tiistai 27. helmikuuta 2018

Pikakuulumiset part miljoona

Hejssan!

Oon (taas kerran) kiireinen, kun hoidettavana on miljoona asiaa ja yritän valmistua ajallaan, mikä nostaa stressikertoimia jo entisestään :D Päivitän nyt kuitenkin ihan lyhyesti kuulumisia, sillä maa ei ole nielaissut mua vaikka edellisestä kirjoituksesta onkin jo ikuisuus...

Lyhyesti virsi kaunis - kevätkausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja KNK-kurssi (korva-, nenä- ja kurkkutaudit) on jo suoritettu ja ihokurssi kovaa vauhtia käynnissä! Tykkäsin ihan tosi paljon tosta KNK-kurssista, se oli kaiken kaikkiaan älyttömän toimiva ja hyvin järjestetty! Ja opettajat oli kanssa hirveen mukavia ja rentoja, josta erityismaininta :) Viehätyin kovasti KNK-lääkärin työnkuvasta, sillä siihen kuuluu paljon "puuhastelua" ja tutkimuksia, toimenpiteitä ja leikkauksia, mutta myös muutakin. Potilaita on ikähaarukan laidasta laitaan ja erikoisala on aika hyvin rajattu, mikä on mulle ehdoton plussa! Mitä enemmän kokemusta kerttyy, sitä vahvemmin alan olla sitä mieltä, että haluan suuntautua suht kapeahkolle sektorille. Mutta ovet on kyllä vielä aika hyvin auki myös vähän laajemmillekin spesialiteeteille!

Käyn nyt keväällä tekemässä TK-harjoittelun, koska multa se vielä puuttuu noista pakollisista amanuenssuureista. Aika jännää päästä terkkariin, mutta sinnehän tie vie joka tapauksessa valmistumisen jälkeen, joten parempi vain tarttua härkää ajoissa sarvista. Tässä on keväälle tiedossa paljon muitakin kivoja juttuja, mm. vuosijuhlat ja meidän kurssin viimeinen (nyyh!) kurssimatka Madeiralle! Mutta kerron siitä sitten enemmän myöhemmin. Haluisin kovasti kertoa niistä mun kokemuksista psykiatrialta ja aionkin tehdä siitä ihan kunnon postauksen, kunhan tää elo tästä hieman rauhoittuisi. Pysykää siis vielä kanavalla, jos psykiatria yhtään kiinnostaa!

4 kommenttia:

 1. Lääkiksen valintakoe on 16.5.Haluaisitko tehdä jonkun tsemppaavan postauksen ennen sitä? :) Oon ollut sun lukija siitä asti kun aloitit bloggaamisen :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Olisiko sulla antaa vinkkiä siihen, mistä lähteä liikkeelle lukemisessa kun tavoitteena on lääkis 2019? Pohja ei ole kovin vahva, siis suoraan sanoen heikko :D, mutta halua on. Yo-kirjoituksistani on jo 15-vuotta aikaa, kävin tasan pakolliset lyhyet matikat, bilsat, kemiat ja fysiikat. Luuletko että olisi järkevintä ilmoittautua syksyllä alkavimne aikuislukion kursseille ja mahdollisesti ottaa tavoitteeksi kirjoittaa fy, ke, bi keväällä 2019? Matemaattisiakin taitoja pitäisi varmasti treenata jotta olisi mitään mahdollisuutta laskea esim. fysiikan laskuja, onko sinulla vinkkejä miten lähteä tästä liikkeelle? Ottaa esim. alkuun joitain matikan kursseja? Aikaa en varsinaisesti haluaisi turhaankaan hukata :). Olen kiitollinen, jos ehdit vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ja LASKE ensin perusmatikkaa; yhtälöt ja niiden pyörittelyt, logaritmit, vektorit,geometria, potenssijutut (nelilaskin ainostaan sallittu). Perusmatikan osaaminen on tärkein pohja Kemialla ja fysiikalle. Kun nämä osaat niin siirryt kemiaan ja fysiikkaan. Vuosi on todella lyhyt aika jos ei oo pohjaa.

   Poista