tiistai 27. helmikuuta 2018

Pikakuulumiset part miljoona

Hejssan!

Oon (taas kerran) kiireinen, kun hoidettavana on miljoona asiaa ja yritän valmistua ajallaan, mikä nostaa stressikertoimia jo entisestään :D Päivitän nyt kuitenkin ihan lyhyesti kuulumisia, sillä maa ei ole nielaissut mua vaikka edellisestä kirjoituksesta onkin jo ikuisuus...

Lyhyesti virsi kaunis - kevätkausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja KNK-kurssi (korva-, nenä- ja kurkkutaudit) on jo suoritettu ja ihokurssi kovaa vauhtia käynnissä! Tykkäsin ihan tosi paljon tosta KNK-kurssista, se oli kaiken kaikkiaan älyttömän toimiva ja hyvin järjestetty! Ja opettajat oli kanssa hirveen mukavia ja rentoja, josta erityismaininta :) Viehätyin kovasti KNK-lääkärin työnkuvasta, sillä siihen kuuluu paljon "puuhastelua" ja tutkimuksia, toimenpiteitä ja leikkauksia, mutta myös muutakin. Potilaita on ikähaarukan laidasta laitaan ja erikoisala on aika hyvin rajattu, mikä on mulle ehdoton plussa! Mitä enemmän kokemusta kerttyy, sitä vahvemmin alan olla sitä mieltä, että haluan suuntautua suht kapeahkolle sektorille. Mutta ovet on kyllä vielä aika hyvin auki myös vähän laajemmillekin spesialiteeteille!

Käyn nyt keväällä tekemässä TK-harjoittelun, koska multa se vielä puuttuu noista pakollisista amanuenssuureista. Aika jännää päästä terkkariin, mutta sinnehän tie vie joka tapauksessa valmistumisen jälkeen, joten parempi vain tarttua härkää ajoissa sarvista. Tässä on keväälle tiedossa paljon muitakin kivoja juttuja, mm. vuosijuhlat ja meidän kurssin viimeinen (nyyh!) kurssimatka Madeiralle! Mutta kerron siitä sitten enemmän myöhemmin. Haluisin kovasti kertoa niistä mun kokemuksista psykiatrialta ja aionkin tehdä siitä ihan kunnon postauksen, kunhan tää elo tästä hieman rauhoittuisi. Pysykää siis vielä kanavalla, jos psykiatria yhtään kiinnostaa!

6 kommenttia:

 1. Lääkiksen valintakoe on 16.5.Haluaisitko tehdä jonkun tsemppaavan postauksen ennen sitä? :) Oon ollut sun lukija siitä asti kun aloitit bloggaamisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Oon niin pahoillani, että näen tämän vasta nyt! Olisin mielelläni yrittänyt tsempata kaikkia hakijoita, mutta mulla osui juuri kiireisimmät viikot tuohon huhti-toukokuulle joten tänne kirjoittelu oli aika vähän edes mielessä :( Toivottavasti valintakoe meni kuitenkin sinulla hyvin!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Olisiko sulla antaa vinkkiä siihen, mistä lähteä liikkeelle lukemisessa kun tavoitteena on lääkis 2019? Pohja ei ole kovin vahva, siis suoraan sanoen heikko :D, mutta halua on. Yo-kirjoituksistani on jo 15-vuotta aikaa, kävin tasan pakolliset lyhyet matikat, bilsat, kemiat ja fysiikat. Luuletko että olisi järkevintä ilmoittautua syksyllä alkavimne aikuislukion kursseille ja mahdollisesti ottaa tavoitteeksi kirjoittaa fy, ke, bi keväällä 2019? Matemaattisiakin taitoja pitäisi varmasti treenata jotta olisi mitään mahdollisuutta laskea esim. fysiikan laskuja, onko sinulla vinkkejä miten lähteä tästä liikkeelle? Ottaa esim. alkuun joitain matikan kursseja? Aikaa en varsinaisesti haluaisi turhaankaan hukata :). Olen kiitollinen, jos ehdit vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ja LASKE ensin perusmatikkaa; yhtälöt ja niiden pyörittelyt, logaritmit, vektorit,geometria, potenssijutut (nelilaskin ainostaan sallittu). Perusmatikan osaaminen on tärkein pohja Kemialla ja fysiikalle. Kun nämä osaat niin siirryt kemiaan ja fysiikkaan. Vuosi on todella lyhyt aika jos ei oo pohjaa.

   Poista
 4. Ensinnäkin kiitos hirveästi tsemppaavasta blogista - löysin tämän viime viikolla ja luin kaikki postaukset läpi!

  Olen valmistunut lukiosta jo jonkun aikaa sitten ja opiskellut sen jälkeen toista alaa, mutta koskaan minulla ei ole ollut selvää kuvaa siitä, mikä minusta tulee "isona", kunnes tänä vuonna tajusin lääkärin työn sopivan täydellisesti minulle.

  En ole aiemmin edes miettinyt lääkistä potentiaalisena vaihtoehtona, koska koin koulussa, etten ole luonnontieteellisesti lahjakas, vaikka muuten olenkin aina hyvin koulussa pärjännyt. Nyt vanhempana ja viisaampana tajuan, että tämän takia ei kannata vielä haudata unelmaa lääkiksestä ja olenkin päättänyt päästä sisään vaikka pitäisikin yrittää useampi kerta. Tiedän kyllä, että olen tarpeeksi "fiksu" ja motivoitunut opiskelemaan lääketiedettä. Fy, ke & bi omatoiminen opiskelu on silti kova homma, minkä takia ajattelinkin aloittaa nyt syksyllä pitkän valmennuskurssin tukemaan omaa luku-urakkaa.

  Lääkärin työssä minua kiinnostaa erityisesti ihotautilääkärin työ, joten olisi mahtavaa kuulla mainitsemastasi ihokurssista lisää! Osaatko sanoa onko ihotautilääkäriksi vaikeaa päästä erikoistumaan?

  Tässä tuli nyt hirveästi asiaa kerralla, mutta toivottavasti kirjottelet tänne vielä valmistumisen jälkeenkin. Olisi kiva kuulla myös siitä, jos joskus päädyt erikoistumaan! Onnea vielä valmistumisesta!

  VastaaPoista