lauantai 13. toukokuuta 2017

I'm back!

Hei taas ja pahoittelut pitkästä postaustauosta!

Kotiuduin vapuksi Kemistä ensimmäiseltä viransijaisuusjaksolta ja vaikka alkuun kovasti suunnittelin kirjoittelevani postauksia myös sieltä niin loppujen lopuksi oma jaksaminen alkoi olla välillä sen verran koetuksella, ettei tänne palaaminen ollut ensimmäisenä mielessä. Joten päätin maksimoida palautumisen ja keskittyä omaa hyvinvointia edistäviin juttuihin aina arki-iltaisin ja viikonloput mulla olikin pitkälti jo täynnä ohjelmaa. 

Aion kuitenkin palata noihin tunnelmiin ja kokemuksiin vielä tekstin muodossa, koska ensimmäinen "oikea" työpaikka on kuitenkin merkittävä askel uralla kuin uralla. Nyt ei kuitenkaan ole vielä se aika, täytyy ensin antaa kaikkien ajatusten vähän tasaantua ja päästä takaisin tähän normaaliin arkeen. Reissu oli ehdottomasti hyvä päätös, vaikka matkaan mahtui myös vaikeitakin hetkiä - palataan näihin sitten myöhemmin :)

Curriculum-uudistuksen vuoksi Helsingin lääkiksessä on ollut paljon isojakin muutoksia meneillään ja jo nyt varhaisvaiheessa olevilla kursseilla on täysin erilainen opintokokonaisuus kun mulla aikoinaan oli. Niinpä osa mun muutama vuosi sitten antamista vinkeistä on saattanut vanhentua. Uudistuksen takia munkin kurssin valinnaisten opintojen määrää nostettiin ja nykyisin L5-vuoden toukokuussa (kuten ilmeisesti osalla muistakin vuosikursseista?) on vapaata ja mahdollisuus tehdä valinnaisia kursseja. Niinpä oon nyt itsekin lasten terveyden jatkokurssilla, joka jatkuu vielä ensi viikon loppuun. Kurssilla on ollut mielenkiintoisia ja tärkeitä juttuja, joten ei voi ainakaan sanoa ettei siitä olisi ollut hyötyä! Opetusta meillä on ollut vähän enemmän kuin ehkä muilla samaan aikaan järjestettävillä valinnaisilla kursseilla, mutta eipähän mene kyllä hukkaan nämä opit.

Talven rakastajalle parasta reissussa oli tietysti lumi!

3 kommenttia:

  1. Olipa hauska törmätä blogiisi (kun olen nyt viime aikoina oman blogin kautta tutustunut tähän blogimaailmaan), tosi mielenkiintoista pohdintaa opiskelusta lääkiksessä! Olen itse samassa veneessä, joskin vähän vielä jäljessä, eli kiitos kun avaat opintoja, kiva lukea niistä jotain jo etukäteen :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivaa kun kirjoittelit pitkästä aikaa! :) Oliko teillä tänä keväänä enemmän vapaata opiskelusta, vai miten viransijaisuusjakso Kemissä onnistui? Vai kuuluuko se ihan teidän opintoihin? :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos viesteistä molemmille! :) Postaus Kemistä tulossa vielä (kaksin kappalein). Otin omaa vapaata keväällä eli käyn rästiin jääneet kurssit pois nyt seuraavana keväänä vuotta alemman kurssin mukana! :)

    VastaaPoista