tiistai 24. tammikuuta 2017

Kysy minulta part 3

Hejsan!

En tiedä lukeeko tätä blogia enää aktiivisesti kovinkaan moni (ja saan siitä syyttää ihan täysin itseäni, kun julkaisen tekstejä enää niin harvoin) mutta ajattelin nyt kun huvikseni selailin joitain omia vanhoja kirjoituksia, että voisin tehdä vielä yhden tällaisen kysymys-vastaus -postauksen!

Oon aikaisemmin tehnyt näitä jo kaksi ja silloin kysymykset käsittelivät opiskelujen kannalta lähinnä lääkikseen hakemista, pääsykoetta ja prekliinisen (2 ensimmäistä vuotta) vaiheen opintoja.

Nyt avaisin teille vielä mahdollisuuden kysyä mitä tahansa kliinisen vaiheen opinnoista tai ihan mistä tahansa muustakin! Potilastietosuojaa en tietenkään tule rikkomaan vastauksissani ja arvioin sen joka kysymyksen kohdalla erikseen. 

Lisäksi varoitan jo etukäteen, että en osaa enää antaa kovin hyviä neuvoja pääsykoetta yms ajatellen, mutta sen takia linkkasin tuohon alle ne aikaisemmat postaukset, josta löytyy hyvin vastauksia niihin liittyviin kysymyksiin :)

Käytiin Sesin kanssa seikkailemassa Seitsemisen kansallispuistossa

Toivottavasti teiltä löytyy vielä yhtä hyviä kysymyksiä kuin aikaisemminkin! Mielenkiinnolla niitä odottelen ja parhaani mukaan vastaan kaikkeen :)

Aikaisempiin kysymyspostauksiin pääsette TÄSTÄ ja TÄSTÄ.

14 kommenttia:

 1. Hei, kyllä lukee! Itse ainakin silloin tällöin käyn kurkkaamassa onko tullut uutta postausta. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja postaukset pääsykoehaku-/opiskeluvinkeistä ovat jääneet mieleen ja olleet huippuja! Kiitos niistä :)

  Täältä satelee kysymyksiä:
  1. Helsinki opiskelukaupunkina,hyviä ja huonoja puolia opiskelijan näkökulmasta? Helsinki on ollut ilmeisesti aina kotikaupunkisi, mutta itselläni on eläinlääkis (ehkä ihmispuolikin) pohdinnassa ja maalla kasvaneena vähän hirvittää Helsingin vilinä. Miksi kannattaa tulla Helsinkiin?
  2. Kuinka tiukkana lääkiksessä ollaan poissaolojen kanssa? Onnistuuko parin-kolmen päivän suunniteltu poissaolo vai meneekö korvaaminen vaikeaksi ja monimutkaiseksi? Entäs sairastapauksissa, raahaudutaanko ryhmäharkkoihin ja klinikkaan puolikuntoisena?
  3. Tuoko lääkiselämä ja tuleva lääkärin ammattina toimiminen liikaa stressiä/kuormitusta elämään? Pyörivätkö potilastapaukset mielessä vielä vapaa-ajalla tai tuleeko epävarmuuden hetkiä omasta osaamisesta? Onko lääketiede opintojen myötä ns. koko elämä vai riittääkö energiaa ja innostusta myös muihin juttuihin? Tai ahdistaako koskaan se, miten laaja ala lääketiede on, eikä koskaan voi tietää kaikkea?

  Ja ylipäätään tulevista postauksista: kiva olisi kuulla myös normi kuulumisia ja fiiliksiä. Ei ehkä kannata kirjoittaa pääsykoejutuista elleivät ne enää tunnu itselle ajankohtaisilta, mutta kiva voisi olla kuulla tuntoja muuten vaan. Jos vaikkapa jotkut tietyt koulujutut tuo hyvää fiilistä arkeen, tai jos luonnistuu niin pohdintaa vaikkapa henkisestä kasvusta lääkiksen aikana tai lääkäriyden eettisistä kysymyksistä. Riippuu toki ihan millaisia juttuja tykkää kirjoitella :)

  Terv: kevään abi


  VastaaPoista
 2. Täälläkin yksi uskollinen lukija vielä messissä! Oon seurannut sun blogia ekasta postauksesta lähtien :) Edellisen kommentoijan kysymykset kuulosti kaikki sellaisilta joihin absolut haluaisin kuulla mielipiteesi.

  Lisäksi minua kiinnostaa kovasti millaiset mahdollisuudet klinikassa on tehdä koulun ohella töitä Helsingissä ? Olen itse hakemassa Helsinkiin yleiselle ja koska olen jo tällainen jo yhden tutkinnon suorittanut, en saa opintotukea ja haaveilujeni lomassa koitan pohdiskella miten rahoittaa opiskelut (2 ekaa vuotta saa aikuiskoulutustukea :D )

  Sitten seuraava kyssäriä: missä vaiheessa amanuenssuureja saa alkaa suorittamaan ja voiko ennen valmistumista tehdä lääkärin sijaisuuksia tms. ?

  VastaaPoista
 3. Moikka! Minäkin sinun blogia aktiivisesti luen :) Tässä pari kysymystä:
  1. Oletko kuullut kavereilta tms juttua Turun lääkiksestä, osaisitko siitä jotain kertoa?
  2. Mitä ajattelit tehdä kun valmistut? Mistä haet töitä ja/tai mihin aiot erikoistua?
  3. Pääseekö Suomessa erikoistumaan haluamaansa alaan miten helposti? Millä sitten verrataan jos tietylle alalle erikoistumaan haluavia on enemmän kuin paikkoja?
  4. Minkä verran palkkaa saa opiskelija joka tekee lääkärin sijaisuuksia tms "oikeita alan töitä"?
  5. Mikä on ollut sun paras kokemus lääkiksessä?
  6. Millainen on nyt klinikka osuudessa normaalipäivän rytmin?

  Jatka ihmeessä postailua niin usein kun vaan jakselet!

  terkuin,
  tän kevään abi

  VastaaPoista
 4. Ainiin ja lisäksi:

  Jos sulla on antaa jotain vinkkejä miten ja millaisia laskuja kannattais harjoitella pääsykokeen laskinuudistusta silmällä pitäen? Yrittääkö sitä vaan totutella nelilaskimeen ja käyttää texasia vaan fyssan pakollisissa sini-/cosinilaskuissa yms..?

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Moikka! Tässä olis pari kysymystä: Mikä vaihe opinnoissa on ollut vaikeinta/raskainta ja eroaako opiskelun rankkuus paljon esim. lukiosta? Onko teidän vuosikurssilla tai tiedätkö ketään kaksoistutkinnon tehnyttä, joka olis päässy lääkikseen? Tosi kivoja postauksia oot tehny ja ymmärrän täysin, että hakuajoista ei enää ole paljon sanottavaa tossa vaiheessa lääkistä. Mukavaa kevättä ja intoa opiskeluun! :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kun jaksat kirjoitella edes silloin tällöin! :D Täällä kyllä roikutaan mukana.

  Mua kiinnostaisi näin Helsingin prekliniikan opiskelijana, miten opiskelu muuttui klinikkaan siirryttäessä. Onko pakollista läsnäoloa paljon enemmän ja kuinka paljon vaaditaan läsnäoloa ns. toimistotuntien ulkopuolella? Pystyykö amanuenssuureja suorittamaan lukuvuosien aikana vai onko ne käytännössä tehtävä kesällä? Koetko klinikan preklinikkaa raskaammaksi? Itse jo kovasti kaipaa opintoihin konkretiaa kirjojen lukemisen ohelle... Kiitos vastauksistasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
 8. Täälläkin yks sun blogin "fani"! :) Aina kiva nähdä, kun oot postannu jotain!
  (Pahoittelen syvästi jo etukäteen, jos jotkut kysymyksistä on jo joskus kysyttyjä tai muuten vaan outoja :D)

  1. Oliko prekliininen vaihe siis oikeastaan pelkästään lukemista? Muistatko, paljonko suunnilleen vietit päivistäsi ihan vaan lukien? Ne kirjojen sivumäärät kuulostaa aika huimilta!
  2. En tiiä/muista ootko jo tähänki vastannu joskus, mutta miks valitsit yleisen, etkä hammasta (tai vaikka eläintä)?
  3. Tää nyt on vaan tällane reassurance mulle itelleni, mutta onko se siis oikeasti niin, että fyssaa ja matikkaa ei sitten sisällä lääkiksessä tarvita lähes ollenkaan?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista ja ylipäätään koko blogista, tää on ollut mulle suuri apu aina kun motivaatio on hukassa! :)

  t: abi17

  VastaaPoista
 9. Mua kiinnostaa osittain samat kysymykset, kun tässä yllä olevissa kommenteissa on jo tullut:
  - Millä sitten verrataan jos tietylle alalle erikoistumaan haluavia on enemmän kuin paikkoja?
  - Koetko klinikan preklinikkaa raskaammaksi?

  Oon myös Helsingissä preklinikassa ja kiinnostaa tietää, miten arvosanat vaikuttaa klinikassa tai jatkossa. Klinikassa on ilmeisesti saanut aina arvosanoja, mutta tästä vuodesta lähtien Helsingissä on preklinikassakin jo annettu numeroarvosanat. Meille on sanottu, että tää saattaa vaikuttaa amanuenssuuripaikkojen jaossa. Millä tavalla? Ootko sä tehnyt mitä amanuenssuureja ja missä päin Suomea? Ja lisäksi jos kehtaat täällä kertoa, missä päin sun keskiarvo liikkuu? :D

  VastaaPoista
 10. Moikka! Mietin tässä huononkielipään omistavana että tarviiko lääkiksessä osata hirveenä eri kieliä esim.enkkua vai pärjääkö hyvin vaan suomella?;D

  VastaaPoista
 11. Moi! Täälläkin yks sun blogin vannoutunut lukija! Haluisin kysyy siitä kun joskus sanoit että et oo saanu sellasia iha sydänystäviä opiskeluaikana niin onko vieläkin tälleen? Ja vietätkö enemmän aikaa niiden sun vanhojen kavereiden vai lääkis kavereiden kanssa? Sit jos oot sun epälääkis kavereiden kanssa nii puhutko kokoaika vaa lääkiksestä tai siihen liittyvistä asioista? (Musta tuntuu et mulle käy tollai ja sit kukaa ei enää jaksa mua mut yritän päästä siitä eroon XD)
  Ja viel et onks sulla ja sun poikaystävällä tarpeeks aikaa toisillenne ja pääskö hän oikikseen?
  Sori oli tosi sekavaa mut kiitti jos vastaat! :)

  VastaaPoista
 12. Ootko sä ostanu sun kaikki kurssikirjat ja paljonkone suunnilleen maksaa? Mitä sä teet niille kun kurssi loppuu? :D sulla on muute aivan tosi ihana blogi! :)

  VastaaPoista
 13. Käytkö töissä lääkiksen kans samaa aikaa vai miten rahoitat sun elämisen?
  Oon ite ajatellu suorittaa kaksoistutkinnon siks että ois jo ammatti valmiina ja voi käydä töissä vaikka jos en sattuiskaa pääsemään lääkiksee eka yrityksellä. Kannattaako samaa aikaa töissä käyminen vai häiritseekö se opiskeluja liikaa?

  VastaaPoista
 14. Moikka! Oon ekan vuoden opiskelija lääkiksessä, niin kuulisin mielelläni vinkkejä lääkiksessä opiskeluun! Esimerkiksi tällaisia kysymyksiä mulla tuli mieleen:

  - Tietoa ja opittavaa on hirmuisesti, mutta mihin kannattaa erityisesti panostaa?
  - Miten suosittelisit opiskelemaan anatomiaa?
  - Miten teet muistiinpanoja? Kirjoitatko luentodiojen pohjalta omat muistiinpanot?
  - Onko jotain hyviä nettisivuja mitä suosittelisit opiskeluun?
  - Mitä tekisit preklinikassa erilailla jos saisit nyt päättää?
  - Mitä preklinikassa on tärkeintä oppia?
  - Vinkkejä preklinikkaan?

  Kiitos paljon!! :)

  VastaaPoista