torstai 8. syyskuuta 2016

Viides vuosi (APUA)

Moi taas!

Piiiiiitkä aika on vierähtänyt, pahoittelut hiljaiselosta! Tässä kesällä tapahtui kaikenlaista ja ollaan nyt O:n kanssa muuttamassa vihdoin yhteiseen asuntoon ja tässä on viime viikot kuluneet aikalailla pakkaamisen, siivoamisen ja tavaroiden roudaamisen merkeissä. Toistaiseksi asutaan vielä eri osoitteissa, kun asunnossa tehdään vielä pientä pintaremonttia, mutta pikku hiljaa päästään jo kantamaan kaikki loputkin huonekalut uuteen kotiin :) Syksy kun on uusien alkujen aikaa, niin mikäs sen parempi ajankohta pistää koko arki muutokseen!

Tässä on nyt myös vihdoin tullut tarkennusta ensi kevääseen. Oon nimittäin päättänyt ottaa vähän taukoa kokopäiväisestä opiskelusta ja suunnata harjoittelemaan käytännön lääkärin taitoja kahdeksi kuukaudeksi keskussairaalaan Kemiin! Nyt syksyllä suoritan siis naisten- ja lastentautien kurssit ja joululoman jälkeen palaan vielä kuukaudeksi suorittamaan psykiatrian jakson ja sitten matka käy Lappiin! Oon todella innoissani tästä, sillä paitsi että saan vihdoin vähän taukoa näihin tentteihin ja opiskeluun, pääsen näkemään myös ihan toisenlaisen puolen Suomesta. Ja se lumi!! Olispa jo talvi :)


Kesän huvituksia. Yhtään ei rinkka paina :D

Opinnothan meillä jatkuivat reilu pari viikkoa sitten ja nyt jo ollaan päästy tositoimiin vastaanotolla! Lastenkurssin ryhmäopetukset mulla on vasta loppuvuonna ja nyt toistaiseksi on ollut siis pelkkiä naistentautien opetuksia. Pakko kehua naistenkurssia kyllä siitä, että opettajat on ihan superhyviä ja opetus on kaiken kaikkiaan todella hyvin järjestettyä! Meidän oppiminen on heille selvästikin kurssin ykkösasia ja koko jakso on jo tähän mennessä tehnyt muhun todella ison vaikutuksen. Keep up the good work!

Ensi viikolla meidän ryhmällä on ns. synnäriviikko, jolloin tehdään kaksi pitkää vuoroa Kätilöopistolla ja päästään avustamaan ja seuraamaan synnytyksiä. Aika jännää! Tänään opiskeltiinkin jo normaalia synnytystä ja siinä avustamista ja päästiin harjoittelemaan simulaattorilla, sekä nukkevauvalla oikeaa tekniikkaa. Monesti oon kuullut sanottavan, että jälkikäteen lääkiksestä tulee muistamaan kaksi asiaa: klinikkaristeilyn ja synnäriviikon :D Kohta nähdään, onko siinä perää!

4 kommenttia:

 1. Onnea tulevasta tulevasta työstä vs.evalina! mutta ihan pikku vinkkinä, että Kemi ei ole vielä Lappia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en malta odottaa kevättä! :) Googlen kartalla Kemi kyllä sijaitsee Lapin rajan pohjoispuolella, sekoitatko nyt Kuusamoon? Sehän jää tosiaan Lapin ulkopuolelle, vastoin monien käsitystä :)

   Poista
 2. Kyllä Kemi on lappia! Toivottavasti siellä on näinä synkkinä ilmaston lämpenemisen vuosina lunta talvella!

  Tiedätkö muuten paljon kaupunginvaihtajia? Opiskelen toisessa kaupungissa lääkiksessä ekaa vuotta ja haluaisin vaihtaa Helsinkiin perhesyistä. Kuulin, että yksi ainakin pääsi suoraan tokalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kyllä noita vaihtoja on mahdollista tehdä, mutta oon ymmärtänyt, että siinä tapauksessa Helsingistä pitäisi löytyä joku toinen, jonka kanssa vaihtaisit päittäin paikkoja. Näin se ainakin joskus oli, en tiedä onko käytäntö muuttunut siitä! Kannattaa olla yhteydessä opintotoimistoon ja sitä kautta tänne Helsingin puolelle, josko moinen vaihto onnistuisi. Meidän kurssille on myös tullut vaihtajia, mutta he on hakeneet uudelleen pääsykokeella Helsinkiin ja päässeet sisään ja sitä kautta kurssille. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

   Poista