lauantai 28. toukokuuta 2016

sisätautiviikoista ja pääsykokeesta

Moi taas!

Heti alkuun paljon onnea kaikille pääsykokeessa olleille! Olette saattaneet suuren projektin loppuun ja uskaltaneet haastaa itseänne, nyt saa olla ylpeä :) En ole vielä päässyt tutustumaan tämän vuoden kysymyksiin, mutta kuulin jonkinmoista huhua, että teemana olisi tänä vuonna ollut hevoset? Mielenkiintoista, tiedekunta osaa näköjään edelleen yllättää, mikäli näin on :D

En tiedä onko realistista toivoa, että kaikki olisivat suoritukseensa tyytyväisiä (koska ainakin itse muistan olleeni niin epävarma vastauksistani, että en osannut yhtään sanoa menikö pääsykoe hyvin vai hyvin huonosti...) mutta toivottavasti osaatte nyt ainakin nauttia tulevasta kesälomasta täysin rinnoin! Luen mielelläni teidän kommentteja tämän vuoden pääsykokeeseen liittyen, joten kommentoikaahan ihmeessä!

Mulla alkoi tällä viikolla 1,5 viikon kesäloma ennen amanuenssuurijaksoa neurokirurgialla! Olin viimeiset kaksi viikkoa Haartmanin sairaalan päivystyspolilla, mikä oli aivan mielettömän siistiä! Pääsin tekemään tosi paljon itsenäisesti työtä, sanelemaan tekstejä ja tapaamaan hyvin erityyppisiä potilaita. Kaikki henkilökunta suhtautui todella kannustavasti ja auttoi aina tarvittaessa, joten koko jaksosta jäi erittäin positiivinen fiilis. Mulla oli ns. omaohjaaja suurimman osan ajasta, jonka kanssa kemiat meni hyvin yhteen ja mulla oli ainakin todella kivaa olla hänen ohjauksessaan :) Ehdottomasti näen itseni siellä töissä joskus sopivan ajan koittaessa, ehkä jo vuodenkin päästä.

Ekan kesälomapäivän eväät!

Neljäs vuosi on nyt pulkassa, mikä tarkoittaa myös sitä, että nyt mulla on oikeus toimia sairaalalääkärin sijaisena - hurjaa! En jotenkin vielä oo sisäistänyt sitä, että alan oikeasti olla ihan loppusuoralla lääketieteen opintojen kanssa, vaikka tässä vielä vähintään 1,5 vuotta onkin lisensiaatin tutkintoa jäljellä.. Toisaalta, fiilis on nyt aivan erilainen kuin vuosi sitten keväällä. Jotenkin tunnen itseni paljon enemmän valmiiksi ja osaavaksi. Tiedän olevani vielä hyvin kaukana kokeneista kliinikoista, mutta niin sanotut peruspilarit alkavat olla kasassa. 

Nyt rentoilen vielä nää muutamat päivät ennen amanuenssuurin alkua ja kertoilen sitten neurokirurgian kuulumisia :) Pistäkää kommenttia pääsykokeeseen (tai mihin tahansa liittyen) - kuuntelen mielelläni teidän kertomuksia!

10 kommenttia:

 1. Samalla kokeellahan haetaan myös eläinlääketieteelliseen, että sikäli aihe oli pääsykokeeseen ihan sopiva ja toi mukavaa vaihtelua.. :)

  VastaaPoista
 2. Pääsykokeen jälkene mulla jäi hyvä fiilis, koe oli suht helppo mutta vastausanalyysiä katsoessani huomasin kyllä monia huolimattomuusvirheitä omissa vastauksissa... Mm. "oikoluin" hippokampuksen hypotalamukseksi (väittämässä siis luki että "hippokampus tuottaa adh:ta", mutta minä luin että "_hypotalamus_ tuottaa adh:ta" ja sen takia en korjannut väittämää vääräksi -> pisteet meni siinä) :D Pitäisi vaan lukea vielä huolellisemmin... Että ehkä ens vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä ärsyttäviä tollaset lukumokat!! Niitä sattuu niin helposti, kun vähän jännittää ja yrittää toimia nopeasti. Toivotaan, ettei sun koesuoritus kuitenkaan kosahda niihin :)

   Poista
 3. Erittäin hyvä pointti! Sitä on ite vaan niin ihmisorientoitunut, ettei tullut ees mieleen, vaikka täyttä tottahan tuo on! Toihan on itseasiassa aika reilua siltä kantilta, että yleensä eläimelle hakevat joutuu aina vastaamaan ihmistä koskeviin kysymyksiin niin kerrankin sitten toisinpäin :) Mutta yllättäväähän se silti hiukkasen on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä oli tarkoitettu vastaukseksi ensimmäiseen kommenttiin... :D

   Poista
 4. Juu aika jännät fiilikset jäi kokeesta. Itsellä juurikin se olo ettei oikein tiedä menikö hyvin vai ei. Oli aika laskentapainotteinen koe, ja kaikki vaikeat kemmat loisti poissaolollaan, piti laskea reaktioentalpioita :D Itseä pelottaa että pisterajat nousee super korkealle kun koe tuntui aika helpolta (tai sit oon missannu isosta jotain). Itselle pahin on bilsa kun en oo sitä lukenut lukiossa kuin pakolliset (ja siitä on 12 vuotta :D ). Perusbilsat meni mutta essee siitä miten hapan laskeuma vaikuttavat havupuiden kasvukehitykseen ei ihan lähtenyt :D Jotain yritin siihen rustailla ettei varmaan kovin hyvää tee, mutta toivon että fyssan osaamisella saisi kompensoitua tuon tehtävän. Pisteitä oli jaossa 11 että se vähän kenkuttaa :P Toivo elää vielä, yritän olla vain ajattelematta koko koetta ennen kuin tulokset tulee. Ja vastausanalyysin en aio koskeakaan ennen sitä, tulee vaan paha mieli :D Oon seurannu sun blogia alusta asti ja tuli ittelleki semmonen olo että onpa aika menny nopeeta ku oot jo nelosen lopussa :D Hyvä fiilis tuli siitäkin että monta vuotta oon haaveillu lääkikseen hakemisesta ja tänä vuonna sain vihdoinkin aikaiseksi. Sun blogi on toiminut tosi hyvänä kannustimena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja pahoittelut, että vastaan siihen näin myöhään! Älyttömän hienoa, että monenkin vuoden haaveilun jälkeen oot tarttunut härkää sarvista ja pyrkinyt!! Toivottavasti koe meni sulla hyvin ja ovet aukesivat :) ainahan siellä on jotain vähän ihmeellisempiä kysymyksiä ja aina kannattaa toki yrittää jotain edes keksiä :D Tällä taktiikalla itsekin menin...

   Poista
  2. Moikka! Pakko tulla vielä raportoimaan :D Tänä vuonna eivät Meilahden ovet auenneet (Oulun ja Kuopion yleiselle ja hampaalle Helsinkiin olisi riittänyt pongot) :P Mutta en ihan vielä ole valmis luovuttamaan ja ens vuonna uusi yritys :) Olisin kysynyt sun mielipidettä siihen että kannattaako toisella hakukerralla osallistua valmennuskurssille ? Itse olin Kandikustannuksen kurssilla tänä keväänä. Koin että kurssista oli hyötyä erityisesti bilsan kanssa, mutta vähän jäin pohtimaan hyötyykö kurssista enää toisella kerralla niin paljon. Simuloituihin valintakokeisiin olin ainakin ajatellut osallistua :)

   Poista
 5. Tsemppiä kaikille kokeen tehneillä!! <3 Olen lukenut Hanna-Kaisa sinun blogiasi. Olet todella herttainen ja sydämellinen ihminen. Kunnioitan lääkäreissä sitä. Olen hakemassa kevään 2017 lääkiksen kokeeseen ensimmäistä kertaa. Olen ollut reipas 6 vuotta sairaanhoitajan päivystyspolilla ja nyt haaveena lääkis <3. Lukiosta aikaa 10 vuotta eli paljon luettavaa tiedossa ja olen kahden lapsen äiti, mutta en saa millään lääkistä pois mielestäni. Itselläni onkin aika realista ajatella, että menee noin 2 vuotta, että saan opiskeltua uudelleen kemia, fysiikan ja biologian. Kiitos ihanasta blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanata kommentista myös sinulle! :) Aina niin mukava kuulla näin kauniita sanoja. Arvostan todella sitä, että uskaltaa seurata unelmiaan vaikka tiedossa olisikin vaikeuksia. Vuosi tai pari sinne tänne, kun opiskelupaikka aukee niin muulla ei ole enää mitään merkitystä! Uskon, että sairaanhoitajataustasta on sinulle paitsi etua pääsykokeessa ja siihen valmistautumisessa, mutta myös myöhemmin työelämässä :) Paljon onnea ja voimia tulevaisuuden koitoksiin!

   Poista