maanantai 2. marraskuuta 2015

aallonpohjalla

Moikka taas!

Raajakurssi juoksee eteenpäin, mut pää ei nyt ihan oo mukana. Opiskelu on tosi mielenkiintoista ja nautin opetuksista, mutta huomaa taas että loma vois jo tehdä hyvää. Väsyttää. Mun tekis mieli pistää elämä pauselle ja levätä vaikka viikko ilman mitään vastuuta. Syödä ja liikkua. Voi kun tekis hyvää.

Ollaan päästy kyllä tekemään ja näkemään paljon siistejä juttuja! Ollaan harjoiteltu muun muassa ranteen kipsaamista, tikkaamista, ABI-mittausta ja tänään pääsin ensimmäistä kertaa myös poistamaan luomia! Hirveen kiva päivä, mutta oon taas aivan poikki. Ja huomenna taas ensin Jorviin verisuonikirurgian klinikkapäivään ja siitä iltapäiväksi päivystykseen. 

Tää yks hölmöläinen jaksaa kyllä aina piristää väsynyttäkin mieltä! (tällä kertaa kuono hiekassa..)
Huomaan myös, että tässä mielentilassa ei tee edes mieli kirjoittaa, vaikka asiaa periaatteessa löytyiskin. Harmittaa, kun tässä on ollut paljon mielenkiintoisia juttuja, mutta kaikki aika menee ties mihin muuhun pakolliseen menoon ja tehtävään. Meillä on ollu paljon kaikkia EBM-juttuja (evidence based medicine), ennakkotehtäviä ja muuta. Lisäksi oon yrittänyt valmistautua jokaiseen opetukseen etukäteen, mikä tietysti verottaa oman aikansa ja valitettavan usein tarkoittaa myös sitä, että nukkumaan meneminen viivästyy. Varmasti tällä pimeydelläkin on oma lusikkansa sopassa, vaikka periaatteessa oonkin oottanut pimeitä iltoja ja nauttinu kynttilöiden polttamisesta kuunnellen Elviksen joululevyä.

Nyt ei valitettavasti tuu yhtään järkevää ajatusta päähän, oon pihalla kuin lumiukko. Palataan taas asiaan myöhemmin, lupaan yrittää skarpata. 

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä opiskeluihin! Myöhäissyksy tuppaa olemaan aina vähän raskasta aikaa, mutta kyllä se vielä iloksi muuttuu :DD kohtahan on jo joulukin ovella ;) T. toinen työn raskaan raataja

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  Olen lukenu blogiasi aiemmin ja täytyy sanoa että tänne on aina mukava tulla katsomaan ja lukemaan lääkiskertomuksiasi itse opiskelen farmasiaa mutta olis mukavaa tietää että mitä kursseja kävitte ekan vuoden sekä tokan vuoden ja onko siellä kaavaa minkä mukaan käytte vai voiko kursseja valita itsenäisesti kaverin puolesta kysyn ku hän on kiinnostunut lääkiksestä kiitti ja onnea opiskeluun keep writing! !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kursseja ei voi valita itse, vaan kaikki käyvät läpi samat kurssit (yleensä) samaan aikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijat saa valmiin lukujärjestyksen käteen, ja ilmoittautuvat itse näille kursseille netin kautta. Toki on sitten muita kursseja, kuten valinnaiset opinnot tai kieliopinnot, joita saa valita omassa tahdissa :) Eka ja toka vuosi Helsingissä käydään aika teoriapainotteisesti läpi eri elinjärjestelmien toimintaa ja anatomiaa, ja sen lisäksi kans molekyylitasolla mm. erilaisia reaktioita. Curriculum on nyt uudistumassa niin jonkin verran opiskelu tulee muuttumaan siitä, miten meidän kurssi ne kävi läpi.

   Poista
 3. Moikka! Millainen vaihto-opiskelukulttuuri Suomen lääketieteellisissä on? Minne voi hakea Helsingistä vaihtoon? Entä onko mahdollista tehdä esim. harjoitteluja (?) ulkomailla..? Tästä aiheesta postaus olisi supersupermielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos hyvästä postausideasta! :) otan tästä ehdottomasti vinkin korvan taakse. Multa on lähdössä kavereita sekä vaihtoon, että kuukauden harjoittelujaksoille ulkomaille ja voisin heiltä sitten kysellä vähän tarkemmin, mutta mun käsittääkseni Helsingistä voi hakea lääkisvaihtoon aika rajallisesti, mutta yliopiston kautta voi hakeutua sitten käytännössä mihin vaan. Ulkomaille voi tehdä 1-2 kk harjoitteluja esim. fimsicin kautta, jossa kohdemaat vaihtuvat vuosittain. Olisin ite halunnut hakea ensi kesälle kuukaudeksi vaihtoon, mutta mun toivoma kohde ei tänä vuonna ollutkaan siellä, eikä mikään muu paikka tuntunut niin kiinnostavalta :/ Joka vuosi löytyy useita ulkomailla lähtijöitä, joten ei ole mitenkään epätyypillistä täällä Helsingissä :)

   Poista
 4. Hei! Ilmoittaudun minäkin tämän blogin lukijaksi, joka on osaltaan rohkaissut aloittamaan lääkiksen pääsykokeisiin lukemisen. Taustalla akateeminen tutkinto ja työelämää biologian alalta. Alalla on kuitenkin melko vaikea rakenteellinen työttömyys, ja elämä on työttömyyden, pätkätöiden ja nollasopimusten vuorottelua. Nyt aion toteuttaa nuoruuden unelmani, ja suuntana on lääketieteellinen v. 2017. Nuorena en uskonut olevani riittävän hyvä, ja siksi jätin hakematta. Sinnikkyyttäkin kyllä puuttui.
  Kiitos kannustavasta ja positiivisesta lääkisläisen elämää kuvaavasta blogistasi :) -
  -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa!

   Mahtavaa, että aiot toteuttaa unelmasi! Biologian opinnoista on varmasti hurjasti hyötyä sekä kokeeseen valmistautuessa että itse alaa opiskellessa. Tällä alalla ainakin töitä näillä näkymin riittää :)

   Poista