keskiviikko 19. elokuuta 2015

a week in Santorini

Takaisin Suomessa!

Elokuun alussa lähdettiin kurssilaisten kanssa perinteiselle kolmosen kurssimatkalle, jonka kohteeksi meille valikoitui aurinkoinen Santorini. Meitä oli matkassa 65 opiskelijaa, eli vähän reilu kolmasosa kaikista vuonna 2012 aloittaneista alfoista. Matka oli ihan mieletön! Jännitin vähän etukäteen tota Santorinin varsin läkähdyttävää ilmastoa, kun säätiedotuskin lupasi vain aurinkoa ja reilut + 30°C joka päivälle ja en oo itse mitään auringonpalvojatyyppiä vaan viihdyn paremmin vähän viileämmässä ilmastossa. Erityisesti huoletti se, että villiintyykö mun migreenitaipumus siellä kuumuudessa. Yllättäen totuinkin siihen lämpöön jo parissa päivässä ja kunhan muisti juoda säännöllisesti ja suojautua auringolta laseilla ja hatulla niin olo oli tosi hyvä koko viikon :)

Kerettiin viikossa tehdä kaikenlaista kivaa. Meillä oli yhteinen retkipäivä, jolloin me seilattiin sellasella isolla ja hienolla kuunarilla (?) ensin tulivuorisaarelle ja sitten uimaan kuumaan lähteeseen ja sieltä vielä lopuksi illalliselle, jonka jälkeen ihailtiin Santorinin upeaa auringonlaskua aitiopaikalta - eli mereltä. Muuten viikko oli ohjelmaltaan vapaa ja saatiin tehdä just sitä, mitä kukin halusi. Käytiin patikoimassa rinteillä, otettiin aurinkoa ja hengailtiin poolilla, syötiin paljon ja hyvää, vuokrattiin auto päiväksi... Voisin ehdottomasti suositella Santorinia kohteeksi kaikille, jotka nauttii lämmöstä ja auringosta, sillä saari tarjoaa hyvät puitteet sekä löhöilyyn että kaikenlaiseen aktiviteettiin. Viikkoa pidempään en olisi kyllä välttämättä viihtynyt niin hyvin, joten matkan pituuskin osui ihan nappiin!

Annanpa kuvien puhua nyt puolestaan! Luennot jatkui tällä viikolla ja huomenna sitä varmaan täytyy raahautua sinnekin suuntaan... Nyt meen vielä nauttimaan kesän vikoista aurinkopäivistä!2 kommenttia:

 1. Hei Hanna-Kaisa! Blogisi on erittäin hyvä koska itse haaveilen lääkikseen pyrkimisestä joten kysäisen sinulta muutaman kysymyksen.. Mihin sinä painotit lukiossa opiskelun? Eli missä aineissa täytyy menestyä jotta lääkis olis lähempänä.. Ja toinen kysymys: Mistä hankit lääkiksen pääsykoe materiaalin? Kiitti etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)

   Lääkistä ajatellen oleellisimmat lukioaineet ovat biologia, kemia ja fysiikka, joiden osaamista testataan pääsykokeessa. Matemaattisesta osaamisesta on hyötyä, sillä koe sisältää paljon laskuja, mutta lyhyellä matikalla pärjää varsin hyvin. Lukiossa en vielä ollut päättänyt hakevani lääkikseen, joten opiskelin sen vuoksi vähän hölmösti vain biologiaa. Luin kemian ja fysiikan itsenäisesti ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen. Pääsykokeeseen valmistavan materiaalin sain pääosin valmennuskurssilta (Valmennuskeskus). Lisäksi laskin joitakin lukiokirjojen tehtäviä, sekä tein vanhoja pääsykokeita (materiaali myöskin valmennuskurssin kautta). Mikäli ei halua mennä kurssille, niin netin kautta voi ostaa pelkkiä materiaalipaketteja, joita monet myyvät myös käytettyinä. Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista