keskiviikko 27. toukokuuta 2015

keuhkoviikko

Hellurei!

Vietin viime viikon vähän erikoisemmissa olosuhteissa, nimittäin Seinäjoella! Kyseessä oli RIHA-blokkiin kuuluva keuhkoviikko, jossa opiskelijat viettää viikon jonkin sairaalan keuhko-osastolla. Meitä oli jokaisessa sairaalassa kaksi opiskelijaa ja päästiin näkemään ja tekemään monenlaisia kiinnostavia juttuja.

Ihan ensimmäiseksi mun on pakko sanoa Seinäjoesta paikkana sen verran, että olin todella positiivisesti yllättynyt! Sairaala oli tosi iso ja osittain täysin moderni, henkilökunta oli ystävällistä ja ihanan hyväntuulista, vuokra-asunto sijaitsi about 200 metrin päässä sairaalasta ja vierestä alkoi upeat lenkkipolut metsän keskellä. Jopa kahvista sai henkilökunta-alennusta! :D Kävin oikeastaan joka päivä kävelemässä tai juoksemassa, kun kerta oli niin hyvät reitit ihan vieressä. Löysin sieltä muun muassa sellasen armeijaesteradan, jota sai kokeilla ihan vapaasti, sekä laskettelurinteen, jonka huipulta oli upeet maisemat koko Seinäjoen ylitse. 

Suurimmaksi osaksi me vietettiin aikaa keuhko-osastolla, mutta koska siellä ei ollut useinkaan kovin paljoa tekemistä, niin saatiin seikkailla jokin verran myös omatoimisesti sairaalassa! Käytiin katsomassa toimenpideradiologiaa, bronkoskopiaa (keuhkojen tähystystä), päivystyksen toimintaa, sekä poliklinikkavastaanottoa. Lisäksi me päästiin ottamaan niitä valtimoverinäytteitä, tutkimaan omia potilaita ja kirjoittamaan tekstejä. Viimeisenä päivänä ennen kotiinlähtöä tutkittiin vielä sydäntä ultraäänellä, joten aika monipuolinen viikko meillä oli! Kuulin kavereilta kuitenkin vähän vaihtelevanlaisia kokemuksia ja osa ei ollut päässyt tekemään juuri mitään koko viikon aikana, eli ilmeisesti paikkakunnat eroaa jonkin verran toisistaan. Seinäjoesta jäi ainakin mulle todella positiivinen kuva ja voinkin suositella sitä myös tuleville keuhkoviikkoilijoille :)

Klinikkakirjoja

Sitten vähän polttavampiin aiheisiin. Pääsykoe oli tosiaan viikko sitten, joten lääkikseen hakevilla on jo kesäloma alkanut! Kattelin vähän noitä tän vuoden tehtäviä ja ensivaikutelma mulla oli ihan ok hyvä. Joukossa oli taas pari "killeriä" mutta aika paljon myös sellasia perustehtäviä ja oleellisia asioita käsitteleviä kysymyksiä. Mielelläni analysoin tätäkin pääsykoetta vähän tarkemmin, kunhan löydän siihen aikaa jostakin! Mulla on perjantaina tää rihan tentti ja päivät on venyneet aika pitkiksi lukemisen takia. Huomenna vielä vikat kertailut ja sitten mäkin alan valmistautua ansaitulle kesälomalle :)

Jos (ja toivottavasti kun) teillä on jotain mieleipiteitä tai kommentoitavaa pääsykokeesta, niin pistäkää kommenttiboksiin! Kuulen mielelläni myös teidän näkemyksiä kokeesta.

4 kommenttia:

 1. Täällä yksi pääsykokeessa ollut! Koe vaikutti aluksi helpolta, mutta oli kuitenkin haastava ja soveltava. Monivalinnat olivat hyviä ja järjellisiä, joskin isomeeritehtävä vaikea! Bilsan tehtävät olivat helppoja, vastauksiin löytyi paljon asiaa aineistosta. Kemiasta vain yksi laskuosio, mikä oli yllätys! Mutta se saippuatehtävä löi kyllä täysin ällikältä; oikeilla jäljillä olin, mutta pistesaldo jäänee hyvin nihkeäksi. Sähköfysiikan tehtävä täysi killeri, muutoin fysiikan tehtävät ok.

  Vastausanalyyseja tutkittuani sain kyllä huomata, etten sisään päässyt tänä vuonna. :-( Toivottavasti muilla lukijoilla kävi parempi onni! Ensi vuonna uudestaan..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kieltämättä se saippuatehtävä oli aika yllätys :D Harmi, että sulle kävi tällä kertaa näin :( Toisaalta, eihän sitä vielä täysin varmaksi tiedä miten käy.. Ens vuonna kaikki on onneks taas vähän helpompaa!

   Poista
 2. eikä olit seinäjoella, mun kotikaupunki! :D mulla on ainakin potilaan näkökulmasta tosi hyviä kokemuksia meidän sairaalasta,ihan parhaat lekurit. Hain tänä vuonna helsinkiin yleiselle ja koe meni ihan ok suhteessa siihen että alotin vuosi sitten lukemaan nollasta(en opiskellut kemmaa tai fyssaa lukiossa). En kyllä usko että sisäänpääsyyn riittää mutta ens vuonna sitten. :)

  VastaaPoista
 3. Haha, mahtavaa! Joo Seinäjoen lääkärit oli kyllä tosi kivoja :) samoin hoitajat! Kiva kuulla, että uskalsit hakea Helsinkiin, vaikka aloititkin "nollasta", ehkä nähdään vielä Meikussa! :)

  VastaaPoista