tiistai 24. maaliskuuta 2015

Arkea ja glamouria

Heman tentti takana ja samalla pärähti käyntiin riha. Ei voi muuta sanoa kuin että harvinaisen huonosti järjestetty koko alkuviikko! Maanantaina meillä alko heti 8.00 rihan opetus, joka jatkui klo 12 asti ja tän jälkeen oli taukoa 15.30 asti, jolloin oli vasta hematologian tentti. Mulle ei sovi yhtään iltapäivätentit! Tiedän, että se on monissa tiedekunnissa ihan vakiokäytäntö, että tentit saattaa olla viikonloppuna tai keskellä päivää/illalla, mutta meillä on lähes aina tentit olleet heti aamusta, joka on niin paljon kivempaa. Saa heti oksentaa kaiken päntätyn tiedon paperille ja loppupäivän olo on ihanan kevyt, vaikka joutuisikin istumaan toista tuntia EKG-seminaarissa. Mutta ei... Ehtihän tossa joo ihan kivasti kertaamaan opetuksen jälkeen, mutta ite ainakin aloin jo väsyä pahasti. Toisekseen, tenttiaika oli tällä kertaa vaan 2 tuntia, kun yleensä meillä on se 3 h aikaa. Eikä siinä sinänsä mitään, mutta tehtäviä oli silti 10 eikä ne todellakaan olleet lyhyimmästä päästä! Potilastapauksia, sananselityksiä, väittämiä, lyhyitä esseitä... Kirjotin vimmattua vauhtia koko ajan pysähtymättä suunnilleen edes miettimään ja sain kuin sainkin kaiken tehtyä kokonaiset 4 minuuttia ennen tentin päättymistä. Ja olipa siellä muutama sellainen kysymyskin, että morjens. Mä en oo oikeen koskaan ymmärtäny sitä, että minkä takia AINA joka kurssin aikana oikein painotetaan että nämä on niitä tärkeitä asioita ja tämä täytyy osata ja nuo asiat eivät ole terveyskeskuslääkärille oleellisia ja sitten kuitenkin lähes joka kerta siellä tentissä kysytäänkin jotain ihan ihme nippelikysymyksiä, joista kurssin aikana ei ole ollut tyyliin edes puhetta?? Pelätäänkö siellä tiedekunnassa, että opiskelijat osaa kurssin keskeiset asiat liian hyvin vai onko se joku kirjoittamaton sääntö, että tentin pitää olla sellainen, että vain muutama saa siitä oikeasti hyvät pisteet?


Kuva
Kaiken tän huipuksi meillä oli heti tänä aamuna 8.15 alkaen keuhko-opetus, johon oli netissä kasa ennakkotehtäviä, sekä muuta ennakkomateriaalia. Oikein kivaa kaivautua väsyneenä himaan tollasen päivän jälkeen ja alkaa heti opiskelemaan seuraavaa aamua varten! Eihän tollanen palvele ketään, koska opetuksen laatukin siinä kärsii, jos kaikki eivät ole ehtineet/jaksaneet perehtyä ennakkomateriaaleihin. Onneksi sentään meidän opettajatkin olivat tästä tietoisia ja samaa mieltä meidän opiskelijoiden kanssa, että toi aikataulu oli liian tiukka. Nojoo.. avautumiset sikseen. Oli siinä tentissä ihan hyviäkin kysymyksiä ja osasin mun mielestä kyllä vastata ihan riittävän hyvin kaikkeen, että nyt vaan sormet ristissä toivotaan etten tappanu vahingossa yhtään potilasta :D

Kevät etenee kovaa vauhtia ja lääkiksen pääsykoekin häämöttää jo lähimaastossa! Mulla loppuu koulu suunnilleen samoihin aikoihin kuin pääsykoe on, joten oon melko hyvin kartalla. Törmäsin tänään biomedicumilla yhteen mun lukiokaveriin, joka on hakemassa tänä vuonna lääkikseen! BM:llä oli siis menossa jokin kampukseen tutustumispäivä ja monet meidän kurssilaisetkin oli siellä esittelemässä kaikkia siistejä lääkisjuttuja. Toivottavasti monet sai sieltä kipinää lukemiseen, me vanhuksetkin ollaan aina ihan kikseissä kun päästään tekemään jotain uutta ja jännittävää!

Ens viikolla meen varmaan tutkimaan ensimmäisen sydänpotilaan! Hurjaa, tässähän alkaa jo tuntea itsensä ihan lääkäriksi :D Mun kaveritkin oli päässy poistamaan toisiltaan luomia ensimmäistä kertaa! Ihan mielettömän siistejä kuvia vilisi instagramissa ja skalpellit vaan välkehti kilpaa innostuneiden kandien käsissä.

LKS:n eli lääketieteen kandidaattiseuran vuosijuhlatkin oli viime viikonloppuna ja olin siellä pääjuhlassa mukana ensimmäistä kertaa! Sain O:nkin ylipuhuttua mukaan ja meillä oli kyllä tosi kiva ilta :) Juhlat pidettiin vanhalla ylioppilastalolla ja tunnelma oli tosi lämmin ja mukava, eikä kyseessä ollut todellakaan mikään pönötysjuhla! Illan aikana saatiin kuulla hienoja puheita, laulettiin lauluja ja lopuksi tanssittiin valssia ja muita tansseja. Meille kyllä riitti se yksi valssi ja cicapo ja jätettiin noi vaikeammat tanssit niihin perehtyneille :D


Allekirjoittaneen juhlalookia
Nyt takaisin terveysportin ihmeelliseen maailmaan ja perehtymään astman saloihin, hauskaa viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Iltalehden otsikko: "Lääkäriopiskelijan paljastus: Sormet ristissä toivotaan etten tappanu vahingossa yhtään potilasta :D" xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You made my day :DDDDD

   Poista
  2. Hahaha, joo toivottavasti ei toimittajat eksy tähän tekstiin :D Vielä selvennykseksi kaikille, kyseessä siis tentin kuvitteelliset potilastapaukset, ei oikeat potilaat.. :)

   Poista
 2. Kiitos kiitos kiitos tästä postauksesta! Sain paljon tsemppiä lukuihin, kun kerroit just esim tosta luomien poistamisesta!!! :)
  Kauniina oot ollut;)

  Karkki;)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Osaatko kertoa kuinka paljon kannattaa lukea bilsan 1 ja 3 kursseja pääsykokeeseen? Jotenkin tuntuu turhalta lääkiksen kannalta, mutta kuitenkin ovat pääsykoealueessa... Ja sattuisiko sinulla olemaan vinkkejä, miten aineistotehtäviä varten voisi harjoitella? :)

  Kiitos muuten ihanasta blogistasi, olen saanut paljon motivaatiota ja vinkkejä luku-urakkaan. Itsekin valmistun tänä keväänä märskystä ja aion juurinkin helsinkiin hakea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! Lisää Märsky-kollegoja vaan sisään!! :) Mä luin noiden kurssien kirjat vaan kerran läpi (muistaakseni), mut mulla oli toki taustalla ylppäreihin luku, joten aika hyvin osasin niitä jo ennestään! Mutta en usko, että pääsykokeessa ihan kauheasti metsän sukkessioita tai luonnonsuojelualueiden ominaisuuksia aletaan kyselemään, eli kannattaa vähän priorisoida tärkeämpiä asioita. Mutta hyvähän ne on katsoa läpi, oli munkin kokeessa läpileikkaus kasvista!

   Aineistotehtäviä kannattaa harjoitella varsinaisten aineistoharjoitusten lisäksi esimerkiksi lukemalla jotain lääketieteellistä lähdettä ja etsimällä sieltä oleellisia juttuja ja esimerkiksi kirjoittamalla jotain tiivistelmiä. Muun muassa Duodecimin artikkelit on hyvää lukemistoa! Niitä löytyy netistä tai esim. terveystieteiden kirjastosta täältä Meilahdesta :) Tsemppiä pääsykokeisiin!

   Poista