maanantai 8. joulukuuta 2014

Mainiot mediomat!

Kauan sitten sain lukijalta pyynnön kertoa tarkemmin Mediomista eli lääkisopiskelijoiden asunnoista. En ole koskaan asunut Mediomilla, mutta monet kavereistani ovat ja asuvat edelleen, ja siksi päätin pyytää ystävääni Hannaa kertomaan vähän omia kokemuksiaan. Lähetin Hannalle muutamia avainkysymyksiä, jotka toivottavasti kattavat kaikkien oleellisimmat tarpeet: 

Mitä mediomat ovat?
Minkälaisia asunnot ovat? Löytyykö erilaisia?
Onko sijainti hyvä koulua ajatellen?
Onko vuokra mielestäsi sopiva?
Voiko omaa asuntoaan muokata vapaasti?
Voiko poika-/tyttöystäväni muuttaa kanssani medioma-asuntoon?
Miksi hait medioma-asuntoa?
3 parasta asiaa mediomissa:
Onko mediomissa jotakin huonoja puolia?
Suosittelisitko medioma-asumista uusille opiskelijoille?

Ja tässä Hannan oma kertomus kysymysten pohjalta:

Mediomat ovat siis Lääketieteen opiskelijoiden asuntola- ja tukisäätiö LOATS:n omistamia asuntoja, jotka sijaitsee Ruskeasuolla ja Pikku-Huopalahdessa. Ruskeasuolla on kolme taloa (Medioma I, II ja V) ja Pikku-Huopalahdessa yksi (Medioma III). Asunnot siis ovat tarkoitettu lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääkiksen opiskelijoille ja niissä saa asua vaikka koko lääkiksen ajan. Yleensä opiskelijat muuttavat ensimmäiseksi Medioma 1:lle tai 2:lle Ruskeasuolle, jossa on siis pieniä yksiöitä ja muutama kaksio. Yksiöt ovat 16,5-17,5 neliötä ja niissä pitää siis asua ennen kuin voi hakea isompia yksiöitä Medioma 3:selta tai 5:selta (niissä yksiöitä ja kaksioita). Itsekin olen asunut nyt vuoden Medioma kakkosella ja olen kyllä viihtynyt tosi hyvin. Vaikka asunto on pieni niin pohjaratkaisu on hyvä ja oikeilla sisustusratkaisuilla sen saa oikein viihtyisäksi ja toimivaksi ;)

Sijainti on myös tosi hyvä, lyhyt matka niin koululle Meilahteen kuin keskustaan. Vuokra on hieman kalliimpi kuin HOAS:lla mutta mielestäni oikein sopiva sijaintiin nähden, itse maksan n.270e pienestä 17,5 neliön yksiöstäni. Siihen kuuluu siis netti, sähkö ja vesi. Kun muutin mediomalle niin maalasin seinät ja jotkut on jopa laittanut laminaatit lattiaan. Asuntoa siis voi muokata melko vapaasti, mutta esim. tosi värikkäät seinämaalit olisi varmaan kiellettyä tai ainakin ne pitäisi maalata valkoiseksi kun muuttaa pois. Asunnoissa voi myös asua puolison tai perheen kanssa, ja riittää että toinen opiskelee lääkiksessä. 


Mediomissa parasta on sijainti, yhteisöllisyys ja halpa vuokra ;). Naapureina kun on paljon opiskelukavereita niin on helppo viettää yhdessä aikaa myös vapaa-ajalla.  Huonoja puolia on tietysti asunnon pieni koko, mutta siihenkin on tottunut tosi hyvin. Suosittelen lämpimästi hakemaan mediomilta asuntoa, jos on sellaista vailla! Siellä on kiva tunnelma naapureiden kesken ja aina saa seuraa kotimatkalle bileistä yms :D 
-Hanna

Siinäpä tuli hyvää asiaa asiantuntijalta! En olisi ite pystyny tekemään näin hyvää katsausta, kun ei mulla ole Mediomista muuta kokemusta, kun kavereiden luona kyläily silloin tällöin :D
En saanut nyt kuvaa laitettua tosta pohjapiirrustuksesta, mutta täältä linkistä klikkaamalla löytyy pari kuvaa ja vähän lisää teknistä tietoa.

Hanna ja minä Love boat -sitseillä
Kiitos Hanna!

11 kommenttia:

 1. Moikka! Pakko kehaista, että sinä olet kyllä vaikuttava ilmestys. :) Uskomattoman kaunis, urheilullinen, empaattinen ja älykäs nuori nainen. Susta tulee vielä jotain suurta, sano mun sanoneen! Nykyisellään inspiroit varmasti useita.

  T. Hyvänmielenlähettiläs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tähän voi sanoa? Kiitos aivan ihanasta kommentistasi, joka toi runsaasti hyvää mieltä tähän sateiseen päivään :) Oon stressaillu tota patologian tenttiä koko päivän, mutta nyt tuli oikeasti tosi hyvä olo - nöyrimmät kiitokset! Taidanpa laittaa hyvän kiertämään ja piristää jonkun muun päivää heti huomenna!

   Poista
 2. Tosi kiva kun toteutit tällaisen postauksen, kiitokset teille molemmille! Oli kiva saada vähän enemmän tietoa, kun olen toivottavasti itse ensi syksynä muuttamassa tällaiseen yksiöön.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pidit :) Kieltämättä koko postausidea oli ihan loistava tulevia opiskelijoita ajatellen, en tiedä miksi se ei tullut itelleni mieleen!

   Poista
 3. Kysymys arvosanoihin liittyen: Millä skaalalla teillä saadaan arvosanoja? Onko se yliopistojen perinteinen (huonoin)1-5(paras)? Onko kilpailua kavereiden kesken ja saako kaikki perinteisesti tosi hyviä/mikä on hyvä arvosana? Oletko itse saanut kuinka hyviä? Tampereellahan ei saada ollenkaan numeerisia arvosanoja käsittääkseni juurikin siksi, ettei kilpailu olisi kauheaa vaan ilmapiiri kannustava. Mitä ajattelet tästä, jos vertaat omiin kokemuksiisi? Onko arvosanoilla kuulemasi mukaan oikeasti merkitystä tai kysytäänkö niitä kun haette töihin vai millä perusteella palkataan? Postauskin tästä olisi tosi kiva. :) Kiitos muutenkin blogista; tosi kivaa ja motivoivaa lueskella sun juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Kiitos hyvistä kysymyksistä! Arvosanojen merkitys on oikeestaan ihan loistava postausaihe, toteutan sen ehdottomasti :) Monet varmasti ovat pohtineet samanlaisia asioita. Vastaan nyt silti lyhyesti tähänkin! Prekliinisessä vaiheessa tenteistä saadaan pisteitä (max 24) ja preklinikan loputtua näistä pisteistä ja kanditentistä saaduista pisteistä lasketaan ns. yhteistulos, jonka perusteella saa koko prekliinisestä vaiheesta arvosanan asteikolla 1-5. Me ei olla vielä saatu arvosanoja, ne pitäisi tulla jossakin vaiheessa uuden vuoden jälkeen :)

   Tän syksyn ja loppuopiskelujen tenteistä saadaan arvosanat 1-5, mutta osa kursseista arvostellaan myös hyväksyttynä/hylättynä. Meillä on nää syksyn kurssit vaan sillä tavalla pilkottuina osissa, eli tiedän yksittäisten tenttien pisteet, mutten vielä sitä loppuarvosanaa. Genetiikan tentistä sain 2, mikä oli ainakin silloin mulle ihan luuserinumero, koska koin osaavani ne asiat oikeesti aika hyvin, mutta tenttikysymyksistä puolet meni vähän ohi sen, mitä olin ite pitäny tärkeenä niin siitähän ne pisteet laski. Olin kuitenkin ylpeä itestäni, kun sain yhdestä tehtävästä täydet pisteet (mikä ei tosiaankaan oo helppoa ainakaan täällä Helsingissä) eikä toi arvosanakaan enää harmita mua oikeestaan yhtään :D

   Meillä on opiskelijoita, jotka kilpailevat arvosanoista ja haluavat olla parhaita. Meillä on myös opiskelijoita, jotka haluavat vain päästä tenteistä läpi arvosanalla millä hyvänsä. Suurin osa taitaa sijoittua näiden välimaastoon. Kilpailua esiintyy hieman, mutta pidän sitä periaatteessa ihan hyvänäkin asiana, koska se kannustaa kaikkia parempiin suorituksiin. Yksittäisten kurssien arvosanoilla ei tietääkseni ole mitään kummempaa merkitystä. Kandintentissä menestyminen parantaa mahdollisuuksia saada haluttu amanuenssuuripaikka, mutta kyllä niitä paikkoja silti jokaiselle jostakin löytyy.

   En tiennytkään, että Tampereella on tällainen käytäntö! Toisaalta toi kuulostaa ihan houkuttelevalta, mutta jotenkin tykkään silti siitä, että arvosanasta saa vähän paremmin käsitystä siitä, miten hyvin on tentissä pärjännyt ja halu saada hyvä arvosana, eikä vain päästä läpi, saattaa parantaa tuloksia. Toisaalta, tenttikysymykset ei kuitenkaan kata kaikkea osattavaa asiaa. Yhteishenkeä ja -työtä tollainen hyväksytty/hylätty -arvostelu varmaan kyllä parantaa, koska kaikki hyväksytyn saaneet ovat "yhtä hyviä" ja siinä mielessä pidän tosta ideasta paljonkin! Kunnianhimoisemmille tollainen järjestely ei ehkä sovi.

   Poista
 4. Minähän tätä kyselinkin, kiitos postauksesta! Tällä hetkellä tosin pieni kallistuminen käynyt Tamperetta kohti nimenomaan tuon ylemmän anonyymin hyväksytty/hylätty arvostelun ja suuremman PBL osuuden vuoksi. Kun on vielä syntymäkaupunkikin:D Mutta saa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! :) Tampere on kyllä kiva kaupunki, varmasti hyvä valinta sekin!

   Poista
 5. Olin tiistaina LKS:n ja Kandidaattikustannuksen järjestämässä vinkki-illassa, ja he mainitsivat siellä näistä medioma-asunnoista, ja siitä muistinkin yhden asian,joka jäi vähän painamaan mieltä... Se ei kuitenkaan liity näihin mediomiin mitenkään :D

  Olen hakemassa lääkikseen, Turkuun, Tampereelle tai Helsinkiin vuonna 2016. Pitkämatikka, kemia ja bilsa sujuu ihan hyvin, mutta se suurin ongelma on fysiikka. Sai fy2 kurssinumeroksi 7 ja kokeesta muistaakseni 6,5 eli ei mikään paras aloitus kurssille. 3. kurssista sain jotenkin ihmeellisesti 9,5,mutta kokeessa oli mielestäni aika helppoja kysymyksiä. Fy4 on tällä hetkellä ainoa kurssi,jonka suurin piirtein osaan ehkä parhaiten. Nyt olen vitoskurssilla ja aivot lyö ihan tyhjää; en osaa perustehtäviäkään, ja vaikeampia en oo edes kattonut.:/ Fyssanopemme on aika huono,että välillä oppii ja välillä ei ymmärrä mitään (selittää aina samalla tavalla,jos kysyy,että kertoisitko vähän selkeämmin..). Pelkään,että lääkishaaveeni tyssää siihen,että en vaan hallitse fysiikkaa. Tottakai tässä on vielä aikaa, mutta silti alkaa jo vähän kuumotella, kun olisi hyvä olla jo perusteet hallinnassa noilta kursseilta. En muista,olitko jollain valmennuskurssilla (olen seuraillut blogiasi jo pitempään :) ), mutta jos olit, niin luuletko,että siellä fyssaa saisi vielä paremmin haltuun? Vai painotetaanko siellä pelkästään pääsykoetason fyssantehtäviin? Aion kerrata koko fy2 kurssin kesällä,sekä muista fyssan kursseista jotain. Pelkään silti,että juuri fyssan takia koko pääsykoe menee metsiin :(

  Mutta haluan vielä sanoa,että blogiasi on mukava lukea, sillä postaukset ovat erilaisia, kiinnostiavia ja omalla tapaa ne myös motivoivat tähän opiskelu/lukemisurakkaan (koska itse tietysti haluaisin joskus kirjoittaa tällaista blogia xD). Hyvää joulun aikaa sulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :)

   Hienoa, että luet lukiossa fyssan kursseja, vaikka se tuntuukin susta haastavalta! Kaikki opiskelu on pohjatyötä hakemista varten, eikä mene hukkaan, vaikka nyt tuntuisikin siltä ettet pärjää kurssilla. Lukio on haastavaa aikaa, koska samaan aikaan pitää opiskella montaa eri ainetta, kokeita on paljon ja usein ja yleensä taustalla on muutakin tekemistä, kuten harrastuksia. Kurjaa, että teillä on sellainen fysiikan opettaja, joka ei ymmärrä selittää asioita selkeämmin!

   Olin valmennuskurssilla, joka alkoi jo syyskuussa, ja siellä käytiin hyvin perusteellisesti kaikki tarvittavat kurssit läpi ajan kanssa, joten opin sieltä oikeastaan kaiken fysiikasta ja kemiasta. Kursseja on erilaisia, toiset ovat lyhyempiä ns. intesiivikursseja, joilla kerrataan nopeassa tahdissa kaikki asiat ennen pääsykoetta. Sitten on näitä pitkiä kursseja, joilla opiskellaan asioita, kuten koulussa. Jos koet, että lukion jälkeen fysiikan osaamisessa on vielä merkittäviä aukkoja, niin tällaisesta pitkästä kurssista voisi olla sinulle hyötyä! Niissä ehditään varmasti käydä asioita kunnolla läpi ja myös opitun sisäistämiseen jää enemmän aikaa :) Mutta sullahan on tässä vielä oikein hyvin aikaa opiskella näitä juttuja lukiossakin!

   Tsemppiä opiskeluun, erityisesti fysiikan osalta, ja oikein hyvää joulua myös sinulle! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! :) Eiköhän tämä tästä,ja jos ei meinaa fysiikka aueta, niin sitten voisin harkita tosiaan tuollaista pitkää kurssia!:)

   Poista