lauantai 11. lokakuuta 2014

summer has come and passed

Sängynpohjalta kirjottelen vähän pikakuulumisia! Oon ihan rampana täällä, kun pelissä tuli vähän hittiä paikkaan jos toiseenkin ja mm. pikkusormi on ihan turvoksissa ja mustana (en ees tiedä mikä siihen tuli, kai se jotenkin taittu siinä pelin huumassa) ja polviki on ottanu kivasti väriä :D Mut on kyllä kiva taas pelata! Ei pienet kolhutkaan haittaa :)

Lääkiselämään kuuluu ihan sitä samaa kuin ennenkin. Nyt meillä menee siis päällekkäin laboratoriolääketieteen, virologian ja patologian kurssit ja luettavaa kyllä riittää! Patskun tentti on vasta joulukuun 19. päivä, joten yritän nyt lukee sitä tässä  tasasesti ja keskittyä nyt enemmän tohon virologiaan. Eilen lueskelin vähän influenssaviruksista ja tänään vuorossa oli paramyksovirukset (en tosin jaksanu lukea kappaletta loppuun asti...). Ihan hyvässä tahdissa tässä kuitenkin edetään, kun jaksaa vaan lukea suht säännöllisesti.

Lauttasaaren iltamaisemia
Laskimoverinäytteenotto meni myös ihan mukavasti! Onnistuttiin kaikki hyvin ottamaan toisiltamme näytteet (3 putkea) vaikka se ei ollutkaan niin helppoa kuin aluksi olisi voinut kuvitella. Putken vaihtaminen oli yllättävän haastavaa, koska sen työntäminen siihen neulasysteemiin (en nyt muista sen nimeä :D ) oli aika jäykkää, ja samalla suonessa oleva neula piti kuitenkin pitää mahdollisimman paikallaan. Oli se silti helpompaa kuin kanyylin laittaminen noihin kämmenen pieniin suoniin, mutta lisäharjoitus ei tekis kyllä yhtään pahaa...

Oon tykänny kovasti kolmosen syksystä! Koko ajan mennään yhä enemmän kliiniseen suuntaan ja opiskelu on niin paljon kiinnostavampaa kuin preklinikassa. Pelkäsin tätä vaihetta ihan turhaan. Neuloja tosin on mun makuun vähän liikaa :D Mutta nyt on niistäkin selvitty!

Kivaa viikonloppua kaikille :)

6 kommenttia:

 1. Mulla olisi sulle yks kysymys! Tuntuu että hirveen moni on päässyt lääkikseen sisään käymättä töissä ollenkaan hakuprosessin ohella, ja valmennuskeskuskin suosittelee, ettei hakemisen ohella tehtäisi täyspäiväistä työtä. Mä olen muuttanut jo alaikäisenä pois kotoa ja luonnollisestikin vuokra pitää jollain maksaa. Tunnetko ketään, kuka olisi päässyt sisään samalla töitä tehdessään, ja pidätkö sitä ihan mahdottomana tehtävänä? :D

  Lisäksi kiitos tästä blogista, on ollut ihan mielettömän motivoivaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotin sulle hienon kommentin, mutta se katos näköjään jonnekin bittiavaruuteen :D No, yritetään uudestaan..

   Ensiksi kiitokset kehuista! :)

   Osa mun kavereista työskenteli osa-aikaisesti pyrkiessään, mut sekin oli jo kuulemma aika rankkaa, koska vapaa-aika jää helposti vähiin. Toki se riippuu varmaankin siitä, mikä lähtötaso on ja kuinka ajoissa aloittaa lukemisen. Täyspäivänen työskentely alkaa kyl kuulostaa jo aika pahalta pyrkimisen ohella, mutta eihän mikään oo mahdotonta - varsinkaan pitkällä tähtäimellä! Jos todella haluut lääkikseen niin ei parikaa hakukertaa paljon vaakakupissa paina siinä vaiheessa, kun se opiskelupaikka sieltä napsahtaa :) Jos säästöjä vaan löytyy, niin olishan se fiksua yrittää keventää työskentelyä keväällä, että lukemiselle jäis enemmän aikaa.

   Tsemppiä!! :)

   Poista
 2. Kiitti vastauksesta! :):)

  Juu näin mä vähän arvelinkin. Mulla on itseasiassa ensi keväänä jo kolmas hakukerta menossa, ja oon jo syyskuun alussa alottanu lueskelun. Lisäksi ajattelin olla kaks viimistä kuukautta lukulomalla, jotta pystyn ihan täysillä keskittymään vaan pääsykokeisiin. Nyt alkaa vaan pukkaamaan sellanen ressi, että jos en kolmannellakaan kerralla pääse niin en tiedä pitäiskö heittää hanskat tiskiin!! :D

  Tosiaan oon tykänny hirveesti tästä sun blogista, on niin motivoivaa lukea täältä mitä on itselläkin toivottavasti pian eessä... :) ja oot niin positiivinen tyyppi, että pelkästään senkin takia kiva lueskella näitä sun juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihana kuulla tällasta palautetta :) Toi suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä, muista vaan huolehtia myös omasta jaksamisesta ja mielenterveydestä :D Ja älä missään nimessä luovuta!! Sinnikkyys palkitaan aina!

   Poista
 3. Tosi kiva blogi sulla ja tosi kivoja kirjotuksia teet. Noi aiheet kuulostaa niin mielenkiintosille. Oon vasta peruskoulussa kasilla, mutta silti haaveilen jo ammatista ja lääkäriksi kovasti haluaisin, Näitä lääkis blogeja lukiessa tekisi mieli olla jo vähän vanhempi, sillä onhan noita vuosia tässä vielä monta ennen kuin on lääkikseen hakeminen ajankohtaista. :( Mutta siis oisko sulla jotain vinkkejä mihin kannattaa jo nyt panostaa koulussa, jos lääkäriksi mielii? Tiedän, että on aikaista miettiä tätä jo nyt, mutta kun omat suunnitelmat tuntuu jo nyt niin selville: vielä reilu puoltoista vuotta peruskoulua, sen jälkeen "normi" lukioon tai matikkalukioon, sitten lääkikseen haku ja toivottavasti myös sisäänpääsy ja opiskelua 6 vuotta, sitten 2 vuotta terveyskeskuksessa ja sen jälkeen 6 vuotta erikoistumisopintoja joko ortopedian tai akuuttilääketieteen parissa. Tulipas sekava kommentti, mutta toivottavasti saat selvää. :D Mukavaa loppu syksyä ja tsemppiä kouluun! =)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista luettavaa, kiitos siitä!
  Haaveilen lääkiksestä, mutta mainitsemasi neulat pelottavat sun muut iv-jutut. Voikohan niihin tottua? Kuinka paljon lääkiksessä on pelkästään neulalla tökkimistä? Oliko teidän ryhmässä monta henkilöä, jotka pitivät ajatusta epämiellyttävänä, mutta pärjäsivät silt? Entä onko kukaan kertaakan pökrännyt kun olette harjoitelleet ko taitoja?

  VastaaPoista