keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Donitsiriippuvuus ratkaistu

Pikaista päivitystä luvassa!

Oon ollu kipeenä, parantunut ja tullut uudelleen kipeäksi, joten tässä sitä yritetään parannella tätä kestoflunssaa... Paljon oon saanu juosta edestakaisin hoitamassa milloin mitäkin juttuja ja ehkä se nyt kostautuu pahemman kerran. Kerron nyt vähän kuitenkin ekoista kouluviikoista, mitä tässä nyt on ehtinyt tapahtua!

Genetiikan kurssi oli ja meni :D Tentti oli ihan ok, ehkä pari vähän ärsyttävää juttua, mitä en ollu pitäny mitenkään erityisen tärkeinä, esiintyi kysymyksissä, mutta eipä se suoritus nyt toivottavasti siihen kaatunut! Vähän kyllä hymyilytti, kun piti laskea alleeli- ja genotyyppifrekvenssejä esimerkiksi Homer Simpsonin kantamalle DONUT2b alleelille, joka homotsygoottisena aiheuttaa donitsiriippuvuutta. Kyllä on tiedekunta taas laittanut parastaan :DD On se kyl kiva huomata, ettei professoritkaan aina suhtaudu kaikkeen niin vakavasti!

Nyt meillä on sitten meneillään sekä immunologian että laboratoriolääketieteen jaksot ja immunologian tentti on jo ens viikolla! Tahti on kyllä kovempi kuin preklinikassa, mutta onneksi nykyään osaa poimia materiaalista ne oleelliset tiedot entistä tehokkaammin ja selviää loppujen lopuksi aika vähällä lukemisella :) Pakollista opetusta ei oo ollu vielä mitenkään älyttömästi, mutta kohtahan se patologian kurssi alkaa ja rupee tulemaan taas obduktioita ja muuta ryhmäopetusta enemmän. Ja ainiin, pyöriihän meillä toi ruotsin suullinen kurssikin samalla!

Svenska för läkare - aina yhtä mysteeri

Bileissä en oo vielä erityisemmin ravannu, mitä nyt alfa-gamma sitsien jatkoilla tuli käytyä (oli muuten melkoset bileet, huhhuh :D). Ja kävin mä ylämaankisoissakin kurkkaamassa - uusilla opiskelijoilla oli kyllä hyvä tiimihenki päällä! Huomenna ollaan kaveriporukalla pitämässä Alfajaisissa rastia Espan puistossa, eli sinne siis kaikki alfat huomenna, kiva tavata teitä ihan henkilökohtaisesti! :) Huomisesta on tulossa ihan huippupäivä!! Omat alfajaiset oli ehdottomasti koko ykkösvuoden kohokohta!

Haluisin vielä antaa eriyiskiitokset kaikista ihanista kommenteista, mitä sain teiltä edelliseen postaukseen! Vertaistuki tekee aina hyvää ja tulipa siltä myös erilaista näkökulmaan moniin asioihin, mikä on ehdottomasti jees :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti