sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kandi

Hellou taas kaikille!

Kesäloma on nyt sitten virallisesti alkanut ja voin ilokseni ilmoittaa, että musta on nyt virallisesti tullut lääketieteen kandi! :) Elämä on tällä hetkellä aika makoisaa, huomenna alkaa työt ja pari ekaa viikkoa on mulla tosi kevyet, nii käytännössä tuntuu et oisin vaan lomalla. Suunnitelmissa onkin nähä paljon kavereita, nauttia säästä (ainakin toivottavasti) ja ulkoilmasta, urheilla ja tehä kaikkia kivoja juttuja, mitä en oo keväällä ehtinyt tekemään (kuten lukea muutakin kuin koulukirjoja, piirtää ja maalata, siivota..) ja ihan vaan rentoutua. Oon huomannu sen et musta on tullu kauheen kiree viimesten kuukausien aikana! En tykkää yhtään tästä muutoksesta, oon aina pitäny itteeni hyvänä stressin käsittelijänä ja rentona ihmisenä, mut nyt oon huomannu et pinna katkee ihan hetkessä ja kaikki mahollinen rupee stressaamaan. Onneks oon jo alkanu "löysäämään nutturaa" ja nyt suhtaudun jo aika normaalisti kaikkeen, eli ehkä tää lukemisen (= pänttäämisen) loppuminen alkaa tekemään tehtävänsä ja saan oman iloisen itseni takaisin :D

Obduktiosta en tainnukaan mainita vielä aikasemmin, joten pari sanaa siitä vielä! Olin erittäin positiivisesti yllättynyt omasta selviytymisestä siellä, koska jännitin tilannetta aika paljon etukäteen niinkuin varmasti kaikki muutkin. Meitä oli 5 oppilasta samassa ryhmässä, jota ohjasi opettaja, joka teki myös suurimman osan työstä. Me päästiin kuitenkin myös itse vähän kokeilemaan ja ite sain irrottaa munuaisen. Lopuksi käytiin läpi kaikkia löydöksiä ja elinten normaalia ja mahdollisesti patologista rakennetta ja kerrattiin kaikki opitut asiat. Opetus oli todella mielenkiintoinen, eikä mitenkään ällöttävä kokemus, niinkuin aluksi pelkäsin. Monille ruumiinavauksen seuraaminen on tehnyt tiukkaa ja opetuksessa tämä onkin huomioitu niin, että tarvittaessa voi istua tai poistua opetustiloista haukkaamaan happea. Ilmapiiri opiskelijoiden keskuudessa on toisia kannustava ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Tyhmiäkin kysymyksiä voi esittää, eikä haittaa vaikka sanoisi jotain väärin, mikä helpottaa jännittävää opetustilannetta huomattavasti.

Kesän eka sangria!
Tein tonne sivupalkkiin tollasen kyselyn kaikille, jotka tätä blogia lukee. Ideana on siis kartottaa vähän teidän mielipiteitä siitä, mitkä jutut kiinnostaa eniten, niin osaan sitten priorisoida niitä tänne kirjotellessani :) Huomaan et viime vuonna kirjotin aika paljon pyrkimisestä ja hakemisesta, kun ne asiat oli vielä tuoreena muistissa, mut nyt tänä vuonna oon selkeesti enemmän pohdiskellu lääkärin työtä ja omaa jaksamista ja ehkä muutenki kirjotellu omista ajatuksista vähän useammin. Laitoin sen kyselyn niin, että voi valita useemman vaihtoehdon, koska niiden välillä voi olla vaikee priorisoida jos on monta kiinnostavaa :) Nyt saa olla kriittinen ja antaa myös palautetta (mieluiten tähän postaukseen niin löydän sen helpoiten), lupaan olla räjähtämättä kenenkään naamalle näistä stressihäiriöistä riippumatta :DD

En oo vieläkään nähnyt kokonaan sitä uutta pääsykoetta, joten mulla ei ole vielä siitä mitään ihmeellistä sanottavaa, palaan tähän aiheeseen tosiaan vähän myöhemmin!

8 kommenttia:

 1. Mää tykkään kaikkein eniten..... no jaa kaikista :D Eli mun mielestä on ollu just sopivan verran kaikenlaisia eri aiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sepä hyvä! :D Täytynee jatkaa samalla linjalla :)

   Poista
 2. Paljon onnea kanditentin läpäisystä! :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Tiedätkö milloin lääkikseen tulee käyttöön ne "ensisijaisuus"kiintiöt? mietin et uskallanko ottaa muuta opiskelupaikkaa vastaan jos en pääse lääkikseen tänä vuonna. jostain muistan lukeneeni ettei vielä vuonna 2015 vaikuttaisi? olisin tosi kiitollinen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Nyt täytyy tunnustaa, että en tiedä. Oon kuullu sellasta huhua, että ens vuonna se tulisi jo käyttöön, mutta tää on tätä puskaradiosta kuultua, enkä luottais siihen niin hirveesti! On kuitenki hyvä miettiä toisen opiskelupaikan vastaanottoa muutenkin, sillä jos haluaa nostaa opintotukea niin opiskeltavaa on aika paljon, mikä voi häiritä kevään pääsykokeeseen lukemista. Toisaalta jos ottaa paikan esim. kemialla vastaan niin saa pidettyä laskurutiinia ja opittuja asioita yllä ja osaaminen luultavasti paranee. Kaksipiippuinen juttu :) Mieti siis tarkkaan, mitä teet jos lääkiksen ovet ei tänä vuonna aukene!

   Poista
 4. Olin aatellu lähinnä et jos saan paikan (ei kem/fys/bilsa eli ei hyötyä lääkikseen) niin ottasin sen vastaan ja pitäsin välivuoden, koska tonne on haku vaa joka 2. vuosi eli jos en sit vuoden päästäkää pääsis lääkiksee nii mul ei ois mitää!!! Mitä mieltä tosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on paha, en mä voi alkaa tällasis neuvomaan :( teet sen ratkasun, mikä susta itestäs tuntuu hyvältä! Kyllä sisään on mahdollista päästä vaikka oliskin jo opiskelupaikka, mutta kannattaa miettiä tarkkaan sitä, mitä oikeasti haluaa :)

   Poista