keskiviikko 14. toukokuuta 2014

pikakuulumiset

Teen nyt tällasen pikapäivityksen tänne, syynä se että en millään jaksa lukea mun uutta patologian kirjaa :D Siinä on sivut sellasta ohuen ohutta virsikirjapaperia ja kaikki merkinnät menee läpi seuraavalle sivulle.. Mun opiskelusta iso osa on muistiinpanojen tekeminen kirjojenkin sivuille ja tekstin korostaminen/alleviivaaminen eri väreillä, joten tää on suhteellisen haastava tilanne! Oonki yrittäny varovasti alleviivailla pehmeällä lyijykynällä et saisin edes jotain merkintöjä paperille.

Meillä on ollu nyt lähinnä pienryhmäopetusta, joka on käytännössä mikroskopiaa. Käytiin opettajan avustuksella läpi nenäpolyypin histologiaa ja erilaisia tulehdussoluja (tai lähinnä niiden tunnistamista, mikä on joskus helpommin sanottu kuin tehty). Opetus tuntu heti ihan erilaiselle! Enää ei oo pebaa eikä ennalta määritettyä lukualuetta seuraavalle kerralle, joten kai sitä on selviydyttävä itsenään. Nyt vois olla hyvä aika alkaa käymään vähän säännöllisemmin luennoilla, että sais sieltä sitten vinkkejä lukemiseen.

Viikon päästä mulla on edessä obduktio ja täytyy myöntää, että pikkasen jännittää. Onneks me ollaan kuitenki kaikki samassa veneessä ja varmaan jokaisen päässä liikkuu samankaltaisia ajatuksia. Kuolema - ehkä maailman luonnollisin asia, mutta silti se saa lähes jokaisen niskavillat nousemaan pystyyn. Mulle vaikein asia on sen surun ja kaipauksen kohtaaminen, mikä tähän maailmaan jää läheisen poistuttua. On jotenkin vaikeaa olla niin lähellä ihmistä, joka on lakannut elämästä ja katsoa silmiin sitä, mikä meidän jokaisen on väistämättä kohdattava. Täytyy taas blokata kaikki tunteet taka-alalle ja keskittyä opetukseen, muuten siitä ei tule kyllä yhtään mitään. Onneksi oon kuullu kavereilta, että kaikki opettajat on suhtautuneet tosi ymmärtäväisesti ja kehottavat istumaan tai käymään kävelyllä, jos alkaa tulla huono olo.

Loppuun vielä iloisempi uutinen, Justinin keikka oli toissapäivänä ja voi se oli NIIIIIIN hyvä! Me oltiin ihan lavan edessä (ei nyt ihan eturivissä, mutta pari riviä taaempana) ja nähtiin siis koko esitys todella läheltä! Mieletön elämys!!! Oon edelleen ihan euforiassa :)

2 kommenttia:

  1. Laitoin vireille ”Miksi minusta tulee/tuli lääkäri?” -kyselyn, jonka tarkoituksena on olla paitsi blogihaasteen kaltainen hyvä blogintäyte, myös kerätä samalla tilastoa lääkikseen aikovien, siellä opiskelevien ja sieltä valmistuneiden syistä uravalinnalleen. Käy katsomassa mistä on kyse http://laaketiedetta.blogspot.fi/2014/05/miksi-minusta-tulee-laakari.html ja jos haluat kantaa oman kortesi kekoon, hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa! Käyn tutustumassa pikimmiten :)

      Poista