lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kysy minulta!

Aattelin tehdä nyt pitkästä aikaa taas kysymyspostauksen ja nyt kun lukijoita on enemmän ja mun opinnotkin on edenneet vähän pidemmälle, niin toivottavasti kysymyksiäkin löytyy runsain mitoin! Jos vastaan tulee monta hyvin samanlaista kysymystä niin vastaan niihin kaikkiin sitten kerralla, muuten pyrin vastaamaan jokaiseen erikseen :) Ei muuta kuin näppäimet sauhuamaan!

Jätä kysymyksesi kommenttina tähän postaukseen! Kysyä saa niin kauan kunnes saan sen vastauspostauksen tehtyä, luultavasti siihen menee noin viikko :)

28 kommenttia:

 1. Onks susta tuntunu ikinä lääkiksessä että..
  1. oot tyhmempi ku muut, enkä sano että oisit oikeasti tyhmä vaan siihen, miten fiksuja ihmisiä lääkiksessä on :D
  2. koulu vie liikaa aikaa ja aiheuttaa paljon stressiä
  3. miten voit ikinä oppia niin paljon että uskaltaisit ottaa vastuun potilaan hengestä?
  Terkuin toinen alkutaipaleen lääkisopiskelija

  VastaaPoista
 2. Hammas vai yleinen? Nopea vastaus tarvitaan, haku loppuu kohta :) kiitos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt tähän poikkeuksellisesti jo nyt :) Ehdottomasti kannattaa hakea sinne, mikä tuntuu itsestä kiinnostavimmalta! Hampaalle on vähän matalammat pisterajat, mutta toisaalta työmahdollisuudet ovat suppeammat! Suosittelen valitsemaan sen, kumpi aidosti kiinnostaa enemmän :)

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta. Monien pohdintojen jälkeen laitoin haun hampaan puolelle, kaks kertaa olen ennemmin hakenut jo yleiselle, vaikkakin hammas on ollu mielessä myös joka kevät. Nyt kokeillaan (MENNÄÄN!) hampaalle, ja laitan itteni täysillä likoon. En osaa oikein edes selittää mikä - mutta joku siinä veti enemmän puoleensa :)

   Poista
 3. -Millasia yo-todistuksia lääkiksessä olevilla on?
  -Voisitko tehdä vaikka ihan postauksen, jossa vertailisit hampaan ja yleisen hyviä ja huonoja puolia? :)

  VastaaPoista
 4. Monennellako kerralla lääkikseen yleensä päästään sisään?
  Millainen on tyypillinen lääkiksessä opiskeleva?
  Tunnetko ketään joka olisi päässyt lääkikseen suoraan lukiosta? Ovatko he monen ällän ylioppilaita tai superlahjakkaita?
  Mitkä ovat suosituimpia erikoistumisaloja?
  Missä olit ja mitä teit kun sait tietää, että oot sisällä? :)
  Millanen fiilis sulla oli pääsykokeen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vastailen ihan sivusta hiukan. Itse olen valmistunut vähän aikaa sitten lääkäriksi. Pääsin suoraan lukiosta sisään, ilman valmennuskurssia (tosin sellaisia itseopiskelumateriaaleja mulla oli kyllä). En ollut monen ällän ylioppilas, LEEE oli niistä aineista, jotka otettiin huomioon :) Pääsykokeen jälkeen oli tottakai epävarma olo, koe kun on vaikea ja pitkä. Ja hyväksyttyjen listalta täytyi oma nimi tarkistaa muutamaan kertaan ennen kuin uskoi sisäänpääsyn todeksi!

   Lääkärinä työskentely on stressaavaa ja epävarmuutta joutuu sietämään jatkuvasti, toisaalta taas se on myös erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaakin!

   Tsemppiä kaikille lääkärin urasta haaveileville ja Hanna-Kaisalle myös tsemppiä jatkoon! :)

   Poista
  2. Tää oli hyvin tiivistetty vastaus, joka antoi tosi realistisen kuvan todellisuudesta! Hyvä esimerkki myös siitä, että ilman valmennuskurssiakin voi päästä sisään :) Ja kiitokset tsempistä, mulla on vielä pitkä matka valmistumiseen, enkä malttais enää yhtään odottaa klinikan alkua! Innostus tätä alaa kohtaan on oikeestaan vaan kasvanu näiden parin vuoden aikana :)

   Poista
 5. Millä perusteella valitsit mihin lääkikseen haet?
  Minkä tasoisia tehtäviä ja laskuja kannattaa tehä ennen pääsykoetta (tietty maholllisimman hankalia :D mut mistä niitä saa?) ja kuinka paljon aikasemmin kannattais alottaa?
  Tiiäkö vielä, mihin mahdollisesti erikoistut? Tai mitä haluaisit lääkärinä tehä?

  VastaaPoista
 6. Olisi kiva kuulla erilaisista erikoistumis vaihtoehdoista, vaikka varmaan vielä ne eivät ole sinulle ajankohtaisia, mutta ihan yleisesti esim. että mitkä ovat suosituimpia aloja, mitkä eivät ja mitä itse olet ajatellut. :) Itseäni kiinnostaisi eniten sukelluslääketiede (onkohan viralliselta nimeltään sukelluslääketieteen ja ylipainehappihoidon erityispätevyys?), mutta Suomessa ei varmaan hirveästi voi kyseiselle alalle erikoistua, tai itse en ole onnistunut löytämään tietoa siihen liittyen? Olisi myös mukavaa kuulla eri lääkisten välisistä käytännön eroista esim. opiskelussa, jos itse tiedät niistä jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen varmaan erikoisaloista postausta vähän myöhemmin, sitten kun mulla on jotain käsitystä eri aloista, niin voin sitten kertoa omia kokemuksia paremmin! :) Tällä hetkellä nää mun erikoistumispohdinnat saa inspiraatiota lähinnä Greyn anatomiasta :DD Noista lääkisten eroista on ennenkin tullu toiveita ja yritän siitä kehitellä jotakin olemattomilla tiedoillani :)

   Sukelluslääketiede on mulle ihan uus ala, en oo aikasemmin kuullu siitä! En tiedä onko Suomessa edellytyksiä siihen erikoistumiseen, kun täällä sukeltaminen ei vissiin oo niin yleistä, mutta ulkomailla varmasti on. Hienoa, että sulla on jo joku näkemys tulevaisuudelle! :)

   Poista
 7. Mitkä erikoistumisalat tuntuvat tällä hetkellä kaikkein mielenkiintoisimmilta? Entä onko joku ala sellainen joka ei (ainakaan vielä) kiinnosta lainkaan?
  Käytätkö muuten paljon tietokonetta/muuta elektroniikkaa opiskelun apuna vai meetkö enemmän perinteisellä kynä ja paperi -tyylillä? Tarkoitan lähinnä omia muistiinpanoja yms :)

  VastaaPoista
 8. Kuinka rankkaa opiskelu on lukioon verrattuna? Kuinka paljon suunnilleen käytät päivittäin aikaa opiskeluun? Tuntuuko että lomia on tarpeeksi?

  VastaaPoista
 9. Mitä kaikkea "jännittävää" ootte tehnyt tähän asti? Mitä odotat eniten tulevilta opinnoilta?

  VastaaPoista
 10. Miten asuminen järjestyy? Itse olet käsittääkseni pk-seudulta, saako silloin viimeisenä asuntolapaikan?

  VastaaPoista
 11. Minkä ikäisiä lääkiksessä aloittavat yleensä ovat?

  VastaaPoista
 12. Kuinka paljon lääkiksessä on fysiikkaa tai laskemista?
  Minkä verran teet muistiinpanoja? Mä luen siis pääsykokeisiin ja teen bilsasta ihan hirveesti muistiinpanoja sillä tyylillä, ettei tarttis enää lukea kirjasta vaan omat muistiinpanot riittäis niin voitko kertoa mitä mieltä olet kun oon miettinyt että onko tää nyt ihan järkevä tapa kun niihin muistiinpanojen tekemiseen menee kuitenkin aika paljon aikaa :D
  Minkälaisia ja minkä pituisia sun koulupäivät yleensä on?
  Kuinka pikkutarkasti opiskelit lukion asiat? Ja mitä mieltä olet esim. kannattaako lukion bilsan 3.kurssiin käyttää aikaa (ympäristöekologia)? MItkä on sun mielestä tärkeimmät lukion asiat pääsykokeen kannalta?
  Kuinka paljon luit päivässä? Oliko sulla minkä verran vapaapäiviä?
  Pääsitkö sisään siis pelkän kokeen perusteella ja mitkä oli sun pisteet ja alin hyväksytty pistemäärä?
  Oletko nopea tekemään tehtäviä, tarvitseeko pääsykokeessa olla nopea?
  Minkä osa-alueen hallitsit parhaiten pääsykokeessa? MInkä huonoiten? Muistaakseni olit lukenut lukiossa bilsan, kirjotitko sen ja mitä sait?
  :)

  VastaaPoista
 13. Opiskellaanko lääkiksessä ruotsia ja englantia? Minkälaista palkkaa lääkisopiskelijat saavat kun ne voi tehdä niitä sijaisuuksia? :) pitääkö lääkikseen ostaa paljon oppikirjoja? Pitääkö pitää suullisia esitelmiä suuren joukon edessä?

  VastaaPoista
 14. 1. Miten itse koet, että esim. urheilijataustasi auttoi/auttaa stressitilanteissa? Teetkö jotakin mielikuvaharjoituksia? Koetko, että tästä on ollut hyötyö pääsykokeita ajatellen ? Pääsykokeissa kuitenkin testataan pitkälti myös hermojen hallintaa.
  2. Miten "vanhemmat" opiskelijat sopeutuvat joukkoon? Käyvätkö hekin yhteisissä tapahtumissa ja ovat mukana toiminnassa?

  VastaaPoista
 15. Ei kysyttävää, mut syötiin tänään samas paikas lounast =D

  VastaaPoista
 16. 1.Sulla onkin jo tehtynä fysiikan opiskeluun liittyvä postaus, mikä on varsin mielenkiintoinen, mutta löytyisikö vinkkejä kemian suhteen? Fysiikka tuntuu helpolta siihen verrattuna monilla aluiella... :D
  2. Millaisen opiskelutekniikan olet itse kokenut itsellesi parhaimmaksi, ja mitä muita tekniikoita mahdollisesti testasit ennen oman tyylin löytymistä?

  Pääsykokeisiin valmistautuessa nämä opiskelutekniikkakysymykset on varsin kovasti ainakin itsellä mielessä. :D Mutta sun blogia on aina tosi tsemppaavaa käydä aina välillä lukemassa!

  VastaaPoista
 17. Tunnetko sairaanhoitajaksi (th:ksi, jne.) valmistuneita, jotka opiskelevat lääkiksessä? Miten he ovat kokeneet opiskelun lääkiksessä?

  VastaaPoista
 18. Voiko lukiossa alottaa fysiikan/kemian/biologian ns. puhtaalta pöydältä ja pärjätä hyvin jos aikoo opiskella oikeasti täysillä? Aina oon halunnu lääkäriksi, ehkä mulla on mahikset tällä motivaatiolla päästä lääkikseen vaikka en ihan puhdas luonnonlahjakkuus olekaan..? :)

  VastaaPoista
 19. Oonko auttamattomasti myöhässä kun alotan kertaamisen vasta nyt? Oliko sulla kerratessa sellasta tunnetta että apua miks en osaa tätä juttua enää vaikka oon sen osannu kaks kuukautta sitten?:D

  VastaaPoista
 20. Millainen on sun normi opiskelupäivä? Onko paljon luentoja vai enemmänkin itsekseen opiskelua?

  VastaaPoista
 21. Kuinka paljon kannattaa kertailla bilsasta ekologia yms aiheita pääsykoetta varten? Kuinka paljon tehtäviä pääsykokeessa yleensä on? Kuinka tarkasti biologian asioita tarvitsee osata esim hormonitoiminta? Miten kertasit parilla viimeisellä viikolla ennen pääsykoetta? Kannattaako vielä viimeisillä viikoilla ennen pääsykoetta laskea fysiikkaa ja kemiaa vai kannattaisiko mielummin kerrata esimerkkitehtäviä ja teoriaa?

  VastaaPoista
 22. Kun luit pääsykokeisiin, niin kuinka paljon luit päivässä ja minkä verran laskuja ehdit keskimäärin laskea päivässä?
  Kumpi tuntui vaikeammalta fysiikka vai kemia?

  VastaaPoista
 23. Täytyykö kemiassa opetella kaikki molekyylikaavat ulkoa?

  VastaaPoista