sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

good morning

Huomenia :)

Eilen vietettiin lääkiksen vuosijuhlia! Itse en ollut varsinaisessa iltapukujuhlassa mukana, mutta vietettiin yhden mun lääkiskaverin kanssa yhteisiä synttäri-etkoja mun luona, josta siirryttiin sitten Kappeliin vujujen jatkoille :) Oli tosi hauska ilta! Ja oli ihanaa laittautua pitkästä aikaa vähän paremmin, pistää korkkarit jalkaan ja mekko päällä. Oon yleensä arkisin niin mukavuudenhaluinen pukeutuja ja lähen monesti kouluunki jotku verkkarit ja uggit jalassa, niin tää teki vaihteeks taas hyvää :D

Mutta mutta.. Sain taas pari loistavaa postausideaa, joita yritän toteuttaa vielä lähiaikoina! On aika haastavaa repiä aikaa tähän kirjottamiseen, kun nyt on meneillään niin paljon samaan aikaan :/ Playoffit alkaa ihan kohta, kanditentti lähestyy, pitäis lukee tätä endooki (vaikka tää onki musta suht helppoa!), tutoroida valmennuskurssia ja sit ihan vaa nauttii elämästäki edes jossain välissä! Nobody said it was easy, vai miten se meni.

Ihana talvimaisema mun kodin vierestä
Kauheita valitusvirsiä mä nykyään suollan tänne! Sitä vaan niin helposti unohtaa mistä on lähteny ja miten paljon töitä tän opiskelupaikan eteen on tehnyt. Vaikka säännöllisesti tuntuukin siltä, että pää räjähtää tähän touhuun, niin silti en vaihtais sitä mihinkään. Ehkä oon sit jonkinlainen masokisti, kun nautin itseni piiskaamisesta :D Välillä tarvii silti tällasia breikkejä et jaksaa paremmin :)

2 kommenttia:

 1. Moi! Oon nyt pääsemässä ylioppilaaks ja haaveena olis tulla lääkäriksi. Kemian oon opiskellu huonolla menestyksellä ja bilsasta ja fysiikasta muutaman kurssin. Onko mulla mitään mahkuja päästä ikinä lääkikseen ja pärjätä siellä jos jo lukiossa esim kemia oli vaikeaa? En haluais luopua unelma-ammatista mut vaikuttaa olevan kovin rankkaa toi opiskelu:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   On totta, että opiskelu pääsykokeeseen ja itse yliopistossa on suht rankkaa ja vie paljon aikaa. Etenkin fysiikka ja kemia voivat tuntua tosi vaikeilta ja niiden opiskelu turhauttaa lähes jokaista. Hyvä puoli sen sijaan on se, että opiskelu käy koko ajan helpommaksi ja kiinnostavammaksi! Jos oikeasti unelmoit lääkärin ammatista niin varmasti jaksat myös tehdä töitä unelmasi saavuttamiseksi, sillä opiskelu on suurimmaksi osaksi kuitenkin mielenkiintoista :) Ei kannata siis pelätä opiskelua! Lukiossa usean eri aineen samanaikainen opiskelu vaikeuttaa esimerkiksi fysiikan opiskelua, koska aikaa ei ole niin paljon. Tämä voi olla yksi syy siihen, miksi monet kokevat lukiofysiikan niin vaikeaksi.

   Jos motivaatiosi ja kiinnostuksesi alaa kohtaan on aitoa, niin uskon että sinulla on ehdottomasti mahdollisuuksia päästä opiskelemaan! Yllättävän moni lääkisläinen on päässyt opiskelemaan ilman lukioaikaisia kemian/fysiikan/bilsan (jopa näiden kaikkien) opintoja, joten omia mahdollisuuksia ei sen takia kannata vähätellä. Vaikka joutuisikin pyrkimään useamman kerran, niin urakka helpottuu joka kerralla huomattavasti ja hyvin monille sinnikkäille ovet aukenevat ennemmin tai myöhemmin. On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että lääkisopiskelu vaatii jatkuvaa opiskelua ja itsensä kehittämistä, joten jonkinnäköistä lukumotivaatiota vaaditaan jatkossakin! Tsemppiä tulevaisuudelle :)

   Poista