lauantai 9. marraskuuta 2013

just another day (in paradise?)

Hei taas!

Isot pahoittelut viimeaikaisesta hiljaisuudesta, on ollu ihan hullun kiireiset pari viikkoo eikä energiaa oo vaan riittäny kirjottelemiseen :/ Tää svekemi on ollu aika työläs! Saatiin eilen lukualueeks munuainen ja sen toiminta, sivuja joku 100, mikä on boronissa tosi paljon (oonkohan koskaan valittanu täällä sitä, miten huonosti jotku kirjat on kirjotettu..?) Treenejä on ollut tosi paljon ja oonki lähinnä juossu paikasta toiseen ja yrittäny selviytyä. Onneks on viikko aikaa ton alueen lukemiseen ja huomenna aattelinki koluta jo sellaset 20-30 sivua, vaikka onkin isänpäivä, koska se helpottais mun ensviikkoa kovasti :)

Meillä oli muuten "hauska" harjotustyö tällä viikolla. Siihen kuulu 5 erilaista testiä, joista lähes kaikki aiheutti enemmän tai vähemmän kipua tai epämiellyttäviä tuntemuksia. Siinä sitten ryhmässä pohdittiin, että kuka uhrautuu :D Lopulta kaikki valitsi jonkin "kärsimyksen" ja saatiin testit tehtyä :) Oli kuitenkin ihan opettavainen kokemus, päästiin kaikki kans pistämään (hyvin pinnallinen) injektio, mikä oli tosi siistiä! Vähän sai kyllä hakea vakaata asentoa ruiskulle, ettei vaan tökännyt sitä heti kättelyssä liian syvälle. Kaikki injektiot onnistu kyllä loppujen lopuksi tosi hyvin :)


Maisemaa koulumatkalta
Kaamos. Siitä tää väsymys kai johtuu? Alkais vaan lumet jo tulla niin saatais vähän valkeutta muuten niin synkkiin aamuihin!

Valitettavasti mulla ei ole oikeen mitään muuta tähdellistä kerrottavaa! Kohtahan se pikkujoulusesonki jo alkaa niin ehkä tää munkin sosiaalielämä lähtee taas nousuun :D Sitä odotellessa..

Edit: oon jo kolmeen kertaan käyny muokkaamassa tätä tekstiä, en selvästikään osaa edes kirjottaa näin pimeellä :D


25 kommenttia:

 1. Oih, olis mielenkiintosta kuulla tarkemmin noista viidestä testistä. Etkö saa puhua niistä yhtään tarkemmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä niistä saan varmastikin puhua, en vaan jaksanut alkaa kertomaan kauheen yksityiskohtasesti! :D Injektoitiin eri aineita ihon alle ja seurattiin reaktioita ensin "normaalitilassa" ja sitten iskemian aikana laittamalla mansetti käteen eli ns. valtimosulku. Testattiin myös eri tuntemuksia eripituisten valtimosulkujen aikana, tutkittiin iskeemista kipua ja laskimoiden läppiä :) Viimestä testiä me ei edes keretty tehä, kun noihin meni jonkin verran aikaa!

   Poista
  2. Iskeeminen meinaa nyt siis sitä, että kudokseen ei mene tarpeeksi happea tai verta, mikä johtuu siis siitä valtimosulusta! Käsi menee sinertäväksi, aiheutuu kipua ja kihelmöintiä ja iho viilenee. Siinä kans pumpattiin kättä nyrkkiin, millä pyrittiin aiheuttamaan käteen vielä isompi happipula. Laskimoläppiä taas tutkittiin niin, että etsittiin laskimosta "nysty" (läppä) ja valtimoa painettiin siitä kohdasta, minkä jälkeen laskimoa tyhjennettiin verestä vähän matkaa painamalla ja vetämällä sormella sitä pitkin. Sitten päästettiin irti tyhjennetystä päästä (ensimmäinen nysty edelleen painuksissa) ja verta "pulpahtaa" takaisin siihen asti, missä menee seuraava läppä ja loppu laskimo jää verettömäksi. Vaikea selittää sanoin, mutta oli tosi mielenkiintonen testi! :D

   Poista
  3. Kiitos kun jaksoit kertoa! Kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoselta ja tarpeeksi ymmärrettävästi osasit kertoa! Kumpa itekin pääsis joku päivä tekemään tommosia testejä! :)

   Poista
 2. Ihanaa,että löysin blogisi! Olen itse lukion ykkösellä ja haaveena olisi ehdottomasti lääkis! Harmittaa vaan, kun fysiikan opemme (ainoa fyssan ope koulussa) on tosi huono,eikä opeta kunnolla tunneilla,eli kaikki jutut jää kotiin opeteltavaksi...Mutta ehkä mä noista fyssan kursseista selviän:) Itse olen ajatellut,että kirjoittaisin bilsan,sillä olen todella kiinnostunut bilsasta (varsinkin ihmisen biologiasta), ja huomasinkin,että olit itse kirjoittanut bilsan tosi hyvin :D Blogisi on ehdottomasti yksi suosikkiblogeistani!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on nyt pakko huudella täältä neuvoja! Itse kun kävin lukion, niin kemianopettajamme oli TODELLA epäinnostava ja puolet luokasta nuokkui tunneilla... Enkä sitten jaksanut opetella kemiaa kovin hyvin (saatika sitten fysiikkaa). Ne on sitten joutunut kovalla työllä hankkimaan uudestaan päähän, ja harmittaa kun en kuunnellut koulussa tai panostanut noihin aineisiin vaikka kävinkin pitkinä :( Ja lääkikseen hakeminen olisi edessä, joten kovasti töitä tehtävänä. Joten ehdottomasti yritä edes keskittyä opetukseen, ja tee kotona kaikki tehtävät ja tee kaikkesi ymmärtääksesi asiat, se on sitten niin iso hyöty tulevaisuudessa jos meinaat lääkikseen! Tsemppiä opiskeluihin :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! :) Veeralta tulikin jo hyviä neuvoja ja kannustusta lukio-opintoihin liittyen ja oon ehdottomasti samaa mieltä, kannattaa ottaa lukiosta kaikki irti, vaikka tuntuisikin siltä, että opetuksen taso ei ole niin hyvä kuin haluaisit. Kaikki on kuitenkin kotiin päin :) Sulla on vielä paljon aikaa opetella noita juttuja ja mitä enemmän pääset niihin aineisiin sisään niin sitä helpommaks se tulee! Tsemppiä myös täältä molemmille sitten aikanaan pääsykokeisiin!

   Poista
  3. Kiitos paljon kummallekin vastauksista! :):)

   Poista
 3. Moi ! Kiitos ihanasta blogista. Jäin viime vuonna harmittavat pari pistettä helsingin lääkiksestä ja nyt pitäisi jotenkin saada usko takaisin. Olisko vinkkejä, miten oikeasti uskoa pääsevänsä sisälle kun tiedän kuitenkin taitojeni olevan jo melkoisen hyvät? Toivottavasti ensi syksynä ollaan samassa koulussa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voisin tehä vaikka kirjotuksen tästä aiheesta, tuntuu että hyvin monilla on vastaanvanlaisia ongelmia ja ovat ne toki tuttuja minullekin :) Palaan asiaan pikaisesti ja tosi paljon tsemppiä sulle, syksyllä nähdään!

   Poista
 4. Moikka, täällä on kans yksi reilun pisteen päähän Helsingin lääkiksestä jäänyt hakija. Itse yritän ajatella viime vuoden koetta niin, että se meni kuitenkin hyvin ja että olisin päässyt kaikkialle muualle. Vaikka tulosten tultua harmitti tosi paljon, olin silti osittain iloinen, että koe meni niinkin hyvin. Nyt on paljon kivempi lähteä hakemaan uudestaan, kuin jos olisi jäänyt paljon pisteitä puuttumaan. Koko syksyn on kyllä ollut tosi huono motivaatio edes ajatella lukemista, mutta nyt motivaatio on ehkä pikkuhiljaa tulossa takaisin. Luulisin, että usko omiin kykyihin kasvaa viimeistään kevään aikana kun oppii lisää ja kehittyy ja huomaa oikeasti osaavansa. Tänä vuonna varmaan aloitan lukemisen vähän aiemmin, jotta jää enemmän aikaa kertaukselle, sekin auttaa kun tekee hyvän lukusuunnitelman ja tietää, että on tarpeeksi aikaa käydä asiat läpi. :) Paras on myös keskittyä enimmäkseen omaan tekemiseen eikä verrata itseään muihin! Tsemppiä hakuun!

  terv. Ilona

  ps. Kiitos kivasta ja motivoivasta blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän samoja ajatuksia! Että onneks koe meni kuitenkin niin hyvin... :) Ja kyllä mahikset on tänä vuonna paremmat! Mutta pakko sinne on kai muitakin päästä kuin viime vuonna ihan rajalle päässeitä, eli ei kai meistäkään kaikki voi päästä.. : D Siks onkin ollut epävarmoja tuntemuksia kaupungin valinnan suhteen. Helsinki olis kuitenkin the juttu, kun on asunut jo muualla niin monta kertaa.. Huhhuh! Kiitos, tsemppiä myös! Ehkä nähdään ens vuonna! :)

   terveisin edellisen kommentin kirjoittanut!

   Poista
  2. Todella hienoa, että käytte keskustelua myös keskenänne näistä asioista! Helpottaa varmasti tietää, että ei ole omien ajatustensa kanssa yksin :) Ja kiitos paljon kommenteista! Niistä saa energiaa kirjoittamiseen ja kaikesta kannustuksesta tulee tosi hyvä mieli!

   Poista
 5. Hei muuten kauan sä luut yhtä fysiikan kirjaa..oliko se sillei että vaikeus asteen mukaan vai oliko sulla sillei etttä luit kirjan viikossa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla ollut mitään selviä rajoja noiden kirjojen lukemiselle, eli aikalailla varmaan "vaikeusasteen" mukaan, toisaalta tuli myös käytettyä enemmän aikaa kirjoihin, joiden sisältö oli tärkeää! Eli en osaa valitettavasti antaa mitään aikamäärettä :/ Kolusin kirjoja monesti myös vähän sieltä sun täältä ja palailin aina uudelleen tarvittaessa niiden pariin, eli lukeminen oli melko dynaamista!

   Poista
 6. Tsemppiä Hanna-Kaisa!! Oon vähän samaa mieltä noista kirjoista, mutta elämä on.. Ainakin duokkarin patologian kirja vaikuttaa tosi hyvältä (;
  Ja tsemppiä kaikki pääsykokeen eteen puurtajat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mäki oon vähän silmäilly lyhyesti sitä patskun kirjaa ja se vaikutti ihan asialliselta! Tosin kurssi on sit varmaan suht työläs.. Syksyä odotellessa :D

   Poista
 7. Muuten haluisin kysyy että otetaanko lääkikseen yhteipisteiden perusteella? Eli yo + pääsykoe pisteet? :D vaihteleeko pisteet joka vuosi? Sit vielä kannattaako mun kirjottaa enkku äikän ruotsin pitkän matikan kemian bilsan ja fysiikan lisäksi? Entä kannattaako pitkä vai lyhyt ruotsi sun mielestä jos miettii noita pisteitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkikseen on olemassa sekä yhteispistekiintiö (yo + pääsykoe) että pelkkä valintakoekiintiö (pelkät koepisteet). Se kummassa kiintiössä sinut hyväksytään, riippuu täysin pisteistäsi, eli sitä ei kannata stressata etukäteen. Yleensä yo-tulokset täytyy olla aika huippuluokkaa (ainakin Helsingissä) jotta niistä hyötyisi sisäänpääsyssä. Enkku kannattaa ehdottomasti kirjottaa, koska siitä saa pisteitä (tai vastaavasti joku muu pitkä kieli, kuten saksa tai ranska) jokaiseen yliopistoon (ainakin mun tietojen perusteella, voin olla väärässäkin!). Ruotsi pisteytetään ainakin toistaiseksi vain Helsinkiin, joten jos mielit tänne opiskelemaan, niin kannattaa kirjoittaa myös ruotsi ja tietenkin pitkänä siitä on mahdollista saada enemmän pisteitä jos sitä miettii :)

   Poista
 8. Kääk! Entä jos ei halua tuntee kipua opiskeluaikana noissa testeissä? Onko pakko? :P
  t. Kipukammoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sua voida pakottaa tekemään mitään, eli ei huolta sen suhteen :D Mutta on toi kyllä myös tosi opettavaista! Eikä nyt puhuta mistään kovista tuskista kuitenkaan :)

   Poista
 9. Pystyisitkö esitteleen jossain postauksessa vähän Helsingin lääkistä, hyviä ja huonoja puolia? =) Itse aion hakea lääkikseen mutta en oikeen tiedä sit sitä paikkakuntaa, helsinki, oulu, kuopio... Ymmärrän kyllä että sulla on varmasti tooosi paljon kouluhommia nyt, mutta jos jaksat/ehdit vastaamaan niin olisin kyllä tosi kiitollinen! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tottakai! Otan tänkin postaustoiveen korvan taakse! :)

   Poista
 10. Hei! Kuinka monta kurssia fysiikkaa ja kemiaa opiskelit sinä syksynä, kun hait lääkikseen? Mietin vain, onko oma tahtini ollut tarpeeksi nopea tänä syksynä. (Aloitin siis samasta pisteestä kuin sinä lukion jälkeen, fysiikkaa ja kemiaa oli takana vain pakolliset kurssit).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Kävin Eiran aikuislukiossa muistaakseni fyssa 2, 5 ja 6 kemma 1 ja 3 (silleen puolittain :D) mutta tähän nyt sellainen huomio, että kävin noi kurssit erittäin puolivaloilla, koska valmennuskurssitehtävät ja omatoiminen niiden asioiden opiskelu vei niin paljon aikaa! Sittenpä jo totesinkin, että aikuislukiosta ei minulle ollut mitään hyötyä ja jättäydyin täysin oman opiskelun varaan. Käytännössä kävin siis kursseja valmennuskurssin tahdissa, eli ehkä FY 1-3 (?). Kemiaa me käytiin ihan sekalaisessa järjestyksessä, joten en valitettavasti osaa siitä sanoa mitään :( Ehkä joku 2 kurssia sitäkin ? Toivottavasti oli edes vähän apua! :D

   Poista