tiistai 22. lokakuuta 2013

Olipa kerran punasolu

Heippa taas!

Neuron tentit on nyt ohi ja mulla on maailman parhaita uutisia! Pääsin läpi siitä kauheesta neurofysiologian tentistä!!! Risteilyn aikana tulokset oli tullu koululle ja eräs ystävällinen opiskelijatoveri oli sitten sieltä käynyt valokuvaamassa ne facebookiin, joten kaikki risteilyllä mukana olleetkin pääsivät katsomaan oman "menestyksensä". Olin ihan varma etten pääsis sitä tenttiä läpi, joten en halunnu kattoo niitä tuloksia, ettei koko reissu mene sen takia pilalle, mut hetken arpomisen jälkeen mun kaverit pölli mun opiskelijakortin (ne tulokset on kirjattu opiskelijanumeroilla) ja katto mun tulokset sieltä (huikeat 13 pistettä :D ). Huusin suoraa kurkkua pelkästä ilosta, kun sain tietää päässeeni läpi, koska en olis mitenkään halunnu mennä uusimaan sitä! Farmiksenki tentti meni hyvin (ainakin mutu-tuntumalla), joten uskoisin pääseväni siitäkin läpi :)

Nyt meillä alko sitten sydän, verenkierto ja munuainen -jakso (svekemi) ja tänään olinki kuuntelemassa anatomian luentoa aiheesta. Oli muuten erittäin mielenkiintosta! Olin jo eilen lueskellu aika paljon sydämen anatomiaa ja olin ihan fiilareissa luennolla, kun kerrankin osasin jo etukäteen paljon juttuja! Jotenkin toi sydän on ihan tosi kiinnostava, se tuntuu sellaselta "mun jutulta". Sitä en tiedä onko Christina Yangilla ja Dr. Burkella jotain osuutta asiaan, mutta ainakin nyt tuntuu siltä, että voisin hyvinki erikoistua sydänkirurgiaan! Olihan se neurokin kiehtovaa, mut tää vie mut mukaansa ihan eri tavalla ja on kerranki sellanen olo et on oikeesti helppo tarttua kirjoihin ja asiat myös uppoo mieleen tehokaasti :) Oispa mulla tällanen motivaatio aina jatkossa tästä eteenpäin.


Sesin mansikin kanssa aamulypsyllä
Sitten pari sanaa risteilystä. Oli todella hauskaa! Mun mielestä jopa kivempaa kuin viime vuonna. Johtu varmasti osittain siitä, että kaverit oli jo tuttuja, mutta myös siitä että uudet alfat oli niin kivoja. Ja aktiivisia! Biletyksen kannalta otin risteilyllä aika rauhallisesti viikonlopun pelien takia, mutta se ei haitannu menoa yhtään, koska oon niin tottunu juhlimaan selvin päin :D Ja oli kiva shoppailla ruotsissa, kun ei ollu yhtään huono olo :) Tossa ylemmässä kuvassa näkyy hyvin mun punasoluasu ekalta illalta :D Melko omaperäistä.. En vaa mitenkää jaksanu alkaa panostaa erityisemmin tohon lookiin, joten sai luvan kelvata!

Tässä kuvassa on mun lisäks kaks mun hyvää kaveria lääkiksestä, Essi (vasen) ja Sesi!
Käytiin tosiaan kiertelee tyttöporukalla Tukholman kauppoja ja syömässä jugurttijätskii ja sit kans lounaalla jossakin ravintolassa :) Oli tosi kivaa! Ja tehtiin hyviä löytöjä muun muassa Hollisterista.

Krebaa (eli siis kreisibailausta) yökerhossa!!Hauskaa oli, niinku naamasta voi päätellä! :) Nyt on sitte preklinikan risteilyt risteilty, toivottavasti meno on yhtä mahtava myös ens vuonna!

Nyt palailen tästä lukemaan viel vähän isojen verisuonten anatomiaa ja aiheeseen liittyvää histologiaa (yhhhh en yhtään tykkää siit histon kirjasta, mieleen tulee vaan viime vuoden jäätävä paniikki ennen tenttiä..). 

11 kommenttia:

 1. Neurofysiologia kuulostaa niin kauheelta, meillä alko just tänään jakso jossa tulee sitä ja jotenkin pelottaa jo:D! Meette klinikkaan ilmeisesti jo kakkosen jälkeen? Kun tampereella preklinikka kestää sinne nelosen jouluun... :D Jatkuuko teillä PBL sitten klinikassa vai onko sitä vaan ekat kaks vuotta? Tykkään kauheesti sun blogista, kivaa kuulla millasta opiskelu on muualla kun vaan täällä tampereella. Ja hei kai tuut kaikkien lääkisten superristeilylle!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hejssan! :) On se neurofyssa kans kiinnostavaa eli ei kannata inhota sitä etukäteen, mutta työläs se kyllä on! :D Riippuu kyllä kans paljon siihen käytettävästä ajasta, jota meillä ei ihan älyttömästi ollu, joten voi olla et siellä tampereella se jakso voi olla tosi kiva! Meillä on kakkosen jälkeen sellanen puolen vuoden "siirtymisriitti" klinikkaan, jollon me ollaan Haartman-instituutissa ja käydään esim. patologiaa ja sit joulun jälkee siirrytään virallisesti klinikkaan ja sairaalan puolelle :) Aika jännä et teillä on noin pitkään preklinikkaa? :o Mut oon kuullu kans et teillä on enemmän kaikkia harjotustöitä jo tässä vaiheessa, kun meillä? :) Ja meillä PBL kestää noi ekat 2 vuotta! Tosi mielenkiintosta kuulla vähän, millasta muissa lääkiksissä on! En valitettavasti pääse sinne superristeilylle, kun meil on poikaystävän kanssa suunnitelmia sillon :( Mut pitäkää hauskaa!! Ehkä ens vuonna :)

   Poista
  2. Meillä on tää hermostojakso 8vkoa, että käydään tän aikana siis paljon muutakin kun neurofysiologiaa (anatomiaa, histologiaa, farmakologiaa...). Mutta ehkä tästä selviää hengissä! Harjotustöiden määrästä vaikea sanoa, kun ei oo mihin verrata mutta on meillä ollut jo kaikkia anamneesi ja status harjotuksia, spirometrian ottoa, EKG:n ottoa, obduktioita (dissektioiden lisäksi), rasva- ja sokerirasitustestien ottoa. Ja meillä on PBL:ää siis kanssa preklinikan ajan eli 3,5vuotta. Ehkä sitten ensvuonna voidaan bilettää yhessä risteilyllä:D

   Poista
  3. Siis Tampereen lääkiksessä on preklinikkaa 3,5 vuotta? Vau! Toi sopis mulle, ku harkitsen eri lääkisten välillä, mikä niistä ois teoriapainotteisin (haluisin mahd. vähän käytäntöö ja paljo teoriaa, oon vissii vähä outo :D)

   Poista
  4. Joo mäkin yllätyin tosta! Aika jännä et siellä menee noin eri tavalla kaikki :D Mut teillä onki ilmeisesti paljon enemmän käytännön harjotuksia jo preklinikassa kuin esim meillä on ollu! Meilläki oli toi farmis ja anatomia tietysti osana kurssia, mut se käytiin vähän palasissa :) Kaikki kuitenki kuuluu samaan kurssiin! Eiköhän se hyvin mene kuitenkin vaikka onkin aika työläs, kun on niiiiiiin paljon asiaa.. Mutta joo ehkäpä ensi vuonna sitten! :)

   Ja kieltämättä on vähän outoo tykätä enemmän teoriasta :D Tai ainakin musta se tuntuu hassulta, kun tykkään ite niin paljon enemmän tekemisestä! Oon kyllä kuullu et Tampereella ja Kuopiossa olis käytännönläheisempi opetus kuin Helsingissä ja meillä on kyl tooooosi paljon luettavaa ollu tähän mennessä ja lisäks on se kanditentti keväällä, mitä ei oo missään muussa lääkiksessä ainakaan toistaseks. Mutta mullahan ei tosiaan ole mitään kokemuksia muualta, joten en osaa paremmin sanoa mitään :D

   Poista
 2. Hei mikä juttu tää on, että kaikki nuoret lääkärinalut on noin kauniita?! Eihän sinne vastaanotolle kehtaa tulevaisuudessa edes tulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! Välitän terkut kans Essille ja Sesille :D Täytyy kyllä sanoa, että ainakin Helsingissä on paljon kauniita ja komeita opiskelijoita!

   Poista
 3. hei saako lääketieteellisessä opiskeleva töitä mistään lääke-alalta opiskelujen aikana?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kyllä on mahdollista saada, mulla on monet kaverit töissä esim. ajanvarauksessa tai osastosihteereinä osa-aikaisesti. Kolmosvuoden jälkeen voi alkaa suorittaa palkallisia työharjotteluita (amanuenssuureja) ja nelosen jälkeen voi jo toimia sairaalalääkärin sijaisena ja työskennellä esim. päivystyksessä silloin tällöin. Eli työelämään pääsee jo suht ajoissa :) Monesti noi työpaikat saadaan suhteiden kautta (esim. vanhemmat lääkäreitä), mutta myös ilman tuttuja on hyvät mahdollisuudet!

   Poista
  2. Tarkennan vielä edelliseen: siis amanuenssuurit on pakollisia ja kaikki tietysti pääsee suorittamaan niitä oli suhteita tai ei :)

   Poista