tiistai 24. syyskuuta 2013

tenttiahdistusta

Heippa taas!

Kello on 12.30 tiistaina ja sen sijaan, että käyttäisin aikani viisaasti lukemalla huomiseen tenttiin, oon nukkunu pitkään, syöny aamupalaa tv:n ääressä ja jotta voisin ihan viimeseen asti vältellä opiskelua, päätin tulla kirjottelemaan vähän kuulumisia tänne :)

Mulla on siis huomenna neurofysiologian tentti, johon lukualueena on lähes kokonaan se Neuroscience -kirja, eli aika reippaasti luettavaa! Oon ihan hyvin suoriutunu urakasta, tänään pitäisi enää lukea kipua käsittelevä kappale loppuun ja kerrata kuulo-, tasapaino- ja näköaistit! Okei, nyt kirjotettuna toi kuulostaa aika paljolta :D Pitänee alkaa ihan tosissaan kohta hommiin..

Tässä on muuten kuva ihmisen aivorungosta, eiks näytäkin ihan bodarilta? Siinhän on selkee 6pack ja aika pumpatut rintalihakset!

Lukuvuoden eka tentti on aina iso jännityksen aihe. Missä menee se riittävän osaamisen raja, joka täytyy ylittää päästäkseen läpi ja miten paljon pitäisi varata aikaa kertaamiseen? Pian tää muodostuu jo taas rutiiniksi eikä tentitkään aiheuta enää samanlaista stressiä. Meillä oli jo ekan neurofarmakologian tapauksen avaus eilen! On niin ihanaa päästä taas lukemaan farmista, jotain suomenkielistä lääketieteen kirjallisuutta!! Alfavuonna muistan selanneeni sitä kirjaan kauhunsekaisin tuntein (kieltämättä sen ulkoasu muistuttaa lähinnä raamattua tai jotakin valtavaa lakikirjaa..) mutta nyt sitä lukeneena tiedän, että se on vaan niin paljon mukavampaa lukea suomeksi!

Tää neuron kurssi on ollu kyllä työläs, mutta kieltämättä myös kiinnostava! Erityisesti oon tykänny hermojen kliinisestä tutkimisesta, ollaan päästy kokeilemaan refleksien etsimistä ja tehty kaikenlaisia kokeita hermoston toiminnan tutkimiseksi. Jo pelkästään silmiä tutkimalla saa selville monta asiaa ja on hienoa, kun oikeesti huomaa tajunneensa ja ymmärtäneensä oikeita asioita ja pystyy omilla tiedoillaan tekemään päättelyjä esimerkiksi hermostovaurion sijainnista. Menee ehkä vähän itsehehkutuksen puolelle, mut hei, se on ennen tenttiä enemmän kuin salittua!

Vielä omakohtainen motivaatiokuva loppuun, kivaa loppuviikkoa kaikille!

Viime vuoden terveyskeskusvierailulta, vielä joskus oma takki päällä ja stetari taskussa!

2 kommenttia:

  1. Voi että, löysin tämän siun blogin vähän aikaa sitten, ja edellisten postausten luku on vielä pahasti vaiheessaan, mutta kyllä jo muutama ensimmäinenkin teksti on vähän enemmän uskoa luonut siihen että ehkäpä minäkin sinne lääkikseen joskus vielä pääsen ! Ihan huippua, että oot päättänyt kirjoittaa kaikesta tästä blogia, helpottaa hirveästi ainakin miun ajattelua ja motivoi opiskelemaan 8) t. ehkä vielä joskus lääkäri !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla tällasta palautetta, kiitos! :) Motivaatio on se tärkein, kyllä varmasti jokaisella lääketieteestä kiinnostuneella riittää rahkeita päästä sisään! Tsemppiä pyrkimiseen! :)

      Poista