tiistai 20. elokuuta 2013

obstacles don't have to stop you

Niin siinä vaan kävi, että kesä tuli ja meni ja mulla alkaa koulu ensi maanantaina! Sen jälkeen, kun mun poikaystävä lähti heinäkuussa inttiin niin aika on vaan lentäny eteenpäin. Oon pyrkiny tekemään mahdollisimman paljon töitä, että päivät menis nopeesti ja se on selkeesti toiminu, koska tuntuu tosi hassulta mennä jo takasin opiskelemaan :D En oo vieläkään hakenu uutta lukuvuositarraa opiskelijakorttiin, enkä ees sitä yliopiston kalenteria... Pitäis hoitaa sekin homma pois alta tässä lähipäivinä, mahdollisesti jo huomenna!

Mun kohdalla on kuitenki ihan turha luulla, että olisin pysyny kaukana sairaalamaailmasta! 3 viikkoa sitten mulla murtu kyynärluun puikkolisäke (processus styloideus ulnaris =)) kun kaaduin pahasti spurttitreeneissä. Se oli kyl aika raju törmäys, tulin ranne ja polvi edellä täyttä vauhtia sellaselle asvalttitartarille ja kierähdin selälleen ja raahauduin joku 10 metriä eteenpäin. Tuloksena murtuman lisäksi oli kivat asvalttiruhjeet polvessa, kyynärpäässä, lonkassa ja selässä + polvi turpos ihan tennispalloksi :D Hassua kyllä, mua ei edes pahemmin ärsyttäny tää loukkaantuminen (ehkä siksi, koska sain kuitenki jatkaa kesän juoksu- ja loikkatreenejä) vaan lähinnä koko juttu vaan huvitti! Miten mulle AINA sattuu jotakin?? Me ollaan taas lähössä joukkueen kanssa ruotsiin pelaa harkkapelejä ja oon kahtena edellisena kertana ollu loukkaantuneena siellä ja nyt meinas taas jäädä pelit väliin, mutta onneksi tää tulee kuntoon ennen sitä!


Polvi onnettomuusiltana
Anyway, sain kipsin pois eilen ja mukana tuli aika hauskat rusketusrajat! :D Koska tietysti just niinä viikonloppuina pitää olla helle ja paistaa aurinko, kun mulla on kipsi. Onneks pääsin kuitenki kastautumaan järveen niin, että nostin kipsikäden ylös :)Pienet vastoinkäymiset ei tätä tyttöä hidasta, meijän kurssilaiset on suunnitellu tuleville alfoille kaikkea kivaa ohjelmaa ja en voi muuta sanoa, kun että syksy tulee olemaan ihan mahtava! Kaikki uudet alfat, jotka luette tätä huomio!!! Oon pitämässä kavereiden kanssa ylämaankisoissa (ja ehkä myös alfajaisissa) rastia, joten tulkaa ehdottomasti sinne ja tulkaa rohkeesti juttelemaan! Ja alfa-beeta -risteilyyn kannattaa ehdottomasti myös osallistua, se on ihan paras keino tutustua kurssikavereihin koulun ulkopuolella! Ja tietysti myös meihin beetoihin :)

Meijän koulu jatkuu neuron kakkoskurssilla, eli mennään tarkemmin esimerkiksi aivohermojen reitteihin ja toimintaan ja käydään läpi aisteja jne. Niinkun oon aikasemminkin (kai?) maininnut, niin tykkään neurosta tosi paljon, joten tän pitäis olla sellanen kiva startti takas opiskeluun =) Ja aion muuten myös jatkaa tutorina Valmennuskeskuksen kursseilla, toivomuksena taas se sama syyskuun pitkäkurssi :)

Loppuun vielä pari kuvaa mun kesälomasta!

Tutkimusretkellä savon metsissä

Kukka mun ukin puutarhasta

11 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä nyt koulun alkaessa sellaisen päiväni kuvina -postauksen tavallisesta koulupäivästäsi? :) Muutenkin lääkispostaukset (ja muutkin tottakai!) on aina ihan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on tarkotuksena ollu tehä! En vaan kerenny tehä sitä keväällä kun oli niin paljon kiireitä, nii siirsin sen nyt syksylle :) Eli en oo unohtanu tätä toivetta!! :D Ja kiitos!

   Poista
 2. Mä kyllä ihmettelen sitä, miten joillekin ihmisille vaan sattuu ja tapahtuu kaikkea ja toisille ei mitään. Mä oon ollu pienestä pitäen kova menemään ja liikkumaan, ja silti mun suurin tapaturma on ollu ranteen lievä venähdys :D Mutta hei hyvää syksyn ja toisen lääkisvuoden alkua sulle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo mietin joskus ihan samaa... Meijän valmentaja jo vitsaili, että se painattaa meijän joukkueen ensiapukassiin tekstiks mun lempinimen, koska mä oon ehdottomasti sen aktiivisin käyttäjä :D Hyvä, että sä oot selvinny vähemmällä!

   Hyvää syksyn (ja ehkä jonkun koulunkin?) alkua sulle myös! :)

   Poista
 3. Kuinka tärkeää ruotsin opiskelu on lukiossa lääkistä ajatellen. Se kun ei oikein suju ja mielelläni lukisin vain pakolliset kurssit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiin hakevat saavat lähtöpisteitä myös ruotsista (ainakaan viime vuosina muualle ruotsia ei ole pakollisena pisteytetty) joten pientä hyötyä voi saada jo hakuprosessin aikana :)

   Lääkiksessä ruotsin opetusta on jonkin verran, mutta kurssit läpäisee kyllä melko heikollakin osaamisella, kunhan jaksaa pikkaisen puristaa :) Vielä kenekään opinnot eivät ole huonoon ruotsinkielen taitoon tyssänneet! Ja täällähän voi harjoitella omaa kielipäätä thoraxlaisten kanssa ;)

   Poista
 4. Näin sinut Helsinki Midnight Runin järkkärinä...!

  Harmi, ettet päässyt juoksemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä mä taas olin! :D Vielä joku vuosi mä pääsen juoksemaan :) Tunnelma on kyllä hyvä myös toimitsijapuolella!

   Poista
 5. "kyynärluun puikkolisäke (processus styloideus ulnaris"

  Sun blogissa ei taida olla myöhemmissä kirjoituksissa tästä mitään?

  Kerro tarkemmin miten tutkittiin (röntgen, kartiokeila, magneetti, tähystys...).

  Miten kuntoutettiin kipsin poiston jälkeen?

  Vinkkejä vastaavan vamman saaneille?

  Oliko heti onnettomuuden jälkeen huomattavaa liikerajoitusta ennen kipsausta, esim. supinaatio ja pronaatio? Entäs kipsin poiston jälkeen?

  VastaaPoista
 6. Kyynärluu = ulna murtuma aika harvinainen, jos radius ei murru samalla. Sikäli hankala siis, että käsikirurgille, kipsaajalle ja kuntouttavalle fysioterapeutille tulee vain harvoin juuri se murtuma vastaan ilman radiuksen murtumaa, jolloin vaikeaa saada optimaalista tutkimusta ja kuntoutusta.

  Itsellä vain PSU eli ulnan puikkolisäke murtui. Sekä onnettomuuden jälkeen ennen kipsausta että nyt pari päivää sitten poistetun kipsin jälkeen pronaatio-supinaatio järkyttävästi rajoittuneet.
  Röntgenkuvan mukaan PSU luutunut hyvin, mutta ehkä pitää vaatia joltain käsikirurgilta lisätutkimuksia. Jotkut leikkaukset kun kannattaa tehdä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, toki varmaan osa leikkauksista kannattaa tehdä vasta sitten myöhemmin.

  VastaaPoista
 7. Siis PSU = ulnan = kyynärluun puikkolisäkettä meinasin että harvinainen yksinään ilman radiuksen murtumaa, muista ulnan murtumista en ole selvittänyt harvinaisuutta.

  VastaaPoista