keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

start of something new

Menetän mun viimesetkin uskottavuuden rippeet, kun siteeraan otsikkoon High School Musicalia, mut se sopii tähän aiheeseen niin hyvin, etten jaksa välittää! 

Tämä teksti on suunnattu erityisesti teille Helsingin uudet opiskelijat, mutta toivottavasti myös hakijat saavat vinkeistä inspiraatiota ensi vuoden pääsykokeeseen :)


Kuva
Toi kuva on ihan mahtava, koska se pätee kyl oikeestaan jo ykkösvuoteen siinä mielessä, että syksyllä sitä ollaan into piukeena joka luennolla muistiinpanovälineet edessä, mutta keväällä TULE-jakson jälkeen olo on niin nuutunut, että tekis mieli vaan levätä koko seuraava vuosi :D Kyllä siihe tenttiin lukiessa tulee revittyä hiuksia päästä, mutta se työ on vaan tehtävä, sillä hyvä anatomian hallinta on ihan ykkösjuttu tulevaisuutta varten! Palataan nyt kuitenkin siihen syksyn alkuun... Tässä on muutamia vinkkejä, miten selviytyä koulun alusta (edelleenkin) Helsingin Yliopistossa. Muista yliopistoista en osaa sanoa, mutta uskoisin, että homma toimii suunnilleen samalla tavalla muuallakin :)

Uusien opintojen alku on tietysti jo sinällään jännittävää ja varmasti kaikki opiskelijat on ihan täpinöissään jo nyt. Alkuun informaatiota tulee joka suunnasta ja paljon. Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse heti muistaa ja osata, vaan tekemällä oppii nopeasti ja pääsee jyvälle lääkiksen arkeen. Teille isketään heti tietoa TVT-ajokortista ja kaikista Yliopiston sähköisistä järjestelmistä (joista osa on ihan täyttä hepreaa mulle edelleenkin..), fleximeistä, luennoista, PBL:stä, kampusalueen ravintoloista... Tutorit varmasti kierrättää teitä ja näyttää kaikki tärkeimmät paikat, mutta monet niistä menevät varmasti huolella ohi. Tässä on nyt asioista oleellisimmat, joista kannattaa ottaa selvää heti kättelyssä:

- Selvitä, missä sijaitsee opintotoimisto. Tietämättömän alfan paras kaveri =)
- Sähköisistä järjestelmistä tärkeimmät ovat WebOodi, jossa ilmoittaudutaan jaksoihin (muista hoitaa ajoissa!!), sähköposti, joka täyttyy mukavasti päivittäin ja DiKKi eli digitaalinen kurssikirjasto, josta löytyy luentomateriaaleja ja -prujuja. Erittäin hyödyllisiä tenttiin lukiessa!
- Varaa ekoille päiville mukaan käteistä, jotta saat hankittua itsellesi kulkuavaimen, jolla pääset liikkumaan yliopiston tiloissa.
- Opettele luentosalit, jotta löydät oikeaan paikkaan vaikka olisit vähän myöhässä!- Tutustu omaan tutoriisi, hänen velvollisuutensa on auttaa sinua ja opettaa "talon tavoille" joten älä yhtään epäröi pyytää apua! Myös meitä muita vanhempia kurssilaisia voi tulla nykäisemään hihasta =)


Kuva Tää on ihan ylisöpö!!
Muuta hyödyllistä, jota kannattaa tietää/tehdä:

- Hanki kortti Unisporttiin. Missään muualla ei pääse liikkumaan laadukkaasti yhtä edulliseen hintaan!
- BM:n ravioli ei aina ole paras lounasvaihtoehto, vaikka onkin lähimpänä :)
- Opiskelijoiden tilassa, Moksussa, saa keittää itse ilmaiseksi kahvia!
- Monet kirjoista saa sähköisinä iPadeille, kysy lisäinfoa tutorilta!
- Jaksokirjaa kannattaa pitää aina mukana, sillä muuten se jää taatusti aina kotiin sillonkin, kun ei pitäisi
- Lue PBL:ään vaaditut asiat mahdollisimman hyvin (eli siis käytännössä, lue saatu alue vähintään kertaalleen läpi). Puolitat tenttiin kertaamiseen vaaditun ajan!
- Älä kuitenkaan ota stressiä pienistä yksityiskohdista, vaan keskity isoihin kokonaisuuksiin. Mieti, mikä alueessa on tärkeintä.

Biokemian tentti tulee olemaan aluksi se "pahin koitos sitten pääsykokeen" sillä uusilla opiskelijoilla ei ole mitään käsitystä vielä siitä, miten hyvin asiat pitää osata ja paljonko vaaditaan läpipääsyyn. Todellisuudessa melkein kaikki pääsevät tenteistä läpi, joten ei kannata uskoa mitään "puolet reputtaa" -väitteitä, ainakaan ykkösvuoden ekoista tenteistä! Älkää ottako turhaa stressiä, itse luin ihan paniikissa siihen monta päivää ja sainkin kyllä huippupisteet, mutta oli se ehkä vähän liioteltua :D Ja älkää nyt ainakaan stressatko sitä TVT-ajokorttia niinkuin minä!! Aina pääsee uusintaan, vaikka ei ekalla menisikään läpi, hehe.

Ekat viikot on helppoja ja löysiä sitä varten, että kaikki tutustuisivat mahdollisimman paljon toisiinsa ja saisivat mukavat startin kuuden vuoden opiskelulle! Ota kaikki hyöty irti ensimmäisistä viikoista! Sosialisoi, tutustu, nauti uutuuden viehätyksestä ja riemuitse unelmiesi opiskelupaikasta! Kyllä se paluu arkeen tulee aika äkkiä biokemian alettua :)

Piristin Hannaa tekemällä sille kortin ja se otti siitä kuvan varsin hyvällä taustalla! Anatomian opiskelu voi olla hauskaa :D


Ihanaa loppukesää kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, vihdoin ohjeita ja neuvoja! Helsingin hyväksymisilmoitus kun oli kovin niukkasanainen... Lisää paperitavaraa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo ne ohjeet on muistaakseni aika suppeat ja sekavat :D Ja niistä saa kaiken päälle vielä sen käsityksen, että stressattavaa on ihan hirveesti, näin ei ole joten relax vaan :) Nähdään syksyllä!

   Ps. Muistahan lukea alfan aapinen huolellisesti, kun se postiluukusta kolahtaa ;)

   Poista
 2. Huojentavaa tietää, ettei möröltä vaikuttava TVT-ajokortti olekaan niin hirvittävä kuin mitä kirjelmät antoivat ymmärtää :D

  Hih, minusta alfan selviytymisopas olisi saanut tulla jo aiiiiikoja sitten, mutta täytynee odottaa vielä vähäsen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotus palkitaan eikös joo? :D Itse olin viime vuonna kohtalaisen paniikissa tosta TVT-ajokortista, niin aattelin nyt vähän lieventää teidän stressiä! :)

   Poista