perjantai 31. toukokuuta 2013

Summertime is finally here!

Heipsan!

5 minuuttia sitten palautin ykkösvuoden viimeisen tehtävän ja vika tentti oli jo keskiviikkona. Nyt voi siis lopultakin sanoa, että KESÄLOMA on virallisesti alkanut!! woopwoop! Uskomatonta miten aika meni näin nopsaan, tuntuu vieläkin siltä, että justhan mä vasta tapasin kaikki nää kurssilaiset ja tuskailin sen biokemman parissa..

Taas lisää näitä creepyjä haamukuvia :D Tästä kaikki alkoi, mun ryhmä eli geriatrit alfajaisissa!Oon erityisen ylpeä itsestäni paristakin syystä. Ensinnäkin, pääsin kaikki ykkösvuoden tentit ensikerralla läpi (vaikka vikan neuroanatomian tentin tulokset tuleekin vasta myöhemmin, niin koe meni sen verran hyvin, että läpipääsy on ihan varma). Toisekseen, mulla oli tavoitteena saada kaikista tenteistä vähintään 18 pistettä, jotta saisin kanditenttiin täydet lähtöpisteet, ja tämäkin tavoite täyttyi LÄHES kokonaan, vain TULE:n (tuki- ja liikuntaelimistö) tentistä mulla jäi pari pistettä uupumaan, mutta aattelinkin mennä uusimaan sen elokuussa, jos saisin pisteitä nostettua :) Tämä myös sen takia, että tulisi kesälomallakin lueskeltua tota anatomiaa, siinä on vielä niin paljon osattavaa jäljellä.. Sen lisäksi, että pystyin pitämään kiinni omista tavoitteistani opiskelujen suhteen, sain myös roppakaupalla uusia ihania kavereita, joiden kanssa tulee varmasti nähtyä kesälläkin paljon ja syksyllä on taas mukava palata kouluun vastaanottamaan uusia alfoja! Paljoo paremmaksi en olis voinu mun ykkösvuotta lääkiksessä ees kuvitella, joten nyt on syytä hymyillä =)


Ja tähän on tultu! Vappufiilinkejä :)

Toi kanditentti on kummitellu jo muutamissa kirjotuksissa/kommenteissa, mutta en oo tainnu vielä selittää, mikä se on. Kyseessä on siis kakkosvuoden keväällä suoritettava tentti, johon opiskellaan kaikki ensimmäisen kahden vuoden kurssit. Kyseessä on siis tavallaan kertaustentti, mutta alue on valtavan laaja. Vähän jänskättää toi koettelemus jo etukäteen ja sikspä aattelin aloittaa kertaamaan ykkösvuoden juttuja kesällä, ilman stressiä kuitenkin :)

Eilen meillä oli Alfojen Olympialaiset, jotka me urheiluvastaavat järkättiin yhdessä denttarien emännän kanssa. Ilta huipentu vielä mediomien saunatiloihin jatkoille, jossa palkittiin myös ansioituneita pelaajia :D Oli ihan mielettömän kiva päivä! Lähin kyl jo 23.30 kotiin, kun väsytti aika paljon ja piti herätä aamulla suht aikasin. Rusketustaki tarttu pikkasen pintaan, mikä on vaan positiivinen juttu miettien huomisen ylppärijuhlia!


Väsyneitä terveisiä Kaisa-kirjastosta!
Aion jatkaa kirjoittelua myös kesällä, mutta postaustahti saattaa olla vähän hitaampi, kun on vaikeampi keksiä, mistä kirjoittaisi :D Jotain mukafilosofisia horinoita on kuitenkin varmasti luvassa lähikuukausina..

Kiitos kaikille, jotka ootte lukeneet ja kommentoineet tätä blogia kuluneen vuoden aikana! (siitähän on jo melkein vuosi, kun alotin kirjoittamaan, hui!) Jatkakaa ihmeessä palautteen antamista, niin hyvää kuin huonoa, ja lähetelkää toiveita kommentteina tännepäin :) Parasta on, jos kommentoitte aina uusimpaan postaukseen, niin kommentit tulee paremmin huomattua! Ja kaikki te, jotka olitte nyt lääkiksen pääsykokeessa: hurjasti tsemppiä ja jaksamista odotteluun! Kuukauden päästä teillä on jo joku conclusion jo voitte alkaa suunnittelemaan tulevaisuutta. Siihen asti ei voi muuta kuin odottaa.

Ihanaa kesää kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hei! Olisin kysellyt sellaista, että tiedätkö milloin Helsingin lääkiksen/hammaslääkiksen opinnot alkavat syksyllä? Kun hakuoppaassa lukee 2.9, mutta onko orientaatioviikko jo viikkoa ennen eli alkaen 26.8? Olen koittanut etsiä tietoa netistä, mutta mistään ei löydy. Onko orientaatioviikko myös pakollinen? Olen menossa elokuun lopussa matkalle niin tämä tuottaa ongelmia, jos pääsen opiskelemaan. Ymmärrän, jos et tiedä vastausta. Ajattelin nyt kysyä kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt Hanskin puolesta, kun kommenttisi huomasin ja itsekin Helsingin lääkiksessä opiskelen (: Eli ei ole orientaatioviikkoa meidän tiedekunnassa ja alfoilla alkaa koulu 2.9 (:

   Poista
  2. Hei jee, kuka kurssitoveri täällä on päivystänytkää mun puolesta niin kiitos! :D En olis itekään varmaan tienny noita päivämääriä.. Mutta joo meillä "konkareilla" alkaa koulu tosiaan jo elokuussa ja uudet alfat alottaa joku viikkoa myöhemmin! :) Eli hyvin ehit matkailemaan ennen koulun alkua!

   Poista
 2. Ihana kuulla että asia on näin! Kiitos teille vastauksista! :)

  VastaaPoista