torstai 28. maaliskuuta 2013

kevättä rinnassa!

Tänään on ensimmäinen pääsiäislomapäivä enkä oo pystyny tekemään mitään muuta, kun makaamaan kotona. Väsyttää. Tää loma tuli niin tarpeeseen! Nyt on hyvää aikaa mietiskellä omaa elämää ja tulevaisuutta ja vähän rentoutua ja ottaa taukoa lukemisesta. Tykkään kyllä kauheesti tästä TULE:n jaksosta! Anatomian opiskelu on kiinnostavaa, kun tietää että näitä asioita tulee tarviimaan jatkuvasti ja on kätevää käyttää omia raajoja tutkimuskohteina :D Lauantainakin istuin joku 1,5 tuntia putkeen painellen omaa käsivartta, kun kertasin ja opettelin kaikkia luiden kyhmyjä ja uurteita latinaksi samalla palpoiden (eli tunnustellen) niitä omasta olka- ja kyynärvarresta. Aluksi kaikki latinankieliset sanat oli tosi vaikeita oppia, mutta nyt on jotenkin päässy ihan eritavalla niihin kiinni, kun sellaiset yleistermit on alkaneet tulla tutuiksi! Tosi monet rakenteet on nimetty suoraan niiden sijainnin ja muodon perusteella, mikä helpottaa urakkaa melkoisesti :)Piiloahkeraa opiskelua Terkossa
Tossa kuvassa näkyy muuten mun uusi LKS:n (lääketieteenkandidaattiseura) huppari! Takana on vielä isompi tollanen käärmeen kuva ja teksti "Lääketieteenkandidaattiseura". Toi on ehkä maailman paras chillailuvaate, etenkin vähän viileemmällä säällä! Se on tosi lämmin ja vuori on ihanan pehmonen :) Oonki käyttäny sitä paljon kirjastossa ja urheilun jälkeen.

Kevät on jo täällä! Ostin uudet aurinkolasitkin entisten hajottamanieni tilalle ja oon fiilistelly tota aurinkoa koko viikon!


Nappasin tän kuvan lenkkipolun varrelta :)

Meillä on tässä jaksossa pelkän anatomian opiskelun lisäksi farmakologiaa ja fysiologiaa. Nyt meillä on just farmiksen tapaus menossa ja oppimistavoitteina on mm. tulehduskipulääkkeiden vaikutusmekanismit ja niiden terapeuttiset, sekä haitalliset vaikutukset. Meillä on ollu tosi mielenkiintosia luentoja eri tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista ja niiden diagnosoinnista. Oon huomannu, että vaikka tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvä erikoisala ei ehkä tunnu kaikista kiinnostavimmalta, niin esimerkiksi hermosto ja eri hermojen tehtävät on ollu tosi mielenkiintosia! Meillä on vielä edessä erikseen neuron kurssi, mutta tässäkin jaksossa on käyty läpi selkäydinhermoja ja raajojen hermoja. On ollu tosi mielenkiintosta opetella eri testejä, joilla voi selvittää missä hermossa ja missä kohdassa mahdollinen pinne tai vaurio sijaitsee. Ehkä neurokirurgia ei ookaan yhtään hassumpi erikoisala :)

Pitkä vuosi on kohta loppu ja paljon uutta on kyllä tullut opittua! Hassua ajatella, että kohta alkaa kesäloma ja sitten on jo L2-vuosikurssi edessä?? Mieletöntä. 

22 kommenttia:

 1. Oi hitsi oot nätti tossa kuvassa;)

  VastaaPoista
 2. moikka! Millasessa kämpässä asut vai asutko kotona? :) Ois siistiä jos voisit tehä aiheesta ihan oman postauksen! Esim. opiskelija-asuminen helsingissä, kulut jne.
  Ja ois kans tosi kiva jos esittelisit joskus tota sun koulua, millasta on opiskella helsingin yliopistossa lääkiksessä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos hyvistä ideoista, pidän ne ehdottomasti mielessä! Asun toistaseksi vielä kotona, mutta suunnitelmissa olisi kyllä muuttaa viimeistään vuoden päästä omilleen, joten lupaan kyllä tehdä asiasta postausta, kun tulee ajankohtaiseksi! :) Ja koulua voisin kyllä vähän esitellä teille, tosin en tiedä löytyykö siitä niin kamalasti mielenkiintoista kerrottavaa, mutta yritetään :D

   Poista
 3. Hei! Kysyisin mitä mieltä oot onko mulla mahiksia päästä lääkikseen: opiskelen tällä hetkellä kemiaa ekaa vuotta eikä kiinnosta koko ala yhtään, mutta osaan siis lukion kemian ihan hyvin. Fysiikka luin lukiossa jonkin verran ja nyt on sähkön kurssit meneillään aikuislukiolla. Fysiikan koen vaikeaksi. Bilsasta kirjoitin E:n ja siitä tykkään ja oon nyt yliopistossa lukenut sitä pari kurssia. Tosin ympäristöasiat vähän päässy unohtumaan lukioajoista, mutta geenijutut ja ihmisbilsan osaan mielestäni ihan hyvin, toki pitää kerrata.

  Haen siis nyt keväänä ja motivaatio on hyvä, mutta aikaa niin vähän! Jos luen tosi ahkerasti niin voisinkohan päästä? :-) Kuopioon meinaan hakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hejssan!

   Mahdollisuuksia löytyy ehdottomasti! Jo se, että on yksikin aine hyvin hallussa ja edes jonkinlaiset taidot muista voi riittää tässä vaiheessa, kunhan nyt alkaa tosissaan tsempata ja lukea ja laskea kunnolla. Jopa kuukaudessa voi ahkeralla työnteolla saada ihmeitä aikaan, mutta se vaatii lujaa itsekuria, keskittymistä ja panostusta. Lukemisesta täytyy tulla loppukevääksi ykkösprioriteetti ja luettavaa on paljon.

   Suosittelisin panostamaan erityisesti fysiikan laskemiseen (laskurutiini on ihan ykkösjuttu pääsykokeessa!!) ja bilsan kertaukseen (erityisesti ihmisbilsaan, mutta toki myös muuhunkin). Kemia sulla on varmasti riittävän hyvin hallussa, kunhan kertaat kaikki mahdolliset tehtävätyypit ja katsot, että osaat ratkaista esim. erilaisia pH- ja puskuriliuostehtäviä ja että orgaaninen kemia on hyvin hallussa.

   Helsinkiin tekisi jo varmasti aika tiukkaa, mutta Kuopio on täysin mahdollinen :) Nyt vaan kova loppupuristus!!

   Poista
 4. Moooi kaunotar!! Mul ois kans postausidea jos voisit toteuttaa sen , voisit vaikka kertoo vähä itestäs <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kiitoksia ideasta! Olin alunperin sitä mieltä, että pitäisin kaiken lääkikseen liittymättömän poissa tästä blogista, mutta ehkäpä se voisi olla ihan hyvä kertoa vähän siitä, kuka täällä ruudun takana kirjoittelee :D Joten eiköhän juttua tule suht pian :)

   Poista
  2. Oot iiihana Hanna-Kaisa.Ja älyttömän kaunis.

   Poista
 5. Moi!! Mulla oliai ongelmia kemian kanssa en ymmärä mitäään!!!!! Ja nyt kun aikaakin on hirveen vähän!!! Auta pliis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, tollanen ahdistus on hirveetä! Täältä käsin on vaikea lähteä auttamaan, mutta ehkä on syytä käydä rauhassa ajatuksella läpi vaikeita tehtäviä ja malliratkaisuja esim jonkun kaverin kanssa, joka osaa kemiaa hyvin? Pääsykokeessa kysytään usein paljon orgaanista kemiaa ja pH-, puskuriliuos- ja liukoisuuslaskuja, joten niihin kannattaa panostaa paljon! Huolehdi myös, että osaat perus stöikiömetrian laskut! Kyllä se siitä helpottaa :) Muista ettei maailma kaadu vaikka joutuisikin hakemaan uudestaan, luovuttaminen ei kannata!!

   Poista
  2. Kiitos paljon!!! Tuli vaa semmonen ahdistunut olo ja tulin purkaamaan sentänne<33 mutt joo yritän parhaani! Thanks for support <3<3

   Mä en voi kuvata kui paljon sun blogi on auttanu mua tän pääsykoe jutun kanssa täältä saa aina niiii hyviii ideoita, motivaatiota ja tietenki supporttia aina kun pääsykoe ahdistaa ja kyynelet valuu nii tulen lukemaan näit sun päivityksii ja ne saa mut uskomaan ja luottamaan itteeni kiitos vielä tuhannesti!!<3

   Poista
  3. Sry noi kirjotus virheet XD kirjotin nopeesti enkä tarkistanu sitä:)

   Poista
  4. Voi kiitos! Kaikkia pyrkijöitä varmasti ahdistaa jossakin vaiheessa, tärkeintä on yrittää päästä siitä yli ja tehdä parhaansa, tsemppiä lukemiseen sulle <3

   Poista
 6. Moikka! Törmäsin sattumalta tähän blogiin ja luin tietenkin heti kokonaan läpi :) haen tänä keväänä lääkikseen ja aikaa enää 49 päivää (apua!!!) alotin elokuussa lukemaan kun kirjauduin vuoden pituselle valmennuskurssille ja tuntuu että on tullut opittua paljon. Lukiossa kirjotin kemian ja nyt kävin myös fysiikan kirjottamassa. Eli fysiikkaa en lukiossa lukenut vaan olen päntännyt sitä nyt vuoden. Miten sait aikasi jaoteltua fy ke ja bi kanssa? Itselläni tuntuu aika riittävän vain fysiikkaan josta kyllä tykkään paljon ja se onkin alkanut tuntua helpommalta koko ajan kun ajatusmalli on kehittynyt siihen suuntaan! Pääsykokeet alkavat jännittää kamalasti ja tuntuu että opittavaa olisi vielä hirveästi. Tuntuiko koskaan että muserrut kaiken tietomäärän alle etkä millään voi osata kaikkea? Tämä vuosi on pitänyt sisällään vähän enemmän ja vähän vähemmän motivoituneita päiviä mutta yleensä olen pystynyt tunteja kyllä päivässä opiskelun lisäksi laskemaan. Nyt motivaatio taas ihan huipussaan ja toivottavasti tämä jatkuu loppuun asti!! Opiskelitko valmennuskurssisi aikana joka ikinen päivä monta tuntia? Itse olen pitänyt viikonloput vapaina. Entäs millainen oppilas olit lukiossa? Itse sain enimmäkseen 8 mutta myös 9 ja 10 kun olin tarpeeksi kiinnostunut kurssista. Pelkään että olen liian "keskitasoa" päästäkseni sisään!! Tuli toooosi pitkä teksti mutta toivottavasti jaksaisit lukea ja vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)

   Faktahan on se, että kaikkea lääkiksen pääsykokeeseen kuuluvaa tietoa ei pysty hallitsemaan kerralla, koska sitä on niin paljon. Kun otetaan huomioon vielä se, että kaikki eri kirjasarjat eroavat hieman toisistaan, nousee hallittavien asioiden (etenkin yksityiskohtien) määrä ihan uusiin ulottuvuuksiin ja tunne siitä, että musertuu kaiken "mun pitäisi osata tämä" -materiaalin alle on varsin yleinen. Ei siis hätää! Me kaikki ollaan ryvetty samassa itsesäälissä ja masennuksessa pyrkimisen aikana :D Se, mikä ratkaisee on motivaatio, joka puskee eteenpäin ja saa jatkamaaan vaikka urakka tuntuukin suurelta (sitä se onkin).

   Itse vuorottelin eri aineiden välillä suunnilleen niin, että luin bilsaa 2x, fyssaa 2x ja kemmaa 1-2x/vko. Aloitin bilsan lukemisen kuitenkin vasta helmikuun aikoihin, kun taas fyssaa ja kemmaa tuli luettua syksystä asti pohjatietojen puutteen vuoksi. Luonnollisesti fysiikkaan saa käytettyä helposti eniten aikaa, koska kursseja on eniten, mutta kaikkia aineita olisi hyvä kerrata säännöllisesti, ettei asiat pääse unohtumaan välissä. Luin keväällä 6 päivää viikossa, arkipäivisin (omatoimisesti, tämän lisäksi oli valmennuskurssia 3 kertaa viikossa iltaisin) 5-9 h riippuen siitä oliko minulla vielä illalla kurssia ja lauantaina/sunnuntaina kevennetysti 3-5 h jonka käytin usein vanhan valintakokeen tekemiseen tai muuhun kertaukseen.

   Lukiossa olin sellainen oppilas, että pärjäsin niissä aineissa joista pidin (enkku, bilsa, tt, liikka, äikkä) ja muissa olin keskitasoa (ja pitkässä matikassa surkea :D). Todistuksessa arvosanat oli 8-10 ja yks väärinpäin keikahtanut 9 tuli matikasta :D

   Tsemppiä sulle! :)

   Poista
 7. Hei, huippublogi, ja kirjotat todella inspiroivasti ja kivasti! Tsemppiä lääkiksessä opiskeluun! :)

  VastaaPoista
 8. Moikka! Oon vasta 8. luokalla mutta viime kesänä (monien vuosien tietämättömyyden jälkeen) tajusin haluavani lääkäriksi. Oon vakaasti päättäny että haen lääkikseen mahdollisimman nopeasti lukion jälkeen ja yritän niin monta kertaa kuin tarvitsee. Enkä luovuta. Tää sun blogis on tosi kiva ja se vaan vahvistaa mun tuntemuksia siitä, että haluun lääkäriksi, kiitos siitä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Tulee tosi hyvä mieli, kun saa positiivista palautetta! Ei kannata tosiaankaan luovuttaa, tää on ihan huippu ala! :)

   Poista
 9. "Cool post!
  Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "Loved this blog post <3

  VastaaPoista
 10. Moikka! Oon vasta tajunnu et haluun lääkäris isona ja se ois se mun juttu mut mua vähän mietityttää et pystynkö siihen koska verikoe on mun pahin heikkous ja pyörryn joks ikinen kerta sinne eli kuuluuko yleislääkärin työhön verikokeiden ottaminen vai hoitaako joku muu ne? Verta en siis pelkää mutta verikoe on vaa liian ylivoimanen..

  VastaaPoista