sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Burke wants to have a relationship... Boys are stupid.

Titiititidiidididiidii kahdeksas maailman ihme, kirjotan peräkkäisinä päivinä jotakin :D Tekee vaan mieli taas päivitellä kuulumisia tänne, joten parempi ryhtyä hommiin heti, niin ei oo sitten niin kova stressi kirjoittaa jos on muuten kiireistä :)

Toi otsikko on muuten lainaus Greyn Anatomiasta, joka on (jos joku ei sitä vielä tiennyt) ihan paras tv-sarja. Ikinä. Oon aina miettiny et mistä ihmeestä se nimi "Grey's Anatomy" tulee, mut vasta lääkiksessä tajusin (kun tuki- ja liikuntaelimistön kurssi lähestyy..) että on olemassa kuuluisa anatomian kirja nimeltään Gray's Anatomy, joten toi sarjan nimihän on vaan hauska viittaus tohon lääkisopiskelijoiden ahkerassa käytössä olevaan opukseen :D nerokasta!


Tältä meijänkin labroissa aina näyttää :D
Kuva täältä

Ei oo muuten menny sairaalasarjojen opit ihan hukkaan, olin nimittäin meidän ekassa peba-istunnossa ainut, joka tiesi, mitä tarkoittaa intubointi ja miksi niin tehdään! BOOOM! Kannattais vaan katsoa Greytä ;) On muuten hauska vertailla opiskelijoiden kesken, mikä on kenenkin suosikki sarja. Miehet tuntuu suosivan Housea, kun taas naiset on enemmän Grayn perään, toki löytyy myös näitä Teho-Osaston faneja (Tuho-osastoa ei toivottavasti katso kukaan..)

Asiasta toiseen, meillä on embryologian jakso menossa parhaillaan, eli käsitellään siis solun kehitystä yksilöksi (hedelmöitystä, alkion- ja sikiönkehitystä jne). Kurssi on aika helppo, lukualueet on nopealukuisia ja asia on suht selkeää, ainut vaan että termejä on ihan tuhannesti ja lääketieteessä ne voi vielä olla ihan jumalattoman vaikeita, koska monet menee helposti sekaisin. Vai mitä sanotte esimerkiksi trofoblastisolukosta erilaistuvista synsytiotrofoblasteista ja sytotrofoblasteista? Ja sitäkään en ymmärrä, että minkä takia pitää samalle asialle antaa monta vaikeaa nimeä? Kuten epiblasti eli primitiiminen sktodermi?? I don't get it. Lukemisen lisänä meillä on edessä vapaaehtoinen sikiön dissektio. Kamalaa sanoa, että odotan sitä, mutta kyllä se kiinnostaa nähdä ensimmäistä kertaa oikeasti miltä sikiö näyttää. Kaikki eivät varmastikaan halua kuitenkaan osallistua kyseiseen harjoitukseen, mikä on ihan ymmärrettävää. Kirurgiasta kiinnostuneena haluan kuitenkin itse olla jokaisessa harjoitustyössä mukana!

No, eipä tässä sen kummempia kuulumisia ole yön aikana ehtinyt syntymään :D Nyt on suunnitelmissa viettää ihanan lekoisa sunnuntai ja huomenna taas paluu arkeen. Mulla ei muuten vieläkään ole sitä embryn kirjaa, kun sen tilaaminen unohtui :D Onneks netissä on siitä pdf-versio josta voin lukea tärkeimmät kohdat ennen kirjan saapumista! Ja noilla luentoprujuillakin pärjää ihan mukavasti :)

Hauskaa sunnuntaita kaikki!

Kohta on taas kesä!

4 kommenttia:

 1. moikka! millä valmennuskurssilla oli ja milloin se alkoi? saitko siitä paljon hyötyä? uskotko että oisit päässy sisään ilman valmennuskurssia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olin valmennuskeskuksen pitkällä syyskuussa alkavalla kurssilla (opetusta 2-3 kertaa viikossa iltaisin). Hyödyin kurssista erittäin paljon, koska oma lähtötilanne oli mitä oli :D Voit lukea aikasemmista teksteistä lisää yksityiskohtia! :)

   Poista
 2. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "Nice <3

  VastaaPoista
 3. Tuho-osasto on paras sairaalasarja ikinä. Kunnun komedian lisäksi se vielä kuvaa sairaalan arkea realistisemmin kuin House ja Grey's.
  -Kandi

  VastaaPoista