tiistai 22. tammikuuta 2013

molbi nightmare

Saatiin eilen pebassa pieni ylläri kotiin luettavaksi, nimittäin yli 100 sivun lukualue molekyylibiologian kirjasta! Aiheena on geenien ilmentyminen ja mikä ihaninta ne kaikki bilsa 5 -kurssilta tutut geeniteknologian tutkimusmenetelmät (ja pari uutta), kuten PCR, DNA affiniteetti kromatografia (en sitten osaa suomentaa näitä välttämättä oikein :D), gel-mobility shift assay, SDS polyakryyliamidi-geeli eletroforeesi eli SDS-PAGE, Western blotting -menetelmä jne.. huhhuh, tuskaset pari päivää tiedossa! Oon urakoinu tosta mammuttialueesta vasta 30 sivua.

Tässä vielä kuva tästä ihanasta kirjakaveristani:

Molecular Biology of the Cell (<3<3<3<3)
Tällä hetkellä sitä lukis kyllä mieluummin ihan mitä tahansa muuta, mieluiten cosmopolitania tai fitnessiä.. aina saa haaveilla :)

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi sinulla. Tämä blogi ainakin tuo lisää motivaatiobuustia omaan lääkkishakuun :)
  Ehkä seuraavana lukuvuonna pääsen myös tuon kirjan pariin. (olen kyllä vilkaissut alustavasti tuota kirjaa lukioaikoina)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Toivotaan parasta, tosin sun kannalta toivon myös että toi kirja vaihtuisi toiseen, siinä on nimittäin aika paljon turhaa mukana!

   Poista
 2. Hei! Tosi kiva blogi! Tuli sellainen kysymys mieleen, että olitko siis käynyt lukion fysiikan ja kemian kurssit kun hait lääkikseen? Itsekin lääkikseen mielisin, mutta aikoinani en noita edellä mainittuja aineita opiskellut ja mietinkin, että kannattaisiko minun opiskella niitä vaikka iltalukiossa, vai onko ne mahdollista oppia itsenäisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä aikasempia kirjotuksia, siellä kerron useaankin otteeseen omasta hakuhistoriasta ja annan myös vinkkejä :) En itse siis lukenut kemmaa tai fyssaa lukiossa, enkä juurikaan aikuislukiossa, vaan opiskelin niítä itse ja valmennuskurssilla. Se, kumpi tapa kullekin sopii, on sitten eri juttu!

   Poista
 3. Tuli mieleen, että mitä olisit tehnyt jos et olis päässyt lääkikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin hakenut tietysti uudelleen tänä vuonna ja mennyt varmaan töihin ja matkustellut ennen luku-urakkaa :)

   Poista
 4. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "You are awesome <3

  VastaaPoista