keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Ensikosketus!

Hejssan!

Nyt on pakko hehkuttaa tänne viime viikkoa, sillä pääsin ekaa kertaa kunnolla tutustumaan terveyskeskuslääkärin työhön Malmin terveysasemalla! Koko päivä oli aivan MIELETTÖMÄN siisti! Meitä oli yhteensä 5 siellä samalla asemalla ja jokainen sai seurattavakseen oman lääkärin. Siellä minäkin valkotakki päällä pääsin seuraamaan vastaanottoa ja lääkärin vuorovaikutustaitoja potilaan kanssa. Oikeastaan vastaanottotilanne oli hyvin samanlainen kuin olin itsekin kuvitellut. Oma lääkärini oli nuori ja pidin paljon hänen työskentelytavastaan, sillä hän todella otti potilaan omakseen, kuunteli ja neuvoi eikä kiirehtinyt. Lisäksi pidin tärkeänä hyviä käytöstapoja, silmiin katsomista ja kunnon tervehtimistä ja selkeitä ohjeita tulevaisuuden suhteen. Ensi viikolla mulla on taas uusi käynti uuden lääkärin tarkkailijana ja en vaan malta odottaa! Tää on nii mun ala! =)

13 kommenttia:

 1. JUST tällaset postaukset motivoi lukemaan pääsykokeisiin! Kiitos paljon!<3

  VastaaPoista
 2. Meillä oli ton tapanen tutustuminen jo tokalla viikolla (tampereella siis) ja oli kyllä mielenkiintosta! Kaikki tollaset harjottelut ja tutustumiset on kyllä aina parhaita, muistaa sen minkä takia opiskelee ja motivaatio kohoo hirveesti:)! Montako teillä on tälläsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän siistiä et teillä oli jo noin aikasin! Yhellä mun kaverilla Oulussa oli kanssa ollu syksyllä jo :) Ja toi on niin totta, tuli hirvee motivaatiobuusti ja energiaa jaksaa lukee tätä preklinikkaa et pääsee jonain kauniina päivänä kans "oikeisiin hommiin" klinikkaan :) Millasta teidän opiskelu on muuten ollu?

   Poista
  2. Oon tykänny kyllä tositosipaljon! Lääkis on niin mun juttu:D. Välillä tulee sellasia "musta ei oo tähän"-hetkiä, mut onneks sopivan harvoin:)

   Poista
 3. Hei! Sellaista kysyisin, että osaisitko kertoa mitkä ovat mielestäsi lääkisopiskelijan ja lääkärin tärkeimmät ominaisuudet, eli millainen ihminen pärjää lääkiksessä ja lääkärin ammatissa? Teen tutkimusta erilaisissa oppilaitoksissa opiskelevista, ja eri ammatteihin hakeutuvista ihmisistä, joten apusi olisi hieno juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ehdottomasti omasta mielestäni tärkeimpiä ominaisuuksia lääkärille (kuten myös lääkisopiskelijalle) on sosiaalisuus, empaattisuus ja itsevarmuus. Sosiaalisuus siksi, koska työ on ihmisläheistä ja lääkärinä joutuu kohtaamaan monenlaisia ihmisiä joiden kanssa on tultava toimeen. Potilaan on helpompi uskoutua lääkärille, joka osoittaa olevansa kiinnostunut potilaansa asioista ja osaa kuunnella tämän huolia. Empaattisuus on tärkeää, sillä lääkärinä joutuu kohtaamaan myös ikäviä asioita, menetyksiä ja huonojen uutisten välittämistä. Lääkäriltä tulee saada myös tukea ja rohkaisua, mutta tietysti ammattimaisuus on säilytettävä. Itsevarmuutta taas tarvitaan itsenäisten (ja toisinaan nopeiden) ratkaisujen tekemiseen ja pään "kylmänä" pitoon vaativissa tilanteissa. Toisaalta hyvä lääkäri tunnistaa myös omat heikkoutensa ja virheensä, ja pyrkii oppimaan niistä!

   Toivottavasti vastauksesta oli jotakin apua tutkimukseesi! :)

   Poista
 4. Heippa!
  Meillä Kuopiossa on molempina preklinikkavuosina tk-vierailu heti syksylllä. Se on kyllä kiva motivaatioboosti ja mielenkiintoinen kokemus pienelle lääkärinalulle.
  Mietin tässä, kun mainitsit tk:n nimen, että periaatteessa joku potilas saattaisi tunnistaa sut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Joo kuulinkin yhdeltä tutulta, että olitte heti alkuvuodesta päässy käymään siellä, aika siistiä! :)

   Varmasti joku voisikin tunnistaa (mutta epäilen suuresti, että joku heistä lukisi tätä blogia :D), mutta ei kai sillä mitään merkitystä ole, kun en ole mitään potilastietoja kertonut! Kyllähän lääkäritkin kertovat avoimesti oman työpaikkansa ja kirjoittavat blogeja :)

   Poista
 5. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "Great post <3

  VastaaPoista