perjantai 16. marraskuuta 2012

Tänään on hyvä päivä

Päivän sana (tai oikeastaan hymiö) on tässä ---> :)))))) Syy? Biokemian tentistä huikeat 24 yhteispistettä (maksimiyhteispisteet 26, joista 24 tentistä, 1 onnistuneista pistareista ja 1 vapaavalintaisten kotitehtävien tekemisestä). Is this a dream or what?! Parhaat yhteispisteet tentistä oli 25, joten vielä voi parantaa ens kerralla (vitsi vitsi, oon oikeasti ihan taivaissa jo nyt!!). Tää oli kyllä paras uutinen pitkään aikaan ja antoi itseluottamusta ja ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen. Ihana huomata, että vaikeuksista huolimatta voi saavuttaa loistavia tuloksia, kunhan jaksaa vaan yrittää. Oikeastaan vaikeudet ovat vain hyväksi, koska kun joutuu todella taistelemaan ja tekemään töitä haluamansa eteen tuntuu menestys kaksinverroin paremmalta. Kunhan muistaa, ettei epäonnistuminen ole maailman loppu (aina pääsee uusintaan!)

Ja muuta kivaa on tulossa, nimittäin ensi perjantaina meidän ryhmä lähtee nallelääkäreiksi päiväkotiin! Meillä on lääkiksessä sellainen vapaaehtoinen projekti nimeltään Nallelääkärit ja sen tarkoituksena on sekä opettaa lääketieteen opiskelijaa kohtaamaan lapsipotilas että antaa lapsille kokemusta siitä, miten lääkärin vastaanotolla toimitaan ja mahdollisesti vähentää lääkäripelkoa. Homma on siis antoisaa molemmille osapuolille. Me nallelääkärit menemme siis pitämään vastaanottoa, johon lapset saavat tuoda omia lelujaan hoidettaviksi. Odotan jo ihan hirveästi perjantaita! :) Lapset on ihan parhaita, kävin oikeastaan koko viime vuoden pitämässä käsipallotunteja ala-asteikäisille lapsille eri kouluissa ja tykkäsin siitä tosi paljon. Ja kieltämättä myös ajatus omasta vastaanotosta houkuttelee. Toisaalta perjantaina meillä on myös histologian tentti, joka kuumottaa jo ihan kivasti. Viikonloppuna pitäisi ehtiä lukea rusto- ja luukudoksesta ja kerrata vanhoja asioita, mutta toisaalta myös levätä! Ajankäytön suunnittelu on ehkä yksi tärkeimmistä taidoista lääkiksessä, kuten tänä syksynä on huomattu..

Ja NIIN, niistä spurgusitseistä sen verran, että oli muuten ihan superhauskat bileet! :D Tuli hirveä hinku päästä taas uudestaan sitsaamaan (ja ne laulut soi päässä edelleen). Sitsit ovat siis (yleensä) vähän hienompaa pukeutumista edellyttävät juhlat, joissa istutaan pöydissä, syödään ruokaa, juodaan ja lauletaan juomalauluja. Sitsejä järjestetään oikeastaan jatkuvalla syötöllä, joten vaikka missaisikin yhdet, niin aina ehtiin sitten seuraaviin tai sitä seuraaviin mukaan :) Varsinaisen sitsaus-osuuden jälkeen alkaa jatkot, joissa luonnollisesti juodaan lisää ja tanssitaan aamuun asti. Tämän kurssin vakiobiisiksi on jo muodostunut PSY:n Gangnam Style ja se onkin tanssi, jonka kaikki osaavat tanssia :DD Suosittelen kyllä sitsejä kaikille! Holittomuus ei todellakaan ole este osallistumiselle, jos vaan jaksaa humalaisten ihmisten seurassa :)


En oo muistanutkaan mainita aikaisemmin, että oon tänä vuonna sillä samalla valmennuskurssilla tutorina (Valmennuskeskus, syyskuun kurssi) millä olin itse viime vuonna kurssilaisena, joten jo ihan tutorin velvollisuudesta voisin tehdä päivityksen, jossa vastailen monia askarruttaneisiin kysymyksiin. Olen huomannut, että samat kysymykset toistuvat aika paljon, joten toivottavasti mahdollisimman moni lukija hyötyy! Ideana onkin se, että jos sinua askarruttaa jokin asia, haluat vastauksen sinua piinaavaan kysymykseen tai tarvitset neuvoja pääsykoetta, pyrkimistä tai opiskelua koskien (miksei muutakin) LÄHETÄ KYSYMYKSESI KOMMENTTINA TÄHÄN POSTAUKSEEN. Miksi jäädä yksin ongelman kanssa, kun voi myös kysyä, vai mitä ? :)


HUOM! Tästä eteenpäin myös anonyymit lukijat pystyvät kommentoimaan tekstejä (kiitos vinkistä eräälle lukijalle!). Ei ollut mitenkään tarkoitus suosia rekisteröityneitä käyttäjiä, oon vaan tosiaan aika tumpelo tän kanssa :D Lisää kysymyksiä vaan, kun enää rekisteröintipakkoakaan ei ole! :)

21 kommenttia:

 1. tässä olisi nalletohtoreille esimerkkiä :)
  http://www.youtube.com/watch?v=uHhgm4Fn9PI&feature=plcp

  Kiva blogi muuten, aika vähäisessä määrin jo lääkiksessä opiskelevia bloggaajia taitaa olla :)

  VastaaPoista
 2. Mikä olisi paras tapa lukea kokeisiin (esim. lukiossa)? :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että pääsee kysymään! Mulla on paljon kysymyksiä joihin olis mahtavaa saada vastaus, mutta kaikkeen ei tartte vastata jos et halua/jaksa :D

  1. Ensinnäkin, millä pisteillä pääsit sisään lääkikseen? Riittikö pisteet just ja just vai pääsitkö "heittämällä" sisään?

  2. Miten muiden, jotka oli samalla valmennuskurssilla kun sä, kävi? Pääsikö moni sisään? (jos sulla edes on mitään tietoa muiden kohtalosta, ymmärrän jos ei ole :) )

  3. Miten itse toimit kokeessa, eli missä järjestyksessä teit tehtävät (ensin aineisto, sitten laskut, vai jotain muuta)? Oliko tämä tekniikka toimiva vai iskikö jossain vaiheessa paniikki?

  4. Oliko monivalintatehtävät susta helppoja, vai menikö se ihan lottoamiseksi? Jos sulla on joku hyvä vinkki, miten niitä kannattaa tehdä, ottaisin ideat mielelläni vastaan. (Mulla on ongelmana se, että monesti kysymyksissä on yksi tai kaksi vierasta sanaa, jotka ei edes kuulu lukion oppimäärään eli niitä ei tarvitse ns. osata, mutta ne onnistuu aina sekottamaan mun pään.)

  5. Jos paniikki iskee kokeessa, mikä olisi hyvä keino nopeasti koota itsensä? :D Vai onko tähänkin parasta vain valmistautua erittäin hyvin etukäteen ettei paniikki iske?

  6. Kun laskee fyssan ja kemman tehtäviä, niin alussa ne tuntuu kaikki varmasti vaikeilta. Tuliko sulla loppuvaiheessa sellanen olo, että vaikeimmat laskutkaan ei enää tuntunut niin vaikeilta vai menitkö pääsykokeeseen niin, että esim. vanhat yo-tehtävät tuntu susta vieläkin vaikeilta? En tiedä muotoilinko ton kysymyksen ymmärrettävästi :D

  7. Kuinka monta tehtävää ehdit kokeessa tehdä ja miten suunnittelit ajankäytön?

  8. Miten asut tällä hetkellä?

  9. Onko lääkiksestä löytynyt uusia ystäviä/kavereita, ja millainen ikäjakauma siellä Helsingin lääkiksessä on? :)

  Kiitos todella paljon, jos vastaat edes osaan kysymyksistä! Tykkään tästä blogista paljon, vaikket hirveän usein ehdikään kirjoittaa (ei haittaa, kunhan et vaan lopeta kirjoittamista!). Itselläni on tavoitteena päästä lääkikseen ensi vuonna :)

  Ps. Jos haluat saada enemmän kommentteja, moni anonyymi varmasti tulisi kommentoimaan. Suosittelen lisäämään asetuksista tohon kommentointi-kohtaan, että myös anot voi kommentoida! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti vinkistä! :D

   Nyt pitäisi siis anonyymienkin päästä kommentoimaan, joten laittakaa vaan lisää kysymyksiä! :)

   Poista
 4. Mä löysin sun blogin just äsken, luin kaikki postaukset läpi, ja nyt mun on ihan pakko kommentoida jotain!:) haluisin kuulla sun mielipiteen mun suunnitelmista, kun itse olen kiinnostunut lääkiksestä, ja toivon saavani vastauksen tähän!Elikkäs alotin juuri lukion pari kuukautta sitten. Meinaan käydä kaikki kemian, fysiikan ja bilsan kurssit ja mulla on nyt pitkä matikka. Oon aika hyvä koulussa, keskiarvoni oli 9,67. Nyt lukiossa olen menestynyt myös hyvin, kemian kurssista sain 10 ja matikasta 9. Kirjoitan sit kemian,fysiikan, bilsan, äikän,ruotsin ja en osaa vielä yhtään sanoa kirjoitanko lisäksi enkun vai matikan.

  Haluaisin kysyä tapahtuuko se niin, että kirjoitan syksyllä jotkin aineet ja keväällä loput, sitten haen suoraan pääsykokeisiin vai täytyykö mun odottaa seuraavaa vuotta ja haen vasta silloin? Kun haen, onko minun mahdollista osallistua samalla esim. turun, tampereen, oulun ja helsingin pääsykokeisiin vai pitääkö minun suorittaa vain yksi pääsykoe/kaupunki?
  Vielä yks kysymys et kuinka kauan luit pääsykokeeseen?

  Toivottavasti ymmärsit nuo kysymykset! Täytyy vielä lopuks sanoo et oon vietnamilainen enkä suomalainen ja oon aika epävarma mun suunnitelmista:/

  VastaaPoista
 5. Miten sulla riitti aikaa sun poikaystävälle?:) tapasitko hänet sen valmennuskurssien aikana vai sitten yliopistossa?

  VastaaPoista
 6. Saako maol taulukkoa käyttää pääsykokeessa? Entä laskinta?

  Sama kysymys kun tuo edellinen anonyymi, eli onko mahdollisuutta hakea useampaan lääketieteelliseen yliopistoon pääsykokeisiin? Meinaan että jos esimerkiksi ei pääse helsingin yliopistoon, pääsekö muihin yliopistoihin? Toivottavasti tajusit!

  VastaaPoista
 7. Maol-taulukkoa ei saa käyttää. Koemonisteen lopussa on sekalainen kokoelma kaavoja, kannattaa tutustua niihin etukäteen. Laskinta saa käyttää, mutta sen pitää olla tiedekunnan hyväksymä (Huom! Läheskään kaikki YTL:n hyväksymät pitkän matematiikan laskimet eivät ole hyväksyttyjä)

  Kerrallaan voi hakea vain yhteen kaupunkiin ja sinne on myös mentävä tekemään pääsykoe (eli ei toimi niinkuin kauppis, jossa yhdellä kokeella pääsee pisteiden riittäessä kaikkiin kaupunkeihin) :)

  VastaaPoista
 8. Kun olen suunnitellut hakevani lääkikseen ens vuonna, eikä mun vanhemmat tiiä mitää vielä mun suunnitelmista:D nii miyä mieltä oot et yllätän mun vanhemmat vasta sitten kun olen suorittanut pääsykokeen ja saanu tietää tulokset?:)

  VastaaPoista
 9. Mitäs sille sun kaverille kuuluu? Siis sille joka oli sun kanssa samalla valmennuskurssilla ja teistä tuli hyviä ystäviä:) onko hänkin pässy lääkikseen?

  VastaaPoista
 10. Kun haen lääkikseen, mistä tiedän pääsisinkö helpommin mihin lääketieteelliseen yliopistoon? Helsingin, kuopion, oulun,tampereen tai turun? Onko pääsykoe sama kaikissa kaupungeissa? Voinko näin sanoa eli pitääkö tämä paikkansa: " Kuopioon pääsee helpommin lääkikseen, koska se ei ole niin suuri kaupunki, sijaitsee kaukana muista isoista kaupungeista, eikä ole yht paljon hakijoita kuin muissa kaupungeissa. Kun taas esimerkiksi Helsinkiin on vaikeampi päästä lääkikseen, koska sinne on hakijoita paljon jne.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koe on kaikilla paikkakunnilla sama, mutta tiedekunnat saavat ilmeisesti itse päättää viimekädessä arvostelusta ja miten tehtäviä painottavat.

   Pisterajat eivät siis ole täysin vertailukelpoisia->
   Erot useimpien paikkakuntien lääkisten kesken ovat todennäköisesti melko marginaalisia, joten kannattaa varmastikin hakea siihen kaupunkiin, mikä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta ja missä haluaa viettää seuraavat kuusi vuotta! Ehkä harkintaan voi myös ottaa eri paikkakuntien opetusmetodit ;)

   Poista
  2. Ja en siis ole blogin pitäjä, mutta noihin kysymyksiin katsoin osaavani vastata.

   Ei ole tarkoitus tunkeilla! :)

   Poista
 11. Osaatko vastata et mitä jos tulee raskaaksi opinnon aikana :D

  VastaaPoista
 12. Minulla on jotenkin sellainen mielikuva, että suurin osa lääkisläisistä kannattaa Kokoomusta ja haaveilee 1,7 lapsesta, omakotitalosta, farmariautosta ja kultaisestanoutajasta. Onko tässä yhtään perää? Haluaisin ehkä lääkikseen, mutta pelkään etten löydä sieltä samanhenkistä porukkaa...

  Vielä toinen asia. Haaveilen siis mahdollisesti lääkiksestä, mutta haaveilen myös maailmanympärimatkasta. Onko näitä kahta asiaa mahdollista yhdistää, eli onko välivuoden pitäminen mahdollista tai jotain muuta keinoa yhdistää haaveitani? Sanotaan kyllä että voihan sitä vanhempanakin matkustella, mutta haluaisin matkustella vielä silloin, kun jaksan enkä ole liian vanha ja väsynyt.

  Kiitos, jos vastaat kummallisiin kysymyksiini. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole blogin kirjoittaja, mutta vastaan silti. Haluan lääkikseen, enkä ole mitään mitä kuvasit tuossa ylempänä :D Eli varmasti sieltä löytyy ja tulee löytymään kaikennäköstä porukkaa, sekä myös niitä jotka haluavat kaksi lasta, omakotitalon ja farmarin. :)

   Tykkään myös matkustella paljon ja aion lähteä vaihtoon sitten joskus, jos siihen tulee mahdollisuus. Voisitko harkita kenties vaihtoon lähtemistä? :)

   Poista
  2. Vastailen tässä edelliselle anomuumille, että voisin harkita myös vaihtoon lähtöä, mutta haluaisin kovasti myös tehdä reppureissuja maailmalle..

   Ehkä minun täytyy hylätä lääkishaaveni. Jotenkin tuntuu siltä, etten halua tarpeeksi lääkikseen, jotta pääsisin edes sisälle. Muutenkaan en ole lukenut kuin pakolliset kurssit lukion kemiasta ja fysiikasta, ja olen lukion kakkosella. En tajua fysiikasta mitään, ja kemiakin on vaikeaa. Toisaalta sekin ajatus kauhistuttaa, että joudun pänttäämään koko loppuelämäni lääkisasioita pärjätäkseni ja työskentelemään eläkepäiviin asti lääkärinä.

   Poista
 13. täytyykö olla hyvä näkö jos haluaa kirurgiks? esim jos on vaikka likinäköinen:)

  VastaaPoista
 14. Mullakin ois pari kysymystä:
  - Oletko ajatellut yhtään erikoistumisalaasi vielä? Jos niin mitä/millaisia?
  - Missä vaiheessa koulunkäyntiäsi (lukio, peruskoulu ym.) tajusit, että haluat isona lääkäriksi?
  - Onko sulle kertaakaan tullut semmoista oloa (lääkiksessä tai ennen sitä), että olet epävarma taidoistasi ( Eli oletko kokenut sellaisia tuntemuksia, kuten: Voi ei, minusta ei ole tähän! Entä jos en osaa?)
  - Pelottaako sinua ruumiinavaukset/leikkaukset ym.?

  VastaaPoista
 15. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "Thank you for the post :)

  VastaaPoista