sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Elämä hymyilee jälleen!

Moikka taas!

Viime kerrasta on taas ihan hävyttömän kauan aikaa, biokemman ja farmakologian tenttikin ehti jo tulla ja mennä, samaten alfojen ja beetojen yhteinen risteily Tukholmaan! Kaikkea jännää on siis tapahtunu, mutta mennään nyt ensiksi historiassa kauimmaiseen tapahtumaan, eli alfajaisiin!

Alfajaiset, eli lääkiksen fuksijaiset, oli ehkä yks parhaita tapahtumia koko vuonna! Me alfat päästiin pukeutumaan lääkäreiksi ja meidät jaettiin pieniin ryhmiin, joissa me sitten kierrettiin keskustassa olevia rasteja kolmesta yhdeksään. Tämän jälkeen siirryttiin jatkoille Motelletiin. Jokainen ryhmä oli nimetty jonkin erikoisalan mukaan ja meidän ryhmän nimi oli geriatrit (aka mummolääkärit, joka oli meijän oma lisäys!) ja meidän ryhmä oli ihan paras! Vaikka en aluksi tuntenut sieltä kunnolla ketään, niin siinä rasteja kiertäessä yhteishenki kasvoi koko ajan ja meillä oli tosi kivaa :) Käytiin pitämässä lounastaukoa Hakaniemen mäkkärissä, mutta muuten me kierrettiin koko ajan vaan rasteja - ja niitähän riitti! Rasteja oli ihan hirveesti, ja monia erilaisia. En nyt paljasta tarkemmin mitä kaikkea siellä oli, koska monet lukijat ovat vielä hakemassa eikä iloa saa pilata, mutta sanotaan nyt sen verran, että mukaan mahtuu ihan kaikenlaisia rasteja ja monissa esittäytyy lks:n (lääketieteen kandidaattiseura) kerhoja. Mieletön ilta!


No, alfajaiset tuli ja meni ja biokemian ja farmakologian tentti vaan lähestyi.. LIEVÄÄ paniikkia oli tosiaan ilmassa (ehkä oli aistittavissa jo edellisestä postauksesta :D ) mutta täytyy sanoa, että paniikki meni ohi! Kun oli pari viikkoa tahkonnut sitä biokemman kirjaa enkuks niin lukeminen helpottui yhtäkkiä ihan hirveästi! Jotenkin se alkoa upota paremmin ja tietoa jäi oikeasti mieleen ja huomasin, että minähän osaankin :) Huikea helpotuksen tunne, olin jo ehtinyt pelätä, että en sovikaan älynlahjoiltani lääkikseen.. Mutta ehdin tosiaan lukea tenttiin ihan hyvin! Viikonloppuisin tuli kyllä enemmän levättyä kuin luettua :D Mutta muuten luin aika hyvin arkisin! Ja kaksi päivää ennen tenttiä olin molemmat päivät aamusta iltaan kirjastolla lukemassa, ei siis mikään älytön panostus! Ja tentti meni HYVIN :) Siltä ainakin tuntuu, oli nimittäin aika perus kysymyksiä ja kaikkiin osasin kyllä vastata mielestäni kattavasti. Läpi se ainakin meni (tai siltä ainakin tuntuu :D ). Ei siis kannata masentua jos opiskelut tuntuvat aluksi raskailta, se helpottaa ihan OIKEASTI.

Tentin jälkeen lähettiin suoraan alfojen ja beetojen risteilylle Viking Linella. Jätän suosiolla yksityiskohdat kertomatta, what happens on the boat, stays on the boat, right? :D Hauska reissu oli kyllä! Ehdottomasti hintansa väärti, vaikka ei jaksaisikaan juhlia kahtena päivänä putkeen (kuten minä!) koska laivalla tutustuu ihan uudella tavalla kurssikavereihin ja matkalla tapahtuu varmasti ikimuistoisia juttuja joita ei halua missata!

Huomenna sitten alkaakin kolmas jakso, joka käsittelee solun rakennetta ja toimintaa. Luvassa on mikroskopiointia (kuinka jännittävää!) ja laskimoverinäytteenotto(!!!!!!) Tätä mä oon pelänny koko kesän ajan! Toivottavasti mun pari ei puhkaise suonta, mulla on jo valmiiksi pieni (vuosisadan vähättely) verikoekammo...

Jos selviän tiistain koettelemuksesta elossa, niin saatte kuulla kokemuksista pian!

1 kommentti: