keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Reality kicks HARD

Hejssan taas!

Tää on nyt tällänen tosi pikapikapostaus, koska mulla ei yksinkertasesti riitä aika nyt kirjottaa mitään. Parin löysän alkuviikon jälkeen nyt on alkanut TODELLINEN opiskelu, joka vie aikaa.. Oon siis kertakaikkisen puhki! Ja kauhulla odotan kahen viikon päästä olevaa tenttiä :( Oon tehny parhaani ja lukenu paljon, mutta kyl toi englanniks opiskelu tökkii vielä vähän, lukeminen on hitaampaa ja asioiden ymmärtäminen jotenkin vaikeempaa. Tuntuu, että kun lukee kappaleen niin kahen päivän päästä kaikki on jo unohtunu. Ja työmäärä senkun kasvaa, pitäis tehä vielä 8 kotitehtävää jos mielii saada YHDEN lisäpisteen kokeeseen..

Pelkän opiskelun lisäks aikaa vie luonnollisesti kaikki oheistoiminta ja mun kohdalla myös treenit. Oon karsinu tosi paljon kaikkia tapahtumia, mikä harmittaa, mutta muuten en pysty jatkamaan pelaamista ja lukemaan tehokkaasti. Vaikka en tästä tehokkuudesta tiedä, venyy illat välillä jopa kahteen yöllä kun en muuten saa luettua riittävästi, enkä silti osaa paljoo mitään.

Mut nyt loppu tää angstaus, vielä tää iloks muuttuu kun tottuu tähän lukemiseen taas ja silleen, paistaa se päivä risukasaanki =) Päätettiin muutenkin perustaa lukupiiri muutaman kaverin kanssa, se toivottavasti helpottaa asioiden ymmärtämistä ja oppimista! Ja ainakin motivoi lukemaan :D

Ja se pitää vielä sanoo, että oli ihan MIELETTÖMÄT alfajaiset! Huikee päivä kokonaisuudessaan, kirjottelen siitä lisää paremmalla ajalla sitten :)

ps. eka tentti meni kuulemma kirkkaasti läpi ja sain erikoismaininnan hyvistä ja selkeistä vastauksista! Jotain oon siis tehny oikein :)

6 kommenttia:

 1. ihanaa kun kirjotat välillä kans näitä aitoja postauksia, missä tunteet kuohuu ja kerrot arjesta oikeasti sellasena kun se on :) Lisää odotellessa (kasvattaa motivaatiota tällä vielä-tekniikan-opiskelijalla) !

  VastaaPoista
 2. Moikka! Itse tuskailen tässä abivuonna, että mitäs sitä tekis kun koulu loppuu! Päätin tulla tänne kysymään että kuinka paljon se todellisuudessa vaatii työtä, kun ite en kauheest tykkää itsenäisesti opiskella, joskin luin kyllä ylppäreihin suhteellisen ahkerasti. Yo tulokset on C/M luokkaa vaikka luin paljon ja lukion keskiarvo kuitenkin lähemmäs 9.

  Mutta siis itekkään en ole lukenut kuin pitkän bilsan ja meinaan ottaa nyt kemiat, mutta tuskin niitä kirjoitan. Joten mitä mieltä oot mun suunnitelmasta hakea aluksi farmasiaan ja sitten vuoden pänttäillä lääkikseen ja koittaa josko ovet avautuis? Valmennuskurssi olisi varmasti suuri apu myös. Kuinka tärkeänä pidit valmennuskurssia? Ähhh tulipas sekava ja idioottimainen teksti mutta toivottavasti sait jotakin irti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ida! Anteeksi kun vastaaminen venähti pahemman kerran! Meillä oli tällä viikolla tentti ja risteily ja kaikki lukeminen yms vei vaan hirveesti aikaa enkä ehtinyt täällä käymään ollenkaan! Mutta siis asiaan :)

   Itse koin valmennuskurssin tärkeäksi, sillä se rytmitti lukemista ja opettajat olivat siellä hyvin omistautuneita ja asioita käytiin perusteellisesti ja hyvin läpi, ja lisäksi materiaalit olivat loistavat juuri puutteellisten lukion tietojen korjaamiseksi (tämä oli siis valmennuskeskuksen pitkä syyskuun kurssi, jossa itse olin vuosi sitten). Koin kuitenkin tärkeimmäksi nimenomaan itsenäisen lukemisen ja laskemisen, johon menikin reippaasti enemmän aikaan kuin kurssiin (kurssia oli vain 2-3 kertaa/vko).

   Etenkin kun sinulla on lähes sama lähtöasetelma kuin itselläni, voin sanoa, että lukeminen tulee viemään aivan törkeästi aikaa, jotta asiat pystyy ymmärtämään ja myös oppimaan. Työ on vain sinusta itsestäsi kiinni, tuntimääriä ei kannata liikaa laskea, vaan keskittyä oppimiseen. Sen sijaan, että aina katsoisi kirjasta heti, kannattaa aluksi miettiä kuinka hyvin osaa itse ja vasta sitten katsoa, jäikö jotakin puuttumaan. Mutta sanoisin, että kannattaa lähteä pyrkimään sillä asenteella että heti vaan lääkikseen ja farmasia voisi olla sellainen plan B, koska opiskelut häiritsevät jonkin verran kokeeseen valmistautumista! Mutta valinta sinun täytyy tehdä itse sen mukaan, mikä tuntuu parhaalta :) Tsemppiä!

   Poista
  2. Kiitos hirmuisesti vastauksesta! Ähhh, kauheen masentavaa kun ei tiiä mitä tehdä. En tajua, mikä mua pidättelee, mutta vaikka lääkärin ammatti jotenkin tuntuu niin "siltä oikealta", niin silti mietin lähes koko ajan muita vaihtoehtoja. Ehkä en ole vielä tarpeeksi kypsä ajattelemaan asiaa :D. Ehkä on vaan parasta ottaa rennosti ja pitää jonkunlainen välivuosi, siinähän ehtii opiskelemaan jos siltä tuntuu. :) Kiitos kuitenkin kauheesti vastauksesta ja hurjasti tsemppiä jatkoon! Oon kade, kun oot sinne päässyt! :)

   Poista
 3. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "lovely blog hun!

  VastaaPoista