perjantai 7. syyskuuta 2012

Eka viikko!!!

Hellureei!

Eka viikko lääkistä takana enkä voi edes sanoin kuvailla miten siistiä siellä on! Meitä kurssilaisia on yhteensä joku 160 joten viikko on mennyt lähinnä sosialisoinnissa ja muihin tutustumisessa. Ihmiset on kyllä olleet tosi mukavia ja oon ite viihtynyt hyvin. Se koko Biomedicum on huuuurjan hieno rakennus sisältä ja sen lisäksi meillä on luentoja myös Haartman instituutissa, joka on siis tien toisella puolella :) Eka viikko on ollu aika kevyt, opetusta on ollu se 2-5 tuntia päivässä, mutta aika onkin mennyt lähinnä kaiken uuden omaksumiseen ja tutustumiseen. Ja niin on mennyt energiakin! Oon ihan poikki koko viikosta! Ja mä oon sentään ottanu rauhallisesti :D Meillä on nimittäin ollu jo kolme tapahtumaa: sunnuntaina oli tutustumispäivä, tiistaina tokan illan bileet ja eilen perinteiset ylämaan kisat, ja olin kyllä kaikissa mukana, mutta ilman riehumisia. Yksi syy on se, että oon ollu jo 2 viikkoa kipeenä ja haluisin päästä taas treenaamaan ja parantua. En oo koskaan ollut mikään sieni alkoholin suhteen ja tykkään tutustua ihmisiin selvin päin ja onhan mulla toki joukkueurheilijana velvollisuuksia myös omaa jengiä kohtaan. Mutta hyvin siellä tapahtumissa pärjää vesilinjalaisenakin tai ottamalla vaan pari!

Eilen meillä oli ensimmäinen PBL-istunto. PBL-lyhenne tulee sanoista problem based learning ja se tarkoittaa siis ongelmalähtöistä oppimista. Lääkiksen 2 ekaa vuotta perustuu lähinnä PBL-opetukseen, joka tapahtuu noin 10 hengen ryhmissä yhden kokeneen tutorin avustuksella. Kaikki pienryhmäopetukset (eli PBL) ovat pakollisia, mutta luennot sen sijaan ovat pääosin vapaaehtoisia! Pakko sanoa, että tykkäsin PBL-opetuksesta (eli kuten opiskelijat sitä kutsuvat, pebasta) hirveästi! Meillä on kiva ja aktiivinen ryhmä ja tosi hyvä tutor. Tänään meillä oli myös ensimmäinen harjoitustyö, joka käsitteli painelu-puhalluselvytystä eli PPE:tä ja lisäksi meitä opetettiin käyttämään neuvovaa defibrillaattoria ja tunnistamaan erilaisia EKG-käyriä. Työ kesti 3 tuntia, mutta koko aika hurahti ihan hetkessä ohitse, oli niin kivaa! Me päästiin myös harjoittelemaan elvytystä nukeilla, mikä oli yllättävän raskasta. Luentoja meillä on ollut joka päivä 1-2 ja ne on olleet mielenkiintoisia. Luennoitsijat ovat myös olleet tosi hyviä enkä ole vielä nukahtanut kertaakaan :D Opiskelu ei ole kuitenkaan vielä ihan "täydessä vauhdissa", mutta ihan hyvä vaan, sillä uudet käytännöt vaativat hieman opettelua..

Nyt vaan keräämään voimia tulevaa viikkoa varten ja täyttä höyryä kohti uusia haasteita! 

ps. kuinka mielettömältä voi näyttää paljas sydän kammiovärinässä?! Tää on NIIN mun juttu!

3 kommenttia:

 1. ihan mieletöntä!:-) hurjasti tsemppiä opiskeluun! odotan innolla seuraavia postuksia! viimeaikoina olen miettinyt omia mahdollisuuksia päästä lääkikseen (hakuun vielä 1,5 vuotta aikaa), ja ollut todella epävarma olo, mutta nyt taas kun luin tämän postauksen, tuli olo että ei hitto, mun on PAKKO päästä sinne, pitää vaan jaksaa uskoa itseensä ja tehdä töitä. kiitos siis mieltä kohottaneesta postauksesta!:)
  -pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! :) Kiva, että sait lisäpotkua! 1,5 vuotta on vielä hurjan pitkä aika valmistautua, eikä se maailma siihen kaadu, vaikka joutuisikin pyrkimään pari kertaa, tää on todellakin sen arvoista! Tsemppiä hakuun! :)

   Poista
 2. Much love,
  Wengie
  www.wengie.com"
  "<3

  VastaaPoista